BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  DIY: Candy Cane Sugar Scrub

Tijd voor een nieuwe DIY! Dit keer laat ik zien hoe je zelf een Candy Cane suikerscrub kunt maken. Voor degenen die niet weten wat het is: Candy Cane is een soort zuurstokje dat een vorm heeft van een wandelstok, meestal zijn ze rood-wit gestreept en ze smaken naar pepermunt. Ik werd geïnspireerd door de candy cane scrub van Philosophy, alleen is deze zelfgemaakte scrub totaal anders. Ik heb wat zitten googlen en heb van allerlei recepten die ik tegenkwam een beetje inspiratie gepakt en mijn eigen variant ervan gemaakt.

Wat heb je nodig voor een flinke pot met scrub?

  • 400 gram kristalsuiker
  • 80 á 100 ml amandelolie
  • paar druppels etherische pepermuntolie
  • paar druppels rode kleurstof of bietensap
  • twee kommen
  • lepel
  • glazen pot 500 ml
  • optioneel: lintje, strikje en/of een label

Hoe ga je te werk?

Photobucket

Deze scrub is echt heel snel te maken! Giet in een grote kom 400 gram suiker en voeg de amandelolie toe. I.p.v amandelolie kan je ook kokosolie gebruiken of lichte olijfolie. Als je van plan bent om kokosolie te gebruiken kan je het beter eerst verwarmen in de magnetron.

Photobucket

Meng alles goed door elkaar en voeg steeds kleine scheutjes olie toe tot de structuur naar wens is. De één heeft een voorkeur voor een grove body scrub en de ander wilt hem iets vloeibaarder. Ik heb een ‘drogere’ scrub gemaakt, maar als je daar niet van houdt kan je meer amandelolie toevoegen zodat het meer drabbig wordt.

Photobucket

Dan nu het leukste deel! Voeg een paar druppels etherische pepermuntolie toe voor een lekkere geur. Hoe meer druppels je erbij doet, hoe sterker de muntgeur. Let daar dus op als je niet heel erg van munt houdt. Meng het goed door elkaar.

Verdeel de scrub over twee kommen. Voeg bij één van de kommen een paar druppels rode kleurstof of bietensap voor een roze of rode kleur. Hier geldt ook: hoe meer druppels je erbij doet, hoe donkerder de kleur. Roer wederom goed door. Je zal zien dat je witte scrub ineens een mooi kleurtje zal krijgen. Wanneer de substantie, kleur en geur van de scrub naar wens zijn kun je het mengsel overscheppen in een glazen pot. Begin eerst met een laagje witte scrub, daarna een laag rode scrub, dan weer een laag witte scrub, en ga zo verder.

Photobucket

Nu is de scrub klaar voor gebruik! Een suikerscrub doet wonderen in de winter en deze kan ik je dan ook aanraden. Deze scrub helpt om dode huidcellen te verwijderen en na het scrubben zal je huid schoon en zacht aanvoelen. Wel moet ik erbij zeggen dat deze scrub best grof is vanwege de suiker. Hij is dus niet echt geschikt voor een hele gevoelige huid en ik raad het dan ook af om deze scrub voor je gezicht te gebruiken. Ook is het mogelijk dat de gekleurde scrub een héél klein beetje kleur afgeeft op je huid, maar dat is zo weer weg te werken met wat water en zeep ;-).

Photobucket

Het is belangrijk om de glazen pot goed af te sluiten zodat er geen lucht of water bij kan komen. Omdat er gebruik is gemaakt van verse ingrediënten, raad ik je aan om de suikerscrub binnen 2-3 weken op te maken. Bewaar de scrub op een koele en droge plek, aangezien hij geen conserveringsmiddelen bevat.

Wil je deze scrub als cadeau geven? Print of koop een leuk labeltje en hang het eraan. Ook is het leuk om een echte candy cane erbij te geven. Die zijn verkrijgbaar bij o.a. de Xenos. Versier het nog met een leuk lintje of een strik en je hebt een heerlijke cadeau waarmee je je dierbaren kunt verwennen!

Happy scrubbing!

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts