BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  DIY: Dip Dye Cupcake Papiertjes

Photobucket

Vandaag weer een DIY! Ik zat eens rond te surfen op het net en kwam een foto tegen van dip dye cupcake papiertjes met daaronder een tekst dat ze met kleurstof zijn gemaakt. ”Supergaaf!” dacht ik, dat kunnen wij ook makkelijk zelf maken! Dat dip dyed haar een hot haartrend is, wisten we al wat langer. Maar de trend slaan we gewoon over naar de cupcakes! Dit was mijn eerste poging die ik graag met jullie wilde delen, ook al zijn ze niet bepaald perfect. Benieuwd hoe je ze zelf kunt maken? Lees dan gauw verder!

Wat heb je nodig?

  • witte cupcake papiertjes
  • vloeibare voedingskleurstof
  • kommetjes
  • water
  • krant of oude tafelkleed waar je op mag kliederen

Photobucket

Hoe ga je te werk?

Zorg allereerst voor een ondergrond die lekker vies mag worden, want het wordt nogal een kliederboel. Een krant of een oude tafelkleed is prima.

Photobucket

Giet een kleine hoeveelheid kleurstof in een kommetje en voeg er beetje bij beetje water toe tot de kleur iets lichter is geworden. Hoe meer water je toevoegt, hoe lichter de kleur. Als je een unieke kleur wilt kan je bepaalde kleuren met elkaar mengen. Ik heb bijvoorbeeld blauw met rood gemengd voor een paarsachtige kleur.

Photobucket

Vervolgens is het gewoon een kwestie om de bovenkant van de cupcake papiertjes te dippen in de kleurstof. Zorg er voor dat het kommetje waar je de papiertjes in zult dippen groter dan de muffinpapiertjes zelf zijn, anders gaat het natuurlijk wat moeizamer.

Tijdens het dippen van de papiertjes kwam mijn 10-jarige broertje de keuken binnen en wilde gelijk meedoen. Deze DIY is dus ook erg leuk om samen met kinderen te doen!

Photobucket

Blegh. Ik wilde ook groene en gele dip-dye cupcake liners maken, maar ik heb teveel water gebruikt waardoor ze helemaal slap zijn gaan hangen. Not so pretty…Let hier dus op en gebruik niet teveel water!

Photobucket

Ik heb ook de onderkant van een aantal muffinpapiertjes in de kleurstof gedipt, dat geeft ook een heel tof effect! Laat je creativiteit de vrije loop, wie weet wordt het ook heel mooi als je met een penseeltje er allemaal figuurtjes opschildert!

Laat ze vervolgens op een stuk krant of tafelkleed drogen. Ik heb gewoon een nieuwe krant gepakt, want die andere zag er echt niet meer uit. Binnen 1 á 2 uur zijn de papieren bakvormpjes helemaal droog. Het duurt dus een tijdje voordat ze compleet droog zijn, in de tussentijd kan je wat anders gaan doen.

Photobucket

Dan zijn ze klaar voor gebruik! Ik heb ze zelf nog niet gebruikt en ben ook benieuwd of de kleur niet vervaagt als ze de oven ingaan. Binnenkort maar eens uitproberen, ik hou jullie wel op de hoogte! De papieren bakvormpjes zien er in ieder geval erg leuk uit en toveren elk simpele cupcake tot een feestelijke lekkernij!

Update: Ik heb ze in de oven getest. Lees het hier!

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

116 posts

Culinair

171 posts

Fashion

134 posts

Lifestyle

363 posts

Travel

116 posts