BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Overig   >  Diy   >  DIY: post- & kalenderhouder in een fotolijst

 photo diy-how-to-posthouder-kalenderhouder-zelf-maken-action_zps26486878.png

Gastblogger Riannah is all about the organizing. In haar vorige artikelen deelde ze met ons onwijs handige tips en vandaag heeft ze voor de verandering een DIY voor ons. Ze laat zien hoe je zelf een post- & kalenderhouder kunt maken met spullen die je vast al thuis hebt liggen. Je bent er misschien een half uurtje mee bezig, dus zoveel tijd ben je er ook niet aan kwijt. Het is echt heel handig, overzichtelijk en staat erg leuk in je kamer. Vooral als je een stof en fotolijstje gebruikt die bij de rest van de stijl van jouw kamer passen.

Door Riannah 

Benodigdheden:

  • 2 fotolijstjes, die van mij komen van de Action
  • stuk stof naar keuze
  • lijmpistool en lijmpatronen
  • schaar
  • bescherming voor je werkplek (ik heb een kartonnen doos plat gevouwen)

Hoe ga je te werk?

 photo diy-how-to-posthouder-kalenderhouder-zelf-maken-action2_zps88ea26bc.png

Haal allereerst het fotolijstje uit elkaar. De glasplaat kun je wegleggen, deze heb je niet meer nodig. Meet de achterkant van het fotolijstje. De maat van mijn fotolijstje was bijvoorbeeld 20x30cm.

 photo diy-how-to-posthouder-kalenderhouder-zelf-maken-action5_zpsd4049540.jpg

Nu gaan we de stof knippen. Knip de stof aan weerskanten ongeveer 3,5 cm. groter dan het fotolijstje. Liever niet kleiner, want je moet genoeg ruimte hebben om de zijkanten te lijmen en vast te plakken. De maten zijn nu 23,5×33,5cm. Knip een vlak uit met deze maat. Knip dan een stuk uit dat in de lengte kleiner is dan het eerste vlak, dus 23,5×23,5cm. Knip vervolgens nog een stuk uit, dat in de lengte weer kleiner is dan de vorige. Laten we ongeveer zeggen 23,5×13,5cm. De laatste is een klein randje van een centimeter of 8.

Dit zijn allemaal maten die je ongeveer kunt aannemen, maar je moet natuurlijk aan de hand van je eigen lijstje bepalen hoeveel verschil je tussen de lagen wilt hebben.

 photo diy-how-to-posthouder-kalenderhouder-zelf-maken-action6_zpsc440517c.png

Leg de achterkant van het lijstje met de voorkant op de achterkant van de stof. Is het nog te volgen? Zie afbeelding, dan is het misschien makkelijker te snappen.

 photo diy-how-to-posthouder-kalenderhouder-zelf-maken-action4_zps7191fde9.png

Knip de zijkanten in en lijm de rechte stukken stof vast. Ik heb zelf de zijkanten er afgeknipt om het makkelijker te kunnen lijmen. Doe dit aan alle kanten.

 photo diy-how-to-posthouder-kalenderhouder-zelf-maken-action7_zps408cb276.png

Ga zo door met de andere stukken stof totdat je ze allemaal hebt gehad. Nu heb je vakjes waar je je post of andere spulletjes kwijt in kunt.

 photo diy-how-to-posthouder-kalenderhouder-zelf-maken-action3_zpsd28ee5a1.png

Laat de lijm eerst even goed opdrogen voordat je het weer omringd met de kader van het fotolijstje. Nu is je posthouder klaar! Voor de kalenderhouder heb je maar één stuk stof nodig om het hele vlak te bedekken, dus daarvoor hoef je alleen stap 1 te doen en het vast te lijmen. Ik heb mijn kalender nog met een doorzichtig (vis)draad aan het hangertje van het lijstje gehangen. Je kunt hem ook op de stof lijmen, maar dat vind ik zonde. Zodra je er een andere kalender op wilt hangen, moet de stof ook weer worden vervangen. Binnenkort ga ik er nog eentje maken voor mijn dochter. Die wilt er heel graag eentje op haar kamer met een mooie stof met bloemenprint.

 photo diy-how-to-tutorial-posthouder-kalenderhouder-zelf-maken-action_zps3f8552ad.png

Ik heb de smaak te pakken en wil nog een aantal andere houders maken:

* bekleden van een sponszitting met precies dezelfde stof als de lijstjes (voor mijn waskamer/mudroom)
* sleutelhanger houder
* zonnebrilhouder (ik word gek van alle los slingerende zonnebrillen, dus het is beter om alles mooi in een houder te bewaren)
* verdwaalde sokken houder

Verder zoek ik nog leuke ideeën om petten op te bergen voor in mijn mudroom. Nu hangen ze aan de kapstok en dat vind ik gewoon lelijk. Dus als iemand een goed idee heeft daarvoor, laat het dan even in de reacties weten!

Hopelijk vinden jullie mijn DIY leuk en ik hoor het graag als jullie meer organisatie-tips of DIY’s van mij voorbij willen zien komen op Womanistical.nl.

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts