BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Overig   >  Diy   >  DIY: Rompertje met snor

 photo diy-rompertje-baby-met-snor-moustache-sticker-maken_5_zps4184063e.png

Vandaag heb ik voor de verandering een leuke DIY tip voor jullie! Er is een snoezige baby in je nabije omgeving geboren, maar wat voor origineel babycadeau kan je geven? Saaie rompers hoeven niet meer, want binnen een paar minuten kun je deze voorzien van een hip snorretje. Zeg eens zelf, is dit niet superschattig?

 photo diy-rompertje-baby-met-snor-moustache-sticker-maken_zps4722cc69.png

Wat heb je nodig?

 • romper
 • strijkapplicatie snor (zwart)
 • strijkbout
 • strijkplank

De romper die ik heb gebruikt is van de HEMA en kost € 5,00. Het flock veloursmotiefje vond ik op Etsy voor € 1,89 per stuk en de verzendkosten waren 0,95 cent. Helemaal niet duur dus. Ik heb het motiefje in de middag besteld en ik kreeg hem de volgende dag in de ochtend al binnen. Echt supersnel!

 photo diy-rompertje-baby-met-snor-moustache-sticker-maken_1_zpsb7fc1d0d.png

Hoe ga je te werk?

Voordat je begint met de strijkapplicatie erop te strijken hoor je eerst alle resten van de wasverzachter uit de te gebruiken stof te wassen. Het rompertje dat ik had gebruikt was nog helemaal nieuw dus die stap heb ik overgeslagen.

 photo diy-rompertje-baby-met-snor-moustache-sticker-maken_8_zpse9ff9f92.png

Verwarm de strijkijzer tot 170 graden Celsius (3 stippen). Gebruik niet de allerhoogste stand van je strijkbout en zorg ervoor dat de stoomfunctie is uitgeschakeld. Zorg daarnaast ook voor een harde ondergrond. De strijkplank zelf is soms nog ‘te zacht’, dus schijf bijvoorbeeld een houten plankje tussen het rompertje. 

Strijk de stof waar de applicatie op moet komen eerst mooi vlak en leg vervolgens het snorretje met de folielaag naar boven op de stof.

 photo diy-rompertje-baby-met-snor-moustache-sticker-maken_2_zps38746197.png

Je ziet al gelijk dat de folie een beetje aan de stof blijft plakken en dat zal ervoor zorgen dat het motief niet verschuift. Dek dan de folie af met een katoenen doek of een vel bakpapier en zet de strijkbout er met een beetje druk op gedurende 20 seconden.

Niet heen en weer strijken, maar gewoon door middel van druk de applicatie vast te persen. Af en toe kun je de strijkbout optillen en een paar centimeters ernaast verplaatsen.

 photo diy-rompertje-baby-met-snor-moustache-sticker-maken_3_zpsfa65c08c.png

Laat het geheel enkele minuten met de folie een beetje afkoelen (niet helemaal afkoelen!) en verwijder voorzichtig het plastic laagje.

 photo diy-rompertje-baby-met-snor-moustache-sticker-maken_4_zps625686b6.png

Nadat je de folie hebt verwijderd leg je weer het doekje of het vel bakpapiertje op de applicatie. Strijk weer voor ongeveer 20 seconden en nu zit de applicatie als het goed is écht vast. Strijk nog het rompertje eens langs de binnenkant van de stof, en klaar is je DIY rompertje met snor!

 photo diy-rompertje-baby-met-snor-moustache-sticker-maken_6_zps0126489d.png

De strijk/veloursmotieven zijn geschikt voor gebruik op natuurlijke materialen, zoals linnen, katoen, katoenen tricot, jeans, wol en meer. Ze zijn NIET geschikt voor kwetsbare of synthetische stoffen als satijn, zijde, nylons of fleece. De veloursmotieven zijn tot 40°C wasbestendig. Het rompertje dien je altijd binnenstebuiten te wassen en te strijken.

 photo diy-rompertje-baby-met-snor-moustache-sticker-maken_9_zps7642c8ee.png

Bron afbeeldingen: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Hier boven zie je nog allemaal rompertjes met snorren voor inspiratie. Je kunt ook nog een leuke tekst toevoegen met een textielstift of textielverf. Geeft net wat extra’s! Een aantal teksten die je erop zou kunnen schrijven:

 • Hold on, let me fix my moustache.
 • Dat zit wel snor
 • I ♥ moustaches
 • I’m the moustacho man
 • When I grow up I want a mustache
 • Monsieur Moustache
 • I mustache you a question, but I’ll shave it for later.

 photo diy-rompertje-baby-met-snor-moustache-sticker-maken_7_zps481fb2ce.png

Ga je op kraamvisite of ben je nog opzoek naar een babyshower cadeau? Dan kun je het Moustache rompertje cadeau doen met andere babyspullen, zoals bijvoorbeeld een zachte knuffel, een paar sokken, slabbetjes, mutsje en Zwitsal producten. Verpak het nog in een mooie mand of glazen vaas met cellofaan, lintjes en eventueel versieringen. Happy DIY’ing!

Wat vind jij van de snorren-rage?

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts