BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Overig   >  Diy   >  DIY: Stoffen schilderij maken

 photo image10_zpsf5bd7a6c.jpg

Tegenwoordig zie je ze in heel wat baby- of kinderkamers hangen: een schilderij van stof. Deze schilderijtjes kun je in verschillende (web)winkels kopen, maar je kunt ze ook prima zelf maken. Mahwish van Mammiemammie.nl laat in deze blogpost zien hoe je met een paar spullen zelf leuke stoffen schilderijen kunt maken.

Door Mahwish – Afgelopen jaar heb ik voor het eerst stoffen schilderijtjes gemaakt. Vandaag zal ik jullie stap voor stap uitleggen hoe je een stoffen schilderijtje maakt. Zelf heb ik een kinderlijk printje en kleur gekozen, maar dit kan je natuurlijk helemaal aanpassen aan je eigen stijl. Je kunt het opleuken met lintjes, kraaltjes, strikjes of de naam van het kind.

 photo image5_zps72d516d4.jpg

Wat heb je nodig:

  • stof met een printje
  • effen stof
  • vierkant canvas doek
  • nietmachine (zie foto) of sterke lijm(pistool)
  • vilt
  • lijm om de vilt vast te plakken
  • strijkijzer
  • schaar

Hoe ga je te werk?

1. Gebruik de geprinte stof als basis. Knip deze zo groot, dat je de canvas er volledig mee bedekt en dat je het nog makkelijk kan omvouwen. Vergeet absoluut niet om de stof te strijken. Het ziet er lelijk uit als je je schilderij ongestreken aan de muur hangt.

 photo image6_zps91acc404.jpg
 photo image7_zpsec90511b.jpg

2. Als je het stofje vastmaakt aan de achterkant van de canvas, zorg er dan voor dat je het strak aantrekt. Op deze manier gaat de stof niet hangen aan de voorzijde van de canvas. Mijn voorkeur gaat uit naar vastnieten, maar vastlijmen is ook prima.

 photo image8_zps488440ef.jpg
 photo image_zps1842c83f.jpg

3. Neem een stuk effen stof en strijkt de randen om. Zo voorkom je rafels. Vouw deze ook naar de achterkant van je canvas en niet of lijm het strak vast.

 photo image1_zps222531f9.jpg
 photo image2_zpsd2caa81a.jpg

4. Dan bedenk je wat je op je effen stukje stof wil. Een figuurtje, woord of naam. Je tekent het eerst op papier en trekt het daarna over op de vilt.

 photo image3_zps8e045830.jpg

5. Knip het vilt uit en plakt het met lijm op je stoffen schilderij.

 photo image9_zpsbd9d13d7.jpg

Het eindresultaat is ontzettend schattig geworden en het staat heel leuk in een meisjeskamer. Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben gekregen van deze DIY!

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts