DIY: van een spiegellijst naar een zonnebrilhouder


 photo diy-kapotte-spiegellijst-zonnenbril-zonnebrilhouder-opbergen-makkelijk-overzichtelijk-netjes-stash_zps81c5c721.png

Door gastblogger Riannah – Hoe hinderlijk is het niet als brillen in een kamer maar gewoon rondslingeren? En wat denk je van brillen die áltijd onvindbaar blijken? Daar heb ik wel een oplossing voor. Met deze zelfgemaakte zonnebrilhouder kun je je zonnebrillen in stijl opbergen én daarnaast staat het ook nog eens erg overzichtelijk!

Benodigdheden:

  • spiegellijst of een wissellijst
  • kippengaas
  • stof (indien je de achterkant wilt bekleden)
  • spuitverf, in een kleur naar keuze
  • plakband
  • lijmpistool en lijnpatronen

Hoe ga je te werk?

 photo diy-kapotte-spiegellijst-zonnenbril-zonnebril-houder-opbergen-tips-spuitverf_zpsff65be6c.png

Verwijder het glas van de fotolijst of spiegellijst. Indien gewenst kun je het lijstje overspuiten met spuitverf voor een leuk kleurtje. Ik ben voor de kleur wit gegaan, dat staat overal wel blij! Vergeet niet om eerst wat krant of papier eronder te leggen. Laat het geheel goed drogen.

 photo diy-kapotte-spiegellijst-zonnenbril-zonnebril-houder-opbergen-tips-kippengaas_zps3deee5db.png

Draai het lijstje om en bedek het met kippengaas. Zet het kippengaas vast met een nietmachine. Zoals je kunt ziet kan ik geweldig nieten…ahum.

 photo diy-kapotte-spiegellijst-zonnenbril-zonnebril-houder-opbergen-tips-kippengaas2_zpsb137d1b6.png

Knip of snij het overtollig gaas weg met een scherp hobbymes of schaar. Plak het af met plakband en zorg dat je een rand aan de buitenkant overhoud om te kunnen lijmen.

 photo diy-kapotte-spiegellijst-zonnenbril-zonnebril-houder-opbergen-tips-kippengaas3_zps8cb75da6.png

 photo diy-kapotte-spiegellijst-zonnenbril-zonnebril-houder-opbergen-tips-verven_zpse9a8a0e6.png

Dit is dan wat je hebt. Ik heb het kippengaas ook gelijk wit gespoten, ziet er een stuk netter uit!

 photo diy-kapotte-spiegellijst-zonnenbril-zonnebril-houder-opbergen-tips-spandoek_zps47830131.png

Knip nog de overtollige stofrandjes weg en span het doek op het kippengaas. Verwarm het lijmpistool en lijm het doekje vast met de lijmpistool. En klaar is je zonnebrilhouder!

 photo diy-kapotte-spiegellijst-zonnenbril-zonnebril-houder-opbergen-tips-manieren1_zps163583eb.png

Dit is een heel handige manier van het opbergen van (zonne)brillen. Naast het ophangen van je zonnebrillen zou je ook andere items kunnen ophangen die normaal overal rondslingeren. Zo kun je bijvoorbeeld je oorbellen aan het gaas hangen of met behulp van S-haakjes je kettingen ophangen. Hopelijk heb je wat inspiratie op kunnen doen en als je nog vragen hebt dan hoor ik dat natuurlijk erg graag!

Hoe berg jij je zonnebrillen op?

15 gedachten over “DIY: van een spiegellijst naar een zonnebrilhouder”

  1. Ziet er echt heel leuk uit. Ik weet alleen dat het voor mij niet werkt. Op het begin zal ik alles netjes er op hangen en daarna gooi ik het weer ergens neer.

  2. Ik vind het een heel origineel en leuk iets, alleen zo iets werkt voor mij niet, want ik vind dat mijn zonnebrillen gewoon onzichtbaar moeten zijn het grootste gedeelte van het jaar ( want zoveel zon is er niet haha ).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *