BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Drie tips voor een industriële woonkamer

Is jouw woonkamer toe aan een restyling? Een industrieel interieur is helemaal hip! Ga voor een robuuste, stoere en indrukwekkende inrichting die helemaal bij jou past. Een industriële woonkamer inrichten is eenvoudiger dan je denkt. We geven je graag een paar tips.

Wat is een industrieel interieur
Een industriële stijl bestaat al weer een aantal jaar. De stijl wordt gekenmerkt door ruwe materialen en een stoere uitstraling. De interieurstijl is gebaseerd op de fabrieksgebouwen en -interieurs van rond 1900, waarbij de materialen – zoals een ruwe, bakstenen muur en metalen pijpen – gezien mogen worden. Kleuren zijn vaak donker, maar het interieur is niet somber.

Materialen
Hout, staal en steen zijn veel geziene materialen in een industriële woonkamer. Het liefst onbewerkt, zodat ze bijdragen aan de stoere uitstraling van de ruimte. Bij hout wordt vaak gekozen voor donkere soorten, baksteen geeft wat meer kleur aan de ruimte. Wil je graag een betonnen of bakstenen muur maar is de bestaande muur van een ander materiaal?

Dan kies je voor stickers of behang met een beton-, baksteen- of houtlook. Bij meubelen mogen de materialen waarvan ze gemaakt zijn ook gezien worden. Het metalen frame van een stoel, de tafelpoten van onbehandeld hout, de doorleefde, lederen zitting van een bank, een rotan stoel of een koperen voet van een lamp. Ze dragen allemaal bij aan de industriële uitstraling van een ruimte.

Kleuren
Donkere kleuren domineren in een industrieel interieur. Dit wil niet zeggen dat het een donkere en sombere ruimte wordt. Donkere kleuren zoals zwart, blauw en groen kies je in verschillende tinten, zodat je licht en donker met elkaar combineert. Kies bijvoorbeeld voor zwarte meubelkleding in combinatie met grijze vitrage kant en klaar, een donker bruine bank met okerkleurige kussentjes of een diepblauwe bijzettafel met een lichterblauwe vaas. Met kleuren speel je door middel van accessoires zoals een lampenkap, kussentjes op de bank of een bloemenvaas.

Accessoires
In een industrieel interieur speelt ruimtelijkheid een belangrijke rol. Veel accessoires en de kamer vol zetten met meubelen is dus uit den boze. Ook kies je niet snel voor kleine objecten. ‘Groot’ is een belangrijk woord in deze woonstijl. Grote, industriële lampen, grote meubelen, een aantal grote vazen in de vensterbank. Wil je wat kleur toevoegen met de accessoires? Kies dan voor bijvoorbeeld droogbloemen, grootbladige kamerplanten of een plaid over de rugleuning van de bank.

Bron afbeelding: WorldWide / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts