BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  E-bike: welke elektrische fiets past bij mij?

De e-bike is de laatste jaren flink in opkomst. En niet voor niets, want steeds meer mensen zien de voordelen in van een e-bike. En dat snappen wij heel goed! Veel van deze mensen sluiten zich niet meer achter in de file aan of stappen die overvolle bus niet in. Zij pakken de elektrische fiets.

Welk type e-bike is voor mij geschikt?

Oriënteer je je op een e-bike? Dan is het goed om te weten dat er verschillende e-bikes te koop zijn. We onderscheiden in feite twee types, gebaseerd op de plek waar de motor bevestigd is. De meest verkochte e-bikes zijn uitgerust met een midden- of voorwielmotor.

Bij e-bikes met een middenmotor zit de motor tussen de trapas gemonteerd, aan de onderkant van het frame. Omdat de motor qua gewicht een zwaar onderdeel is, ligt het zwaartepunt van de fiets bij een middenmotor laag.

Hierdoor hebben deze fietsen een stabielere wegligging. Fietsen op een middenmotor voelt aan zoals je gewend bent, alleen dan met het gevoel van ‘wind in de rug’. Door de natuurlijke rijbeleving zijn middenmotoren ongekend populair!

Wil je een opvallende fiets waarbij je bijna niet ziet dat het een e-bike is? Dan is een e-bike met voorwielmotor voor jou ideaal. Het formaat van de motor is tegenwoordig zo klein dat deze bijna niet opvalt. Voorwielmotoren zijn ideaal voor dagelijks gebruik: woon-werkverkeer of gezellig een fietstocht maken? Met een voorwielmotor draai je je hand er niet voor om.

Elektrische moederfietsen: als veiligheid voorop staat

Wil je onbezorgd fietsen met één of twee kinderen? Bekijk dan eens de beste elektrische moederfiets. Elektrische moederfietsen hebben enkele specifieke kenmerken ten opzichte van gewone elektrische damesfietsen. Je kinderen zijn je kostbaarste bezit, dus wil je ze natuurlijk wel veilig meenemen.

Elektrische moederfietsen zijn voorzien van een ruimere instap. Hiermee kan je altijd veilig op- en afstappen, ook met een kinderzitje aan het stuur. Een stuurslot en dubbele standaard voorkomt het omvallen van de fiets als je je kind in het zitje plaatst. En door de krachtige motor fiets je stad en land af met altijd een steuntje in de rug.

Waar koop je een e-bike?

Elektrische fietsen kan je tegenwoordig overal kopen. Je vindt ze zelfs bij bouwmarkten, drogisterijen en supermarkten. Welk type e-bike je voorkeur ook heeft, het is altijd raadzaam om een e-bike specialist te bezoeken en meerdere proefritten te maken. Alleen zo weet je welke e-bike het beste bij jou past en voorkom je een miskoop.

In samenwerking met Stella Fietsen

Bron afbeelding: DutchScenery/Shutterstock.com

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts