BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Leven en Liefde   >  Ecofriendly wonen. Hoe doe je dat?

Wil je duurzamer wonen met meer aandacht voor de natuur, dier en mens? Dan is dit helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Ook al leven we in een consumptiemaatschappij, toch zijn er tal van mogelijkheden om ecofriendly te wonen en te leven. Met deze tips draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar bespaar je ook nog eens op je energie- en waterrekening.

Recyclen van producten
Als je een product niet meer leuk vindt, gooi je deze al snel weg. Denk hierbij aan een vaas, schaal, glazen of accessoires. Eigenlijk is weggooien helemaal niet nodig, want door een kleine verandering kan een product nog jarenlang mee. Geef het een nieuwe functie. Beschilder je glazen en flesjes, zet je schaal vol met waxinelichtjes of gebruik grotere flessen als bloemenvaasje.

Recyclen van meubels
Ben je toe aan nieuwe meubels? Dan hoef je ze niet gelijk weg te doen. Door een bank of stoel te recyclen geef je deze een compleet nieuw uiterlijk. Vernieuw de bekleding van je bank of stoelen. Of geef je dressoir, kast of tafel een ander kleurtje. Kies hierbij wel voor verf die minder belastend is voor het milieu.

Waterbesparende kranen en douchekoppen
Een van de makkelijkste manieren om ecofriendly te wonen is om waterbesparende kranen en douchekoppen in huis te plaatsen. Met deze kranen wordt het water uit de kraan beter verdeeld. Er wordt dan veel minder water verbruikt om een straal uit de kraan te krijgen. Met waterbesparende kranen en douchekoppen bespaar je ruim de helft op het waterverbruik. Bovendien wordt er ook minder water verwarmd, waardoor je dus ook bespaart op energie.

Nieuwe CV-ketel installeren
Het installeren van een nieuwe CV-ketel kan je een flinke besparing opleveren. Na een aantal jaren wordt een oude CV-ketel minder effectief. Bovendien zijn de nieuwste ketels veel zuiniger dan de oude modellen. Een nieuwe CV-ketel zorgt dan ook voor een energiebesparing.

Kies bewust
Als je op zoek bent naar een nieuwe decoratie of nieuw meubelstuk voor in huis, kies dan bewust. Ga voor producten van natuurlijke materialen, zoals bamboe of hout. Deze staan prachtig in huis en zijn ook nog eens heel duurzaam.

Ga voor vintage
Unieke vintage spullen zijn helemaal van nu. In veel woonwinkels kun je accessoires en meubels kopen met een vintage look, maar deze zijn helemaal nieuw en niet echt duurzaam. Breng eens een bezoekje aan de kringloopwinkel. Hier kom je waarschijnlijk een heleboel unieke vintage spulletjes tegen.

Comments:

  • 18 juli 2017

    Fijne tips!

    Beantwoorden...
  • 20 juli 2017

    Leuke artikel! Ben het eens om steeds meer op deze manier te leven, zodat we nog heel lang mogen leven op dit mooie planeet.. het begint immers altijd bij je eigen huis.

    Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts