BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  Een helm dragen in de winter

In de koudste maanden van het jaar, kun je er natuurlijk voor kiezen niet meer op je motor of fiets te stappen. Maar je kunt je ook goed voorbereiden, en ook in dit jaargetijde genieten van alle voordelen die je voertuig te bieden heeft. Een goede uitrusting is in dit geval erg belangrijk. Een helm kan je beschermen, en vooral in de winter. Maar waarom is dit nu eigenlijk zo?

EXTRA KANS OP VALPARTIJEN

Een van de grote voordelen van het dragen van een helm is natuurlijk dat hij je beschermt tegen hersenletsel bij een val. Dat klinkt misschien heftig, maar het dragen van een goede helm zou het aantal hoofdverwondingen bij het fietsen alleen al met 88 procent terug kunnen dringen.

In de winter heb je in het verkeer meer kans te vallen, doordat sneeuw en ijzel voor een glad wegdek kunnen zorgen. Zoals je je voertuig beschermt door er een stevig muuranker voor te kopen, zou je je eigen gezondheid moeten verzekeren door middel van een goede, kwalitatieve helm die aan de wettelijke veiligheidseisen voldoet.

BETERE CONCENTRATIE

Maar dan is er nog iets: een helm zorgt er over het algemeen voor dat je je in het verkeer beter kunt concentreren. De helm dempt namelijk storende geluiden, waardoor de concentratie op de weg veel groter wordt. In de winter heb je grote kans te maken te krijgen met harde wind, sneeuwval en regen.

De helm houdt je hoofd niet alleen warm, maar zorgt ervoor dat je aandacht ligt waar hij hoort te liggen: op het wegdek voor je. Wat voor volwassenen geldt natuurlijk nog meer voor kinderen. Er is een groot aanbod speciale kinderhelmen te koop, absoluut een aanrader voor ouders die veiligheid boven alles stellen.

LET GOED OP DE PASVORM

Let bij het kopen van een goede helm voor jou of je kinderen altijd goed op de pasvorm. Een helm die te krap om je hoofd sluit of juist schuift, is bijna even gevaarlijk als helemaal geen helm dragen. Als je in de winter veilig wilt rijden, kan een passende, kwalitatieve helm kortom uitkomst bieden. Dit geldt niet alleen voor jonge kinderen maar ook voor liefhebbers van scooters en brommers. De jethelm is anno 2016 enorm populair, terwijl bij jonge kinderen de fietshelm met opvallende kleuren erg in trek zijn. Let goed op de veiligheid. We wensen je veel rijplezier.

Bekijk de helmen op Helmonline.nl. Als je vóór 23.00 uur bestelt krijg je het de volgende dag al in huis!

In samenwerking met Helmonline.nl

Comments:

  • 17 februari 2016

    Leuke tip om het hoofd warm te houden!
    Ik had er vroeger 1 toen ik mijn eerste en laatste nieuwe brommer had gekocht van het eerst verdiende salaris wat ik bij elkaar had gespaard.

    Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts