BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  Een islamitische uitvaart regelen voor een dierbare

Een uitvaart is een heel persoonlijke gelegenheid. Het is het moment waarop nabestaanden samenkomen om te rouwen en het verlies een plekje te geven. Heb jij een naaste die moslim is en meer wil weten hoe je een islamitische uitvaart dient te regelen wanneer deze tijd aanbreekt?

Als nabestaande is het heel belangrijk dat je de wensen van de overledene vooropstelt bij het voorbereiden van de uitvaart. Wanneer je een islamitische uitvaart voorbereid, speelt het geloof een zeer belangrijke rol. In dit artikel informeren we je over het voorbereiden van een islamitische uitvaart.

Het islamitische geloof eren tijdens de uitvaart
Als je het een moeilijk idee vindt dat jouw naasten veel moeten regelen na je overlijden, kan een uitvaartverzekering een optie idee zijn. Een begrafenis regelen brengt namelijk veel verantwoordelijkheden met zich mee. Naast de taken die bij elke begrafenis komen kijken, zijn er bij de islamitische uitvaart nog andere rituelen die erbij horen.

Het lichaam moet bijvoorbeeld ritueel gewassen worden en daarna wordt het lichaam in doeken gewikkeld. Ook wordt er een dodengebed uitgevoerd. Het lichaam begraven heeft ook andere voorwaardes; er wordt meestal geen kist gebruikt voor de overledene. Vaak kiest men ervoor om het gezicht af te schermen met een afdakje van hout of steen. Zo komt er geen aarde in het gezicht.

Op het gewenste moment begraven worden
In Nederland worden de meeste mensen vijf dagen na het overlijden begraven. Bij een islamitische begrafenis is dit minder gebruikelijk. Voor hen is het belangrijk dat hun nabestaanden zo snel mogelijk begraven worden. Het liefst voor zonsondergang of binnen 24 uur.

In Nederland hebben we een wet die deze wens erg lastig maakt. Er moet volgens de wet op de lijkbezorging minimaal 36 uur tussen het moment van overlijden en het moment van begraven zitten. Toch zijn er tegenwoordig manieren om deze wet te omzeilen. Dit kan door ontheffing aan te vragen bij de burgemeester van de gemeente.

Een passende verzekering afsluiten
We hebben in Nederland een multiculturele samenleving en diverse religies die uitgeoefend worden. Dat betekent dat we verschillende culturen en religies respecteren en omarmen in dit land. Dat is prachtig, want zo kan iedereen passende hulp en zorg vinden, ook als het aankomt op de uitvaart.

Als jij of je naaste graag verzekerd wilt zijn voordat je komt te overlijden is een islamitische uitvaartverzekering een goede optie. Tijdens de uitvaart wordt de het islamitisch geloof nageleefd, zodat de overledene de gewenste uitvaartdienst ontvangt. De overledene krijgt een uitvaart volgens de Islamitische richtlijnen. Denk dan bijvoorbeeld aan: de dodenwassing (Ghusl) en het dodengebed (Djanazah). Het eeuwige grafrust is tevens belangrijk. Ook wordt er samengewerkt met moskeeën en imams voor de meest persoonlijke ervaring.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts