BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Een landelijke keuken inrichten: 5 tips

Zoveel mensen zoveel wensen, dat betekent dus ook dat iedereen een andere smaak heeft. Ondanks de vele stijlen die we kennen, blijft een landelijke woonstijl toch één van de meest populaire woonstijlen die we kennen. Omdat je hier alle kanten mee op kunt, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat jij niet alleen je woonkamer landelijk kunt inrichten, maar dit ook meteen kunt doortrekken tot in je keuken.

Je zult namelijk zien, dat wanneer je de volledige ruimte in dezelfde stijl ingericht hebt, dit niet alleen een veel mooiere uitstraling geeft, maar het geheel vaak optisch ook direct een stuk groter lijkt. Doe er dus je voordeel mee.

1. Hout, hout en nog een hout

Een landelijke keuken kenmerkt zich door veel hout. Nu zal je vast denken, iedere keuken is toch gemaakt van hout? Dat klopt, maar een landelijke keuken hoort van robuuste balken gemaakt te zijn, zodat je echt ziet dat het geheel karakter heeft.

2. Houten vloer

Een houten vloer is voor ieder huis die graag een landelijke woonstijl prefereert een must have. Uiteraard mag het ook een PVC vloer zijn met houtlook, aangezien een echte houten vloer nog wel eens flink in de papieren kan lopen. Probeer er wel voor te zorgen, dat je niet kiest voor twee verschillende soorten vloeren, maar dat je de vloer van de woonkamer laat doorlopen tot in je keuken. Doe je dit niet, dan zal het op twee verschillende ruimtes kunnen lijken, wat het geheel niet per se ten goede komt.

3. Accessoires

Wil jij je landelijke keuken gezellig maken, dan mogen accessoires natuurlijk absoluut niet ontbreken. Afhankelijk van de grote van je keuken kun je natuurlijk kiezen voor bijvoorbeeld een prachtige grote kandelaar of een robuust houten ornament.

4. Meubels

Meubels zijn natuurlijk een onderdeel van iedere keuken. Niet alleen in de woonkamer, maar ook in de keuken is het beter om voldoende aandacht te schenken aan de meubels. Zo kun je kiezen voor een grote houten tafel met een aantal stoelen, maar ook een zitbank doet het in een landelijke keuken vaak ontzettend goed. Afhankelijk van de ruimte welke jij natuurlijk in je keuken hebt, kun je uiteindelijk bepalen wat het beste bij je past.

5. Verlichting

Net als bij iedere woonstijl, bepaald ook bij een landelijke woonstijl de verlichting voor een groot deel de sfeer. Je kunt je keuken namelijk nog zo gezellig hebben ingericht, maar wanneer je niet beschikt over voldoende (sfeervolle) verlichting, is er niet meer veel van de sfeer te zien.

Conclusie

Zoals je ziet zijn er tal van verschillende manieren, waarmee jij je landelijke keuken een boost kunt geven. De basis van een landelijke woonstijl is logischerwijs hout. Toch kun je tegenwoordig ook ontzettend veel materialen gebruiken die alleen een houtlook hebben en dus niet perse van hout zijn. Door de bovenstaande tips toe te passen, zal je al snel zien dat jouw keuken een absolute landelijke uitstraling krijgt en dat is natuurlijk uiteindelijk waar het allemaal om draait.

Bron afbeelding: Tanya Sid / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts