BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Een loungeplek in de tuin creëren

Wil je graag in jouw eigen tuin heerlijk onderuit kunnen zakken op een zwoele zomeravond? Of zou je graag in het voorjaar buiten willen kunnen genieten aan een knapperend haardvuurtje? In beide gevallen is het een aanrader om een leuke loungeplek in je tuin te creëren. Hoe je dat nu precies het beste kan doen vertellen we je graag hier op deze pagina!

Denk goed na over de basis van je loungeplek

In eerste instantie moet er een bepaalde basis worden gecreëerd voor de loungeplek in je tuin. Voor welke basis je precies zal kiezen is in de praktijk afhankelijk van de persoonlijke voorkeur waarover je beschikt. Voor mensen met een voorliefde voor een moderne tuin met weinig onderhoud kan er bijvoorbeeld worden gekeken naar een mooie, betegelde patio of een houten vlonder.

Ben jij eerder iemand die enthousiast wordt van zoveel mogelijk groen? Dan kan je kiezen voor een mooi grasveld (eventueel gemaakt van kunstgras) en een border boordevol met planten en bloemen. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je een mooie basis realiseert voor de loungeplek in je tuin. Ze is namelijk voor het overgrote merendeel bepalend voor de uitstraling waar dit stukje van je tuin over zal komen te beschikken.

Van welke beschutting ga je gebruikmaken?

Het spreekt voor zich dat veel mensen er graag voor willen zorgen dat hun loungeplek enigszins beschut is tegen bijvoorbeeld wind en regen. Omwille van deze reden kan het interessant zijn om ook even stil te blijven staan bij de mogelijke beschutting waar je gebruik van gaat maken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om voor jouw loungeplek gebruik te maken van een houten overkapping, maar ook een veranda die is vastgemaakt aan je woning behoort tot de mogelijkheden.

In allebei deze gevallen is het ook mogelijk om lekker te genieten van je tuin, ook wanneer de weersomstandigheden net wat minder gunstig zijn. Zou je liever geen vaste overkapping willen voor jouw loungeplek? In dat geval kan je ook kiezen voor hoge beplanting of de plaatsing van windschermen. Ook zo kan je loungeplek uiteraard enigszins worden beschermd tegen de wind. Bovendien kan je op deze manier wellicht meteen ook rekenen op een (sterk) verbeterd gevoel van privacy.

Koop een leuke, comfortabele loungeset

Het creëren van een optimale loungeplek in je tuin is eigenlijk alleen maar mogelijk met de perfecte loungeset. Wat zo’n perfecte loungeset dan precies moet zijn valt eigenlijk niet zomaar aan te geven. Het is namelijk zo dat iedereen op dit vlak wel over diens eigen, specifieke voorkeur zal beschikken.

Voor de één zal bijvoorbeeld een houten loungeset de beste keuze zijn terwijl iemand anders dan weer een voorkeur heeft voor een ander exemplaar. Denk dan bijvoorbeeld aan een aluminium loungeset. Bij het aanschaffen van een bepaalde loungeset is het uiteraard niet alleen maar een vereiste om rekening te houden met het materiaal waaruit ze is vervaardigd. Wat bovendien immers ook te denken van de afmetingen?

Loungesets kunnen tegenwoordig worden aangekocht in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Dit betekent dat er zowel sets bestaan voor vier personen als voor acht of twaalf of nog meer personen. Het kopen van een te grote loungeset voor een kleine tuin kan er al snel voor zorgen dat er een te druk effect wordt gecreëerd. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn.

Tegelijkertijd is ook het kopen van een loungeset voor vier personen wanneer je regelmatig met acht personen of meer in de tuin zit niet bepaald interessant te noemen. Het mag dan ook duidelijk zijn, denk altijd goed na je over gaat tot het kopen van één van de verschillende loungesets welke op de markt zijn terug te vinden.

Maak je loungeplek extra gezellig met enkele leuke accessoires

Tot slot spreekt het voor zich dat enkel en alleen het plaatsen van een lounge stoel niet voldoende is om gebruik te kunnen maken van een complete, gezellige loungeplek. Het is dan ook altijd de moeite waard om even goed te bekijken welke verschillende accessoires er allemaal nog op de markt zijn terug te vinden. Het kopen van één of meerdere van deze accessoires kan er namelijk voor zorgen dat er meteen nog meer sfeer wordt gecreëerd in de loungeplek in je tuin. Een voorbeeld van zo’n accessoire is bijvoorbeeld een vuurkorf. Niet alleen oogt dit erg gezellig, daarnaast geeft ze ook nog eens een gemoedelijke warme gloed af.

Het gezellig(er) maken van de loungeplek in je tuin kan uiteraard ook nog op andere manieren. Zo is het bijvoorbeeld altijd een goed idee om bloembakken rondom de loungeplek te plaatsen. Bovendien kunnen ook mooie kussens meteen een extra gezellige uitstraling creëren. Ook klamboe of een parasol kunnen je loungeplek meteen nog aangenamer maken.

In samenwerking met Van der Garde

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts