BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Een minimalistisch interieur: zo doe je dat

Sommige mensen houden van veel drukte en poespas in de kamer, terwijl anderen juist weer meer zien in het gezegde “less is more”. Als je bij de laatste groep hoort, is een minimalistisch interieur iets waar je heel blij van zal worden.

En hoewel het simpel lijkt, kan het toch lastig zijn om er niet meteen een saaie boel van te maken. Met deze tips creëer je stap voor stap een minimalistische stijl, terwijl het toch spannend blijft.

Bescheiden kleuren in verschillende texturen

Bij minimalisme horen rustige kleuren. Kies een kleurenpalet dat bestaat uit grijstinten, welke je combineert met zwart en wit. Het mooie aan deze sobere kleuren is dat je deze goed kunt accentueren met kleine feller gekleurde accessoires, zonder dat het meteen te druk wordt. Speel ook met verschillende texturen in je kleurengamma.

Zo is beton ook grijs, maar maakt het je kamer weer interessanter door het kenmerkende patroon. Een wit marmeren tafelblad speelt ook perfect in op de stijl, terwijl er een vleugje luxe wordt toegevoegd.

minimalistisch-slaapkamer-bed

Natuurlijke materialen geven extra flair

Naast beton worden bij een minimalistisch interieur vaak natuurlijke materialen gebruikt, zoals we in de Scandinavische stijl ook zien. Combineer bijvoorbeeld een houten eettafel met stoelen, waarvan de poten van metal zijn. Ook glas past hier mooi bij. Zonder daadwerkelijk kleur toe te voegen, zorgt het toch voor een gepolijste afwerking.

Natuurlijk licht versterkt het minimalisme

Behalve de kleuren is de verlichting ook essentieel bij het creëren van een rustige uitstraling. Probeer zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen te laten komen. Hiermee kun je spelen door bijvoorbeeld transparante gordijnen te gebruiken. Maar ook komen glazen en metalen objecten hier weer van pas.

Behalve dat ze qua kleur en textuur horen bij een minimalistisch ingerichte kamer, zorgen ze er ook voor dat het binnenkomende licht weerspiegeld wordt, waardoor je er het meeste uithaalt.

minimalistisch-witte-keuken

Speel met je eigen stijl

Het is belangrijk om je te realiseren dat er niet maar één soort minimalistische stijl is. Hier zijn variaties in en je kunt je eigen voorkeuren verwerken in het geheel. Als je bijvoorbeeld houdt van vintage, kun je gerust ook accessoires of een meubelstuk in je kamer neerzetten van deze stijl.

De wisselwerking tussen de minimalistische feel en je eigen inbreng, zorgt ervoor dat je kamer uniek wordt en niet een inspiratieloze kopie van wat je in een blad hebt gezien.

minimalistisch-interieur-ideeen

Maak je van je huis ook echt je thuis

Door je inrichting persoonlijk te maken zorg je ervoor dat jij je ook fijn voelt in de ruimte en dat het meer een thuis wordt, in plaats van gewoon een mooie kamer. Zalando Lounge is wat dat betreft een geweldige bron van inspiratie. In hun wooninspiratie artikel leer je hoe je van je huis een echte thuis kunt maken.

Dit kun je in een minimalistisch design doen, maar de stappen zijn van toepassing op elke stijl. Wat ook handig is aan de site is dat je er ook lifestyle producten, kleine meubels en woonaccessoires vindt om je plannen meteen uit te voeren.

In samenwerking met Zalando Lounge

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts