BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  Een nieuw seizoen, een nieuwe jas

Het aanbreken van een nieuw seizoen, voelt voor veel mensen als een klein feestje. Zeker de start van de lente en de zomer voelen als het begin van een heerlijke periode, vol zon en vakanties. De winter is populair bij iedereen die van knusheid en warmte houdt, en ieder jaar uitkijkt naar de wintervakantie. Zodra de dagen korter worden en de lampjes weer wat eerder aan kunnen, genieten heel veel mensen van die gezelligheid.

De herfst heeft op zijn beurt misschien een wat mindere reputatie, als definitief einde van de zomer. Kom je echter graag in de natuur, dan is ook dit seizoen juist prachtig. Denk maar eens aan al die bomen die rond deze tijd iedere dag van kleur lijken te veranderen, een prachtig schouwspel.

Wat ook bij een nieuw seizoen hoort, is een nieuwe jas. Alhoewel de meeste mensen zeker hun dure winterjas niet ieder jaar vervangen door een nieuwe, kopen we toch vaak wel minimaal één nieuwe jas per jaar. En dat is geen aankoop die we lichtzinnig doen!

Over welk seizoen hebben we het?

Een nieuwe jas uitzoeken is leuk, maar ook best iets waar je de tijd voor moet nemen. Een jas is namelijk het kledingstuk dat je een seizoen lang misschien wel het vaakst draagt van alle kleding die je bezit. Iedere keer als je de deur uit gaat trek je hem aan. Het is dus niet de bedoeling, en erg zonde van je geld, als je hem na een paar weken alweer zat bent.

Zoek dus vooral naar een jas waar je een tijdje mee kunt doen. Als je van jezelf weet dat je best dol bent op opvallende kleuren en patronen, maar hier vervolgens ook weer snel op uitgekeken raakt, is het beter om deze te laten hangen. Zorg ook dat de jas echt goed past. Een dames zomerjas kun je vaak prima in je normale maat kopen. Gaat het om winterjassen, dan kan een maatje groter soms verstandig zijn; je dient hier natuurlijk wel een dikke trui onder te kunnen dragen. Pas een winterjas dus altijd met een trui eronder aan voor je hem koopt, zo weet je zeker dat hij ook echt altijd gaat passen.

De tussenjas: niet voor niets zo populair

Naast de duidelijke winterjassen en zomerjassen hebben we in Nederland een jas die bijna nog populairder is: de tussenjas. De reden waarom een tussenjas dames zo goed bevalt, is omdat hij tussen een winterjas en een zomerjas in zit. Perfect voor dagen waarop het zo rond de 12 tot 16 graden is: te warm voor je winterjas, te koud voor je zomerjas. En daarvan hebben we er nogal wat in ons land!

Deze jas draag je zowel in de lente en in de herfst, en is daarmee misschien wel de jas die je op jaarbasis het meest draagt. Reden te meer om deze met extra zorg uit te zoeken, zodat je hem steeds met plezier zal dragen.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts