BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Een nieuwe hoekbank kopen bij Seats and Sofas

Ben je van plan om een nieuwe hoekbank te kopen en je interieur een boost te geven? Dan zijn er een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden. Een hoekbank biedt overigens vele voordelen, maar er zijn ook een aantal nadelen aan verbonden. Bekijk hieronder de tips waar je rekening mee dient te houden als je een nieuwe hoekbank gaat kopen en ontdek de voordelen en nadelen.

1. Meten is weten
Hoekbanken zijn in allerlei afmetingen verkrijgbaar en het is van belang dat het meubel perfect in je woonkamer past. Meten is weten en daarom geeft Seats and Sofas je tips over hoe je de afmetingen van je nieuwe hoekbank kan bepalen.

2. Ruimte en indeling van je woonkamer
Je kijkt eerst naar de ruimte en indeling van je woonkamer. Maak gebruik van een rolmaat om de afmetingen te bepalen en neem je rolmaat ook mee naar de showroom. Het is belangrijk dat je in je woonkamer minimaal 40 cm tussen de tafel en de bank overhoudt. Let ook op de loopruimte van minimaal 60 to 80 cm.

3. Stel het aantal zitplaatsen vast
Uiteraard bereken je ook over hoeveel zitplaatsen je in je woonkamer wilt hebben. Daarbij kan je rekening houden met eventuele andere zitmeubels.

4. Houd rekening met het materiaal en de kleur
Je kan voor je bezoek aan de showroom een wensenlijstje opstellen. Bijvoorbeeld als het gaat om het materiaal en de kleur van je nieuwe hoekbank. Daarbij is rekening te houden met de al aanwezige kleuren en materialen in je interieur.

5. Let op de levertijd
Er zijn veel meubelzaken waar hoekbanken niet op voorraad zijn en je dus rekening dient te houden met een levertijd. Seats and Sofas heeft als voordeel dat een groot aantal meubels wel vanuit voorraad leverbaar zijn. Of met een hele korte levertijd te bezorgen of af te halen zijn.

Voordelen en nadelen van een hoekbank
Een voordeel van een hoekbank is dat deze doorgaans groter is dan andere banken. Hierdoor is er meer zitruimte en bovendien past een hoekbank perfect in een hoek. Door de extra ruimte waarover een hoekbank beschikt, is het comfort groter. Een hoekbank zit niet alleen heerlijk, maar ligt ook fijn. Dat is onder meer te danken aan de grote zitdiepte waar deze meubels doorgaans mee zijn uitgevoerd. Door de samenstelling van hoekbanken creëer je een gezellige plek in je woonkamer die een knus gevoel geeft.

Verder is het een ideaal meubel om er veel kussens op te plaatsen. Het is dan ook een multifunctioneel meubel en onder meer perfect voor huishoudens met meerdere personen. Het design van hoekbanken is tijdloos en past in allerlei interieurstijlen. Bovendien is het mogelijk om met een hoekbank meer rust in je interieur te realiseren omdat er minder andere zitmeubels nodig zijn. Naast de voordelen zijn er ook nadelen te benoemen. Bijvoorbeeld dat een hoekbank redelijk veel ruimte in beslag neemt en dat er vaak maar één geschikte plek in de woonkamer is om de bank neer te zetten.

Bron afbeelding: Photographee.eu / Shutterstock

Comments:

  • 25 mei 2021

    Wat een mooie bank, een bank is ook belangrijk in je interieur. Ik vind tegenwoordig zitzakken helemaal geweldig!

    Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts