BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  Een nieuwe smartphone uitkiezen: 4 tips

Je bent weer toe aan een nieuwe smartphone. Dit is natuurlijk altijd een van die leuke momenten. Nieuwe gadgets, nieuwe toepassingen en een nieuw en vooral super snel systeem. Zo’n nieuwe smartphone werkt toch altijd net weer wat beter dan dat 2-jarige toestel dat in je tas zit.

Maar nu is het natuurlijk wel van groot belang om ook meteen een goede keuze te maken. Je zal namelijk de komende jaren met dit toestel moeten doen. Om je op weg te helpen hebben we een aantal handige tips voor het uitkiezen van een nieuwe smartphone voor je op een rijtje gezet!

1. Kies je systeem
Waar de ene helemaal dol is op Apple producten vind de ander dit weer helemaal niets. Ben je een echte Android fan, dan wordt je ook niet vrolijk van de nieuwste iPhone. Kies dus een smartphone met een besturingssysteem dat bij je past. Ook de moeite waard om te overwegen: Kijk welke versie van een specifiek besturingssysteem de toestellen hebben. De nieuwste versie draait natuurlijk vaak wat sneller en met meer mogelijkheden dan een oudere versie.

2. Kies je merk
Misschien heb je al jarenlang een Samsung maar ben je de toestellen van dit merk eigenlijk al wel beu. Doe dus vooraf wat onderzoek over de verschillende toestellen die verschillende merken op de markt brengen. Misschien wordt je wel helemaal verliefd op de HTC zodra je hem een keertje uitgeprobeerd hebt.

3. Hoeveel opslag heb je?
De opslagruimte van je smartphone speelt ook zeker mee in het maken van een beslissing. Het wordt aangeduid in gigabytes en geeft aan hoeveel opslagruimte er op het toestel, of de SD kaart is. Hoe meer opslag, hoe meer apps, foto’s en bestanden je kwijt kunt. Een toestel met een kleine opslag zal sneller traag worden dan een toestel met veel opslagruimte. Maar vergeet niet dat je ook altijd een SD kaart toe kan voegen – die geeft je weer wat extra opslagruimte.

4. Welke USP is van belang?
Ieder toestel heeft zo zijn eigen unique selling point. De Samsung Galaxy heeft het grote scherm zonder duidelijke randen. Maar de Sony Xperia heeft weer een ongelooflijk goede camera. Zo heeft ieder merk en ieder toestel wel zijn eigen unieke kwaliteiten. Denk vooraf wat voor jou belangrijk is. Wil jij een super snel toestel, kies dan voor een toestel met het nieuwste en beste besturingssysteem. Wil jij perfecte foto’s maken, dan selecteer je op de kwaliteit van de camera.

Bron afbeeldingen:

Shutterstock.com Daria Minaeva – 1 & 2

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts