BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  Een proteïne dieet, wat is dat?

We kennen natuurlijk allemaal de strenge Weight Watchers en gekke appel diëten wel. Gelukkig worden we ons steeds bewuster van onszelf, onze leefomgeving, onze invloed hierop en wat wel, en niet goed voor ons is. We mediteren vaker, staan sneller stil bij emoties en leggen steeds meer focus op gezondheid en een goed gevoel.

Een geweldige ontwikkeling! Deze ontwikkeling maakt natuurlijk ook ruimte voor nieuwe vormen van diëten, en een van deze diëten is het proteïne dieet. We leggen je graag uit wat dit nu precies is, en wat het voor je kan doen.

Minder snel honger

Onder andere de proteïne dieet producten zorgen ervoor dat je sneller een ‘vol’ gevoel hebt, en het hongergevoel dus minder sterk aanwezig is. Gezien veel strenge diëten ervoor zorgen dat je snel, veel gewicht verliest – maar dit vervolgens ook net zo snel weer aankomt, was het tijd voor iets anders.

Het proteïne dieet geeft je dan ook alle vrijheid om (bijna) alles te eten, zonder al te streng te hoeven zijn voor jezelf. Het proteïne dieet zit namelijk zo in elkaar dat je bijna geen voedingswaren hoeft te laten staan, en toch niet zomaar honger hebt.

Wanneer we honger hebben, grijpen we namelijk al snel naar producten met veel koolhydraten; en dat zijn nu net de producten die voor dat extra gewicht kunnen zorgen.

Het eiwitrijke dieet

Een proteïne dieet wordt dan ook wel regelmatig het eiwitrijke dieet genoemd. Hoewel er niet direct zo ontzettend veel aan je eetpatroon verandert, maak je wel een flink verschil. De koolhydraten worden namelijk in zo min mogelijke mate ingenomen.

Zo kun je met behulp van ‘Het Mentale Dieetplan’ een handig receptenboek samenstellen met behulp van een coach. Een vergelijkbaar receptenboek is ook apart verkrijgbaar en staat bomvol low-carb recepten. Gewoon recepten die je normaliter ook zou koken, maar dan zonder de overvloed aan koolhydraten.

Waar zitten de koolhydraten in?

Tijdens het proteïne dieet vermijd je koolhydraten dus overal waar mogelijk. Koolhydraten zijn nu eenmaal suikers waar ons lichaam weinig tot niets mee kan doen. Je vindt deze koolhydraten bijvoorbeeld in aardappels, witte rijst, pasta en witbrood.

Wanneer we deze producten eten krijgen we dus ontzettend veel koolhydraten binnen. En hoewel een kleine hoeveelheid koolhydraten helemaal prima is, zorgen al dit soort producten voor een overvloed: en op dat moment kan het lichaam al deze suikers niet meer verbranden.

Het lichaam zet deze suikers vervolgens om in vet, en dat zorgt natuurlijk voor een toename in het gewicht. Het proteïne dieet zorgt er dus voor dat we minder koolhydraten (en dus suikers, en dus vetten) binnen krijgen, en hierdoor een gezond leefpatroon hanteren.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts