BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  Accessoires   >  Een ring als huwelijkscadeau; welk metaal kan ik het beste kiezen?

Ken je iemand die binnenkort het huwelijksbootje instapt? Of ga je zelf trouwen en wil je je partner een ring cadeau geven? Dan is het slim om te kiezen voor sterke en duurzame materialen waar diegene een leven lang van kan genieten. Hieronder worden een aantal metalen besproken die een goede keuze zijn voor een ring die je als huwelijkscadeau wil geven.

Zirkonium ringen
Een minder bekend metaal is zirkonium. Dit materiaal valt op door zijn zwarte kleur. Interessant voor mensen die op zoek zijn naar een bijzonder metaal die je niet iedere dag ziet. Zirkonium is van oorsprong grijs van kleur en is door een speciaal verhittingsproces zwart gemaakt. Dit is een zwarte oxide laag.

Zirkonium is mooi te combineren met lichte metalen zoals witgoud en witte diamanten. Doordat dit metaal zeer licht is in gewicht, zijn zirkonium trouwringen zeer prettig om te dragen. De goudsmid van Bijzondere Trouwringen beschikt over de juiste vaardigheden om met zirkonium prachtige ringen te maken.

Platina ringen
Een ander schitterend metaal is platina. Het heeft een maan witte kleur. Dit materiaal heeft als voordeel dat het zeer lang meegaat en een hoge slijtvastheid heeft. Daarnaast is dit metaal hypoallergeen en zul je geen last hebben van allergische reacties. Platina is een kostbaar metaal omdat het maar op een paar plekken in de wereld wordt gevonden. Wat het een exclusiever metaal maakt. Voor het vervaardigen van platina ringen wordt een zuivere legering van 95% platina gebruikt. Hiermee is platina zuiverder dan goud.

Titanium ringen
Naast zirkonium is titanium ook een minder bekend metaal voor trouwringen. Maar door een aantal goede eigenschappen kan dit metaal zeer interessant zijn. Dit metaal heeft een grijze kleur. Het is mooi te combineren met witgoud, staal of geelgouden banen. Titanium wordt in diverse sectoren gebruikt omdat het bijna net zo sterk als staal is. Het is goed bestand tegen corrosie en is het bijna even licht als aluminium. Ook is dit metaal hypoallergeen. Daarnaast is dit metaal een stuk voordeliger dan goud.

Palladium ringen
Het metaal palladium is een prachtig edelmetaal. Zeker als je houdt van een witgrijze kleur. Het is een edelmetaal uit de platinagroep. Het aantrekkelijk van een palladium trouwring is dat het licht van gewicht is en ook nog eens betaalbaar is. Palladium is ook mooi te combineren met goud of zirkonium, wat zorgt voor meer contrast. Ook passen briljanten perfect in een palladium ring. Een ander voordeel van palladium is dat je het uitstekend kunt combineren met andere gouden of zilveren sieraden.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts