BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Een vloerbedekking kiezen: waar moet je op letten

vloerbedekking-kiezen-waar-op-letten

Je hebt een huis gekocht of je gaat in je huidige woning iets veranderen. Spannend! Welke sfeer wil je creëren? Wordt het landelijk? Modern? Industrieel? Klassiek of romantisch? Je moet nadenken over wat je op de muren wilt; behang of verf. Welke raambekleding? En welk meubilair kies je?

Leuk om je hierin te verdiepen en uiteindelijk beslissingen over te nemen. Maar misschien is het goed om eerst eens stil te staan bij de vloer. De vloer is de basis voor de sfeer en de stijl die je in huis wilt creëren!

Hoe kies je de juiste vloer

Wanneer je moet kiezen wat voor soort vloer je wilt, is het verstandig om jezelf eerst een paar vragen te stellen: Welke vloer past bij de stijl die je hebt gekozen? Hoe slijtvast moet de vloer zijn; er moet in huis immers wel geleefd worden en een vloer moet natuurlijk langere tijd meegaan.

Kies je voor vloerverwarming, dan is het belangrijk om te weten of dat geschikt is voor de vloer die je voor ogen hebt. Ook de ondervloer is van belang bij de keuze van een vloerbedekking. En natuurlijk last but not least: wat mag het kosten?

houten-vloer

Voordelen van een houten vloer

In veel gevallen zal de houten vloer de juiste keuze zijn. Het past eigenlijk bij elke woonstijl. Omdat de houten vloer een natuurproduct is, geeft het een warme uitstraling aan je interieur. Verder is de houten vloer, niet onbelangrijk, zeker als je kinderen en huisdieren hebt, makkelijk schoon te houden.

Een houten vloer gaat lang mee en kan meerdere keren opnieuw geschuurd en afgewerkt worden met een fonkelnieuwe beschermlaag. Wees je wel bewust van het feit dat hout werkt. Een houten vloer dient daarom vakkundig aangelegd te worden. Tegenwoordig wordt er voor de houten vloer duurzaam hout gebruikt. Ook fijn om te weten.

 

Mogelijkheden

Bij de keuze voor de houten vloer moet eerst nog het onderscheid gemaakt worden tussen de massieve houten vloer (je kunt overigens kiezen uit een assortiment van twintig verschillende houtsoorten, verschillend in kwaliteit en hardheid) of lamelparket. Over de verschillen en de voordelen en nadelen van beide, moet je je laten informeren.

Daarnaast kun je een houten vloer in verschillende kleuren bestellen en moet je nadenken over het legpatroon (er zijn maar liefst 5 verschillende opties). Ook over afwerking (olie, lak of wax) valt er nog iets te kiezen. Kortom, wanneer je eenmaal de keuze hebt gemaakt voor een houten vloer, zijn er nog legio beslissingen te nemen.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? 

Comments:

  • 15 maart 2017

    Wat een leuke blogpost zeg! Wij zijn het helemaal mee eens dat je de juiste vloer de basis van je huis en de sfeer in je huis. Had je zelf ook eens nagedacht over een laminaatvloer? Wij hebben laminaatvloeren die net op een echte houtenvloer lijken, en met de juiste ondervloer onder het laminaat kan je het effect creëren van het geluid van een houtenvloer.

    Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts