BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  Eerste auto kopen: waar moet je op letten?

Het rijbewijs is binnen en je kan eindelijk je eerste auto kopen; spannend! Want wat staat je allemaal te wachten? Wat moet er geregeld worden en hoe kun je jouw eerste auto het beste verzekeren? Je leest het hier.

Oriëntatie

De eerste en misschien wel de belangrijkste stap is de oriëntatie. Welke auto past er het beste bij jou en jouw behoeften? Bepaal eerst hoeveel ruimte en zitplaatsen je nodig gaat hebben. Ga je veel road tripjes maken of moet je veel grote spullen vervoeren, dan heb je waarschijnlijk een grotere auto met meer ruimte nodig.

Houd rekening met het feit dat grotere en dus zwaardere auto’s vaak wat duurder zijn in de belastingen. Mocht je niet direct veel zitplaats nodig hebben dan is een kleinere auto een goede keus om mee te beginnen.

Natuurlijk spelen ook uitstraling en merk een grote rol. Vraag ook vooral advies aan de mensen om je heen met een auto. Welke merken kunnen zij aanraden of welke merken raden ze juist af?

Tip: Een schone, zuinige auto is wat duurder in aanschaf maar is een stuk goedkoper wanneer het gaat om benzine en belastingen. Daarbij is het verstandig (en goedkoper) om te starten met een tweedehands auto.

eerste-auto-kopen-waar-rekening-meehouden

Kosten berekenen

Nu je vast een idee hebt van je behoeften, is het wat gemakkelijker om je kosten te gaan berekenen. Er zijn namelijk behoorlijk wat maandelijkse en jaarlijkse kosten om rekening mee te houden.

  • APK keuring – Staat de auto op jouw naam? Dan moet je een APK keuring in bezit hebben. Deze APK keuring wordt ieder jaar opnieuw gedaan. Het is natuurlijk verstandig om een auto te kopen waar voor een vol jaar APK op zit, dan heb je een jaar de tijd om te sparen voor de volgende ronde.
  • WA Verzekering – Je moet in Nederland verplicht je auto verzekeren. Zodra de auto op jouw naam staat moet je dus direct WA verzekerd zijn.
  • Motorrijtuigenbelasting – Je ontvangt de rekening van de motorrijtuigenbelasting automatisch. Door met automatische incasso te betalen voorkom je boetes en hoef je er verder niet over na te denken.
  • Wegenwacht – Het is altijd een fijn gevoel om ‘beveiligd’ de weg op te gaan. Het is dan ook ten zeerste aan te raden om een wegenwachtservice af te sluiten. Zo heb je altijd hulp bij pech!

Tel al deze kosten bij elkaar op en zorg ervoor dat je maandelijks voldoende budget tot je beschikking hebt om hieraan te voldoen.

Tip: Om zeker te zijn van de juiste verzekering kun je het beste online je autoverzekering berekenen. Dan zie je alle mogelijkheden direct op een rijtje.

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts