BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  Finland: ideeën voor een winterreis in Lapland

Lapland is zonder ook maar enige twijfel één van de mooiste regio’s van de wereld om een wintervakantie naar te ondernemen. In tegenstelling tot wat velen nog steeds denken is Lapland echter geen land, maar een regio. Lapland strekt zich dan ook uit over de noordelijkste delen van zomaar even vier landen.

Het gaat hierbij om Noorwegen, Zweden, Finland en zelfs Rusland. Op toeristisch vlak is het echter vooral Fins Lapland dat elk jaar opnieuw door heel wat reizigers wordt bezocht en dat is niet zonder reden. Ben jij ook van plan om het stukje Lapland in Finland te gaan ontdekken? Dan is het zeker de moeite waard om even de onderstaande ideeën voor een winterreis naar Lapland te ontdekken!

Bron foto: Swissdrone / Shutterstock

Wintersporten in Fins Lapland

Ongeacht naar welke plaats je een winterreis onderneemt, de kans is groot dat je de lokale wintersportmogelijkheden zal willen ontdekken. In Lapland is het mogelijk om alle vormen van wintersport te beoefenen. Je kan er fantastisch skiën, het is een geweldige plek voor langlaufers en bovendien kan je er ook prachtige sneeuwschoenwandelingen maken.

Er wordt vaak gezegd dat Fins Lapland net wat minder geschikt is voor snowboarders, maar in de praktijk valt dat best mee. Met name in ‘Levi’ is het wel degelijk perfect mogelijk om het snowboard onder te binden. Dit is meteen ook één van de populairste wintersportgebieden van Finland.

Bron foto: Ekaterina Kondratova / Shutterstock

Aanschouw het prachtige noorderlicht

Het noorderlicht is zonder ook maar de geringste twijfel één van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld. Er bestaat eigenlijk geen betere plaats om ze te aanschouwen dan Lapland. Het prachtige winterlandschap zorgt gecombineerd met de fabelachtige kleuren van het noorderlicht voor een uitermate bijzondere setting.

Er worden in heel Fins Lapland en ook in andere delen van Finland speciale excursies georganiseerd naar plaatsen die het meeste kans bieden om het noorderlicht in al haar glorie te kunnen aanschouwen. Let wel, ga je op noorderlicht excursie? Vergeet dan zeker niet om lekker warme kleding aan te trekken!

Bron foto: Artie Medvedev / Shutterstock

Boek een echt bijzondere overnachting in Fins Lapland

Wanneer je van plan bent om een vakantie te boeken naar Fins Lapland zal je meteen kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende overnachtingsmogelijkheden worden aangeboden. In eerste instantie kan je er natuurlijk voor kiezen om te verblijven in een gewoon hotel, maar daarnaast zijn er ook heel wat extra bijzondere accommodaties beschikbaar.

Zo kan je bijvoorbeeld in verschillende gebieden overnachten in een (glas)iglo. Een andere optie is boeken bij een aurora cabin of een heus ijshotel. Ben je van plan om samen met vrienden of familie naar Finland af te reizen? In dat geval zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor grote vakantiehuizen van Interhome die zich ergens in de bergen bevinden. Een gezellig verblijf gegarandeerd! Het aanbod aan accommodaties in Fins Lapland is door de jaren heen aanzienlijk uitgebreid waardoor er werkelijk voor ieder wat wils is terug te vinden.

Bron foto: Olha Pashkovska / Shutterstock

Ervaar een ultiem gevoel van vrijheid met een sneeuwscootertocht

In vergelijking met bijvoorbeeld de Alpen is het zo dat je in Fins Lapland veel meer speciale winteractiviteiten kan ondernemen. Eén van de populairste activiteiten is ongetwijfeld het boeken van een sneeuwscootertocht. Het merendeel van de mensen die er voor kiezen om een reis naar Lapland te maken hebben dit zelfs helemaal bovenaan hun verlanglijstje staan.

Het moet dan ook gezegd dat het ondernemen van een sneeuwscootertocht voor veel mensen absoluut een onvergetelijke gebeurtenis zal zijn. Je doorkruist immers op een niet alledaagse manier een prachtige winteromgeving. Zowel voor de avontuurlijke als voor de minder avontuurlijke reizigers mag een sneeuwscootertocht eigenlijk beslist niet op je planning ontbreken voor je winterreis naar Lapland.

Bron foto: Roman Babakin / Shutterstock

Onderneem een bijzondere rendier- of huskysafari

Reizen naar Lapland zijn eigenlijk nooit compleet zonder dat er een rendier- of huskysafari wordt ondernomen. De lengte van een dergelijke safari kan je doorgaans zelf kiezen. Vaak is het zo dat er wordt gekozen voor een langere safari waardoor je in één klap niet alleen het bijzondere gevoel van deze trektochten kan ervaren, maar je bovendien ook nog eens heel wat te zien krijgt van de Lapse omgeving.

Vaak wordt er onderweg ook nog eens een korte pauze ingelast waarbij er een plaatselijke lekkernij wordt opgediend. Eén ding staat in ieder geval vast, het ondernemen van een rendier- of huskysafari tijdens jouw Lapland reis zal gegarandeerd zorgen voor heel onvergetelijke momenten en prachtige foto’s!

Bron foto: Serafima / Shutterstock

IJsvissen, een verrassend ontspannende bezigheid

Wil je liever geen fysieke activiteiten ondernemen? In dat geval kan je er tijdens je Lapland vakantie ook altijd voor kiezen om te gaan ijsvissen! IJsvissen of wakvissen gebeurt door een gat te maken in een bevroren meer of vijver waarbij je vervolgens met een vishaak of een speer een vis moet proberen te vangen. Zowel voor fervente vissers als voor mensen die nog nooit eerder hebben gevist is het beslist de moeite waard om het ijsvissen uit te proberen.

Bron foto: Outi Maijanen / Shutterstock

Lapland, een gezellige vakantie gegarandeerd!

Iedereen die er op een zeker ogenblik voor kiest om een reis naar Lapland te ondernemen is het er wel over eens, deze regio is één van de meest gezellige en sfeervolle ter wereld. Zo is het bijvoorbeeld een warme aanrader om koffie te gaan drinken of zelfs te lunchen in een zogenaamde kota.

In het bijzonder tijdens de donkerste maanden van het jaar is het werkelijk erg gezellig vertoeven in een kota rond het warm brandend vuurtje. Tel daar ook nog eens de heerlijke geuren bij op die een lunch met zich mee zal brengen en het mag duidelijk zijn dat een Lapland reis voor elke reiziger het overwegen meer dan waard is!

In samenwerking met Interhome

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts