BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Geef je woonkamer een make-over

woonkamer-makeover

Nu het weer tijd geworden is om lekker knus op de bank onder een plaid te kruipen, is het ook goed weer eens een kritische blik op het interieur in je woonkamer te werpen. Ben jij nog wel helemaal happy hiermee, of zijn er dingen die je graag zou willen veranderen? Hieronder vind je tips om je woonkamer weer helemaal als nieuw te maken, grote en kleine projecten!

Geef de muren een nieuwe kleur

Een iets minder groot project (maar desalniettemin met groot effect) is het schilderen van de muren. Altijd populair is het verven van een wand in een contrasterende kleur, de zogenaamde accentmuur. Dit geeft de ruimte direct een veel levendigere aanblik maar kan de ruimte ook anders qua vorm laten ogen (de breedte of diepte wordt namelijk benadrukt). Helemaal trendy is het verven van de muren in twee kleuren, de moderne uitvoering van lambrisering.

Een frisse en moderne uitstraling krijg je met wit en een contrasterende kleur, of kies kleuren die in dezelfde kleurenrange liggen voor een extra warm effect. Het blijft rustig als de gekozen kleuren terugkomen in de meubels of accessoires. Met aparte verftechnieken kun je leuke effecten creëren. Denk aan de verf aanbrengen met een spons, of kleuren geleidelijk aan in elkaar over laten lopen. Deze technieken kun je echter beter aan professionele schilders overlaten. Last van vocht in de muren? Laat opstijgend vocht behandelen voordat je aan het schilderen slaat.

woonkamer-makeover-vloer

Een nieuwe vloer

De vloer in de woonkamer is echt een sfeerbepalende factor. Parket van warm eikenhout of laminaat met een lichtgrijze kleur, of misschien wel mooie donkere tegels of tegels met houtstructuur omdat je vloerverwarming hebt? Het plaatsen van nieuwe vloeren is een project dat haast niemand meer start na een verhuizing. Als je de echter de mogelijkheid hebt om je meubels tijdelijk in een andere ruimte te zetten is het project goed uit te voeren.

woonkamer-makeover-accessoires

Geen zin in klusprojecten? Nieuwe meubels

Wil je liever niet gaan klussen, dan kun je ook de sfeer al erg veranderen door andere meubels neer te zetten. De sfeer binnenshuis wordt immers ook sterk bepaald door de stijl van de meubels. Heb je nu een landelijke, industriële, moderne, design, oriëntaalse of klassieke stijl? Kies dan eens een totaal andere stijl of andere kleuren.

Het interieur van nu hoeft overigens niet meer zo heel streng binnen een bepaalde woonstijl te passen, je kunt ook verrassende combinaties maken met andere banken, stoelen, kasten of de eettafel(stoelen). Nieuwe meubels zijn niet goedkoop, maar tweedehands zijn er online en in bijvoorbeeld kringloopwinkels ook betaalbare juweeltjes te vinden!

woonkamer-makeover-meubels

Andere accessoires: de minst ingrijpende optie

Wil je liever dat de veranderingen niet te ingrijpend zijn? Of heb je een beperkt budget? De stijl en kleuren in je interieur kun je ook gemakkelijk aanpassen door andere raamdecoratie of gordijnen, kussentjes, vloerkleden of decoratieve objecten. Kies bijvoorbeeld voor een chique themakleur zoals goud gecombineerd met marmer, of zoek accessoires met een botanisch thema.

Wat is jouw tip voor een nieuwe look voor je woonkamer?

Bron afbeeldingen

Comments:

 • 5 oktober 2016

  Wat mooi hoe men een woonkamer met simpele woonaccesoires en meubelen kan veranderen 😉

  Beantwoorden...
 • 5 oktober 2016

  Een nieuwe vloer da’s altijd direct veel te veel werk maar mijn goesting, maar accessoires? Let’s do it 🙂

  Beantwoorden...
 • 22 augustus 2023

  Wat een inspirerende ideeën voor een woonkamer make-over! Vooral het advies om met een contrasterende accentmuur te werken of zelfs te experimenteren met verschillende verftechnieken voor een uniek effect spreekt me aan. Ook het suggereren van meubelveranderingen en het aanpassen van accessoires als minder ingrijpende opties om de sfeer te vernieuwen, is slim. Dank voor deze praktische tips om mijn woonkamer weer nieuw leven in te blazen!

  Met vriendelijke groet,

  Anne

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts