
Gastblogger en Instagrammer Elisabeth Akca heeft weer een ontzettend lekker recept voor ons. Gefrituurde kipbroodjes met mihoen en groenten. Het zijn een soort van loempia’s die ze gevuld heeft met ingrediënten die ze in huis had. Voor dit recept heeft ze geen kant-en-klare loempiavellen gebruikt, maar een eigen deegrecept die je hieronder kunt vinden.
Deeg:
- 1 kg bloem
- 1 blokje verse gist (of 1 zakje droge gist)
- Beetje zonnebloemolie
- Water
- Zout
Vulling:
- 1 kg kipfilet, gekookt en geplukt
- 1 pak mihoen, gekookt
- 1 a 2 uien
- Beetje taugé
- 1 a 2 wortels
- Kerriepoeder
- Zout en peper
- Beetje peterselie, fijngehakt
- Sojasaus
- Sambal
Bereidingswijze:
Meng de bloem met gist, zonnebloemolie, zout en een beetje water. Voeg een beetje bij beetje wat water toe tot je een samenhangend deeg hebt. Laat het een half uurtje rusten. Maak in de tussentijd alvast de kipvulling.
Het gekookte en geplukte kip meng je samen met wat fijngesneden wortel, ui, taugé, peterselie, zout, zwarte peper, kerriepoeder, sojasaus en sambal. Nadat het deeg is uitgerust maak je 30 bolletjes van het deeg. Rol elk bolletje deeg uit (met een deegroller) op een met bloem bestoven werkplek. Probeer het deeg een beetje langwerpig uit te rollen zoals op de foto te zien is.
Doe een beetje van de kipvulling in het midden van het deeg en rol het deeg op tot je een langwerpig broodje hebt die eruit ziet als een loempia. Werk zo alles af. Zodra je klaar bent frituur je de broodjes in een laagje hete olie. Laat ze op een vel keukenpapier uitlekken en serveer deze kipbroodjes met een lekkere saus naar keuze.
Eet smakelijk!