Get organized with Riannah!


Photobucket

Vorige week kwam ik op een forum terecht waar vrouwen onderling zaten te kletsen over hoe je het beste je huis kunt organiseren. Eén van de vrouwen die mij opviel was Riannah. Ze had uitstekende tips en plaatste er ook foto’s bij. Ik besloot om haar te interviewen en ze vond het een goed idee om haar tips ook op Womanistical.nl met jullie te delen. Meet the organizer, Riannah!

Vertel eens wat over jezelf.

Ik ben Riannah, moeder van 3 kinderen. Drie dagen per week werk ik part-time als inkoper en de rest van de week ben ik huismoeder. Mijn hobby’s zijn lezen (liefst Historisch 16e eeuw), films kijken en uitgebreid koken.

Hoe ben je erop gekomen om alles in je huis te organiseren?

Ik ben altijd al gek geweest op opgeruimde kastjes en lades. Ik vind het gewoon mooi, schoon en overzichtelijk staan. Verder heb ik niet veel tijd en als ik iets nodig heb dan moet ik het wel in één keer terug kunnen vinden.

Wie is jouw inspiratie op gebied van organizing?

Ik ben enorm fan van Alejandra Costello. Ik volg haar al een tijdje, hoe zij dingen heeft georganiseerd is gewoon…WAUW! Zo krijg ik het nooit, gewoonweg omdat ik het geld niet heb voor die mooie systemen die zij gebruikt. De Elfa-systemen zijn sowieso niet te koop in Nederland. Ik vind het niet erg, ik doe het gewoon met materialen van de Blokker, Action en Xenos.

Hoelang doe je dit al?

Mijn kastjes zijn eigenlijk al van het begin netjes en opgeruimd geweest, maar het kon een stuk makkelijker. Vroeger had ik bijvoorbeeld t-shirts gewoon opgestapeld, maar nu berg ik ze ‘staand’ op waardoor ze minder plaats in beslag nemen en het blijft ook een stuk netter.

Hoe reageert jouw omgeving op jouw huis/organizing skills?

Mijn schoonzusjes vinden het geweldig en hebben mijn hulp ingeroepen om hen daarbij te helpen. Voor de rest zijn er niet veel mensen er van op de hoogte. Het is ook niet iets wat ter sprake komt denk ik…

Omschrijf jouw huis in een paar woorden.

Overzichtelijk, fris met wat verbeterpuntjes!

Photobucket

Noem drie must-haves op, die ieder persoon in zijn of haar huis moet hebben qua organizing.

Mandjes, bakjes en potjes! Alles waar je maar iets in kan doen. Eigenlijk is zo’n Elfa systeem een musthave, maar die heb ik zelf ook nog niet…*zucht*

Wat zijn jouw favoriete winkels voor organizing-spulletjes?

Dat zijn de Xenos, Blokker, Big Bazaar, Action en Ikea!

Wat staat er momenteel op jouw wishlist?

Ik wil het liefst mijn aanbouw opfrissen met wat kleur en een kleine verbouwen, dus ik heb niks op mijn wishlist staan qua organizen.

Wat is jouw ultieme tip?

Als je wilt beginnen met het organiseren van je huis is het verstandig om kamer voor kamer te nemen. Ga niet overal en nergens zitten uitmesten, dit werkt alleen maar tegen. Je weet na een dag werken nog steeds niet wat je hebt gedaan, want je hebt overal een beetje gewerkt waardoor er nog geen resultaat te zien is. Als je gelijk een kamer helemaal opruimt zie je wel het resultaat en dat is goed voor je zelfvertrouwen!

Wat zou je nog mee willen geven aan Womanistical-lezeressen?

Get organized! Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

Photobucket

Zo nu en dan zal je artikelen van Riannah op de site zien verschijnen met haar tips en trucs. Yaaaay! Ik zou zeggen: geef haar een warm welkom!

Bron: 1, 2, 3

26 gedachten over “Get organized with Riannah!”

  1. Leuk idee! Ik ben heeeeel erg van het organizen, ik heb nog net niet voor elke kleur een aparte kast gekocht haha! Ik vind het gewoon fijn dat als ik in mijn kastjes kijk ik gelijk zie wat ik allemaal heb en als je iets nodig hebt, heb je het zo gevonden! En ik kan gewoon ECHT niet tegen troep! Dan word ik zo chaotisch in mijn hoofd! Dus ik ben erg benieuwd naar de tips!

  2. Wat leuk om te lezen! Goeie tips geeft ze en wat leuk dat ze af en toe zal schrijven op je blog! Ik ben wat dat betreft een chaoot en het kan geen kwaad om wat tips te krijgen bij het organiseren voordat ik de bomen door het bos niet meer zie 😉 Dus ik ben het zeker met haar eens dat een opgeruimd huis een opgeruimd hoofd is. Mooie lijfspreuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *