BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Overig   >  Interviews en Columns   >  Get to know her better: Sofie van WonderfulWanderings

Sofie in Bilbao Spanje 1000

Het is weer tijd voor een nieuwe ‘Get to know her better’! Op haar blog WonderfulWanderings.com toont Sofie je België en de wereld daarbuiten. Ze creëerde haar eigen Wonderful Walks, thematische wandelingen in pdf-formaat vol culturele, culinaire en andere interessante stops. Ze functioneert pas na een kopje thee en is lichtelijk verslaafd aan Instagram en Facebook.

 

Wie ben je en waarom reis je zo graag?

“Hey! Ik ben Sofie, geboren in België en daar woon ik nog steeds. Ik studeerde Taal- en Letterkunde en had twee “normale” jobs voor ik voltijds begon te bloggen.

Reizen is voor mij een manier om mijzelf te ontdekken en te ontplooien. Ik merk dat ik mij tijdens het reizen vaak vrijer voel om mezelf te zijn en ook meer dingen doe, vooral dan wat betreft het afstappen op mensen die ik niet ken.

Daarnaast vind ik het ook ongelooflijk interessant me te verdiepen in andere culturen en… lokale gerechten ;-)”

Wanneer ben je begonnen met je blog WonderfulWanderings, en waarom?

“In de zomer van 2012 omdat ik iets miste in de job die ik toen had. Ik wilde een eigen project, iets helemaal van mezelf waarmee ik kon doen wat ik wilde en waarin ik creatief kon bezig zijn. De blog was eigenlijk een idee van mijn ouders – of zo herinner ik het me toch. Omdat ze wisten dat ik het schrijven en het creatieve miste in mijn toenmalige job en reizen altijd een passie is geweest, stelden ze me voor beide te gaan combineren. Zo ontstond WonderfulWanderings.com.”

Sofie in Quebec 1000

Waar houd je je – naast bloggen en reizen – nog meer mee bezig?

“Ik moet zeggen dat het grootste deel van mijn tijd echt wel naar die twee dingen gaat, maar daarnaast neem ik ook al jaren dansles – hoewel nu veel minder vaak dan vroeger – en probeer ik de kilo’s die ik er op reis steeds bij eet af te lopen wanneer ik thuis ben. Verder woon ik samen met mijn vriend en die heeft natuurlijk ook af en toe wat aandacht nodig :-)”

Welke reis staat op de volgende planning?

“Ik weet niet wanneer dit gepubliceerd wordt, maar in juni trek ik nog naar Praag, en Grado. In juli gaat het normaal naar een exotische bestemming die ik jammer genoeg nog niet kan verklappen. Spannend! Verder heb ik ook nog een aantal dingen gepland in België. En nu maar hopen dat die zomer eindelijk opdaagt.”

Wat was je meest bijzondere reiservaring tot nu toe?

“Dat is een moeilijke vraag omdat er een aantal reizen zijn die voor verschillende redenen belangrijk voor mij waren. Toppers zijn Los Angeles, waar ik leerde geloven in de mogelijkheid om freelancer te worden; Sri Lanka, waar ik na een heftige week besloot mijn job op te zeggen en Bulgarije, waar ik me zo gelukkig voelde toen ik hand in hand met een hoop locals een lokale dans kon meedansen.”

Sofie in Sintra Portugal 1000

En de meeste bizarre?

“Ook in Los Angeles! Mijn vriendin S. en ik vlogen terug van twee dagen Las Vegas en zouden nog enkel de nacht doorbrengen in LA alvorens we weer naar huis vlogen. Bij het verlaten van de luchthaven, raakten we aan de praat met een man, C. Hij vroeg ons wat onze plannen waren voor onze laatste avond in LA en toen we hem vertelden dat we gewoon in een Super 8 (een goedkoop motel) nabij de luchthaven zouden overnachten, vond hij dat niet kunnen. Hij zou ons mee uit eten nemen. S. en ik gingen akkoord en stapten mee de shuttle in die ons naar de parking en zijn wagen zou brengen.

Onderweg pleegde de trouwens niet onknappe C. een telefoontje. “Yes, for tonight”, en hij ratelde wat nummers af. “So, I just booked you a room at the Sheraton”. Die man had zo even een hotelkamer voor ons geboekt in een veel luxueuzer hotel dan het motel waar we oorspronkelijk zouden verblijven. Waar leidde dit heen?

Uit voorzichtigheid vroegen we zijn ID en stuurden we zijn gegevens door naar wat kennissen. Je weet immers nooit. We besloten wel nog steeds met hem mee te gaan en kwamen aan de parking. Niet de gewone parking, maar de valet parking. Daar stond zijn SUV klaar en toen hij zijn spullen in zijn koffer legde, merkte we de geweren op. Blijkbaar was deze jongeman lid van een schietclub. Oké, dit was tenslotte de VS…

We reden samen met hem naar Manhattan Beach, waar hij ons trakteerde op avondeten en drankjes in een bar. Na middernacht moesten we toch echt terug, want voor onze vlucht moesten we erg vroeg opstaan. S. is verzot op SUV’s en vroeg C. of zij met zijn wagen naar het hotel mocht rijden. Dat was geen enkel probleem en onderweg gaf hij haar zelfs nog een kabeltje om haar iPod op te laden, want zij was de hare thuis vergeten.

En dan kwam het moment van de waarheid. We stopten aan het hotel en wandelden de lobby in. Nu zou het komen, dachten S. en ik. Maar C. gaf ons amper een hand en wenste ons goedenacht. Geen pogingen tot. Niets. En zo zie je maar, dat er nog ridderlijke mannen bestaan.”

Sofie in Spanje 1000

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

“Zuid-Afrika en Australië. De weidsheid van beide plekken spreekt me aan. Verder wil ik ook echt eens walvissen in het wild zien. Dat staat met stip op een!”

Waar kan je niet zonder als je op reis gaat en gaat dus altijd mee?

“Mijn smartphone en credit card. Meer heb je eigenlijk niet nodig, toch? Al is je paspoort ook wel handig :D”

Welke reisblogs volg jij graag?

“Ik volg momenteel eigenlijk zelf geen reisblogs meer. Ik heb er gewoon de tijd niet voor. Wel ben ik met een heleboel bloggers bevriend op Facebook en klik ik dan wel eens door naar wat zij posten om op de hoogte te blijven van hun avonturen. Maar meestal gebruik ik andere reisblogs nog net zoals ik dat vroeger deed: om mijn eigen reizen te plannen. En ook een beetje om te bekijken hoe zij het aanpakken, natuurlijk ;-)”

De ultieme reistip?

“Als je alleen reist en je voelt je wat ongemakkelijk, zet dan je zonnebril op (tenzij het donker is, natuurlijk). Ik voel me zo altijd een beetje minder zichtbaar.

Daarnaast gebruik ik haast altijd Google Maps in plaats van papieren kaarten. Niet omdat het zoveel gemakkelijker is (al is het dat wel), maar omdat ik minder als toerist herkenbaar ben wanneer ik op mijn gsm staar, dan wanneer ik met een kaart worstel.”

 

Nieuwsgierig naar Sofie en meer van haar avonturen? Surf dan snel naar WonderfulWanderings.com om op de hoogte te blijven!

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts