BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Getest – Eden Classic Damast Keukenmessen

Vandaag even een ander artikel dan normaal! Dit keer review ik namelijk de bekende Eden keukenmessen: professionele keukenmessen tegen een betaalbare prijs. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik niet al te veel verstand heb van messen, maar ik kan natuurlijk wel beoordelen of een mes fijn in de hand ligt en of die ook goed scherp is voor alledaagse snijklussen.

 photo eden-keukenmessen-review-classic-damast-universeel-santokumes-9_zps6aa6454f.png

”Eden keukenmessen zijn verkrijgbaar in verschillende series. De Eden Classic VG10, bevat messen met een kern van het zeer harde VG10 staal. De Classic Damast serie bevat hetzelfde staal, afgewerkt met prachtig damast staal. De Eden Aogami serie is speciaal voor de echte messenliefhebber.

Van Knives and Tools mocht ik twee messen uit de Classic Damast serie testen. Mijn keuze ging uit naar de Santokumes en Universeel mes. Dit zijn mijn allereerste professionele keukenmessen van hoogstaande kwaliteit (thuis hebben we ook keukenmessen, maar dan van minder hoog kwaliteit) en was dus erg benieuwd.

 photo eden-keukenmessen-review-classic-damast-universeel-santokumes-4_zps67e9bcde.png

 photo eden-keukenmessen-review-classic-damast-universeel-santokumes-5_zpsef5e3013.png

Eden Classic Damast Santokumes 18 cm

Ik twijfelde eerst tussen een Franse koksmes en een Japanse Santokumes, maar ben uiteindelijk voor de laatste optie gegaan. Een Santokumes is wat lichter en een prima alternatief voor een koksmes. Ten eerste vind ik deze mes er prachtig uitzien met die houtnerven. Ze zijn zowel verwerkt in het lemmet als in het handvat, heel mooi en modern!

Een Santokumes kan worden gebruikt voor verschillende taken, zoals plakken snijden, dobbelsteentjes maken en fijnsnijden. Ik moest eerst wennen aan dit mes, omdat een Santokumes net iets anders snijdt dan een koksmes. Gelukkig went het wel snel en ben ik erg blij mee. Hij ligt helemaal niet zwaar in de hand, is goed scherp en ziet er ook meer dan prima uit.

 photo eden-keukenmessen-review-classic-damast-universeel-santokumes-7_zpse41a41db.png

 photo eden-keukenmessen-review-classic-damast-universeel-santokumes-8_zpsae2d0475.png

Eden Classic Damast Universeel mes 13 cm

Het Universeel mes is zoals het Santokumes mooi vormgegeven met het houtpatroontje op het lemmet en handvat. Dit mes kun je gebruiken voor veel snij werkzaamheden in de keuken en is ook geschikt voor mensen die niet zo van grote messen houden en liever met kleinere messen werken. Het Santokumes gebruik ik o.a. voor vlees of ‘grote’ groente, maar het Universeel mes grijp ik vaker om bijvoorbeeld een uitje mee te snijden. Dit is echt een prima allround mes die fijn in de hand ligt en goed scherp is.

 photo eden-keukenmessen-review-classic-damast-universeel-santokumes-_zpsbb263f8a.png

Het Classic Damast Santokumes en Universeel mes zijn me enorm goed bevallen! Ze hebben een goede prijs/kwaliteit verhouding en merk toch wel een groot verschil met de messen die ik hiervoor gebruikte. Na een paar weken heb ik ze wel weer moeten slijpen, maar dan zijn ze weer zo scherp als in het begin. De klassieke Classic Damast serie bestaat naast deze twee messen uit een koksmes, een vleesmes, een officemes, een broodmes en een schilmes.

 photo eden-keukenmessen-review-classic-damast-universeel-santokumes-3_zpsf336aefa.png

Bij Knives and Tools kun je jouw gekozen messen laten graveren voor slechts € 4,95 per bestelling. Al jouw messen worden dan voorzien van een naam, datum of een andere persoonlijke tekst. Heel gaaf om bijvoorbeeld cadeau te doen! De keukenmessen van Eden zijn exclusief te koop bij knivesandtools.nl.

Over welke keukenmessen ben jij erg te spreken?

Comments:

 • 30 september 2014

  Ze zien er gaaf uit met het patroontje in het mes. Ook gaaf dat je ze kunt laten graveren!

  Beantwoorden...
 • 30 september 2014

  Ik heb eens een set deftige messen gehad, maar ondertussen zijn ze bot en ik heb geen zin om ze te laten slijpen, lol… Dus nu doe ik quasi alles met keukenmesjes!

  Beantwoorden...
 • 30 september 2014

  Ze zien er wel heel erg goed uit.

  Beantwoorden...
 • 30 september 2014

  super leuk dat je er iets in kunt laten graveren 😀

  Beantwoorden...
 • 30 september 2014

  Ze lijken me echt fijn! Ik zoek ook nog fijne messen, vind het lastig om te kiezen en heb ook een enorm budget.

  Beantwoorden...
 • 30 september 2014

  Wat een mooie messen zeg! Wij hebben eigenlijk nog nooit zulke kwaliteitsmessen gehad!

  Beantwoorden...
 • 30 september 2014

  Leuk dat je er iets op kan graveren. Ideaal om cadeau te geven!

  Beantwoorden...
 • 30 september 2014

  Leuk dat je ze kan laten graveren!

  Liefs,
  Eva ♥

  Beantwoorden...
 • 30 september 2014

  het zijn inderdaad erg mooie kwaliteitsmessen, zelf gebruik ik vaak niet van die grote messen…( ben namelijk erg onhandig en je weet maar nooit)

  Beantwoorden...
 • 30 september 2014

  Lijken mij hele fijne keukenmessen en zien er ook erg goed uit! Ik vind het ook wel heel leuk dat je ze zelfs kan laten graveren.

  Beantwoorden...
 • 30 september 2014

  Wat een toffe messen zijn dit zeg, mag ik een beetje jaloers zijn?

  Beantwoorden...
 • Sas

  30 september 2014

  Wat een mooie messen

  Beantwoorden...
 • 1 oktober 2014

  Ik vind de houtnerven ook heel gaaf! Ik zelf was eerst altijd gewend om met kleine mesjes te snijden (nog kleiner dan dit kleine mesje) maar sinds ik ging proberen met wat grotere messen te snijden ben ik echt om, het is echt zoveel sneller en makkelijker! Ik weet alleen niet welk merk ik heb haha!

  Beantwoorden...
 • 1 oktober 2014

  Graveren? Toe maar! Gaaf hoor

  Beantwoorden...
 • 2 oktober 2014

  Klinkt als goede messen! Ik vind goede messen ontzettend belangrijk in mijn keukentje 🙂 en wat tof dat je deze kan aten graveren! Heb ik nog nooit eerder gehoord! Denk dat ik deze op mijn verjaardagsverlanglijstje ga zetten!

  Liefs Rosie

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts