BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezellige sfeer met Philips Hue lampen

Philips is groot geworden met de gloeilampen uit Eindhoven. Het bedrijf werd opgericht in 1891 door zoon Gerard en vader Frederik Philips. Tegenwoordig maakt Philips allerlei soorten elektronica waaronder televisietoestellen, elektrische tandenborstels en huishoudelijke apparaten.

Enkele jaren geleden vond Philips het concept verlichting opnieuw uit met de Philips Hue lampen, slimme verlichting die je meer controle geeft over lampen dan ooit tevoren. In combinatie met andere “slimme” apparaten kun je een volledige Smart Home inrichten.

Wat is Philips Hue en hoe werkt het?

Philips Hue is een lijn aan duurzame LED lampen en aanverwante artikelen. Er zijn witte lampen, gekleurde lampen en lichtstrips in verschillende types beschikbaar. Via een app op je smartphone kun je de verlichting in huis naar wens regelen, zelfs wanneer je niet thuis bent. De lampen verbruiken weinig energie waardoor je kunt besparen in het stroomverbruik.

Mogelijkheden met een Philips Hue systeem

  • Alle verlichting in huis bedienen met een draadloze afstandsbediening.
  • Kies zelf welke lampen en configuratie het beste bij je passen.
  • Breid een basissysteem later uit met nieuwe lampen.
  • Dim de lampen met een app of stel automatische programma’s in.
  • De bediening werkt wereldwijd, ook wanneer je op vakantie bent op basis van jouw unieke account.
  • Koppel de verlichting aan een Smart Home systeem zoals de Somfy TaHoma voor nog veel meer mogelijkheden.

Duurzame Philips Hue dimmen

Er zijn drie soorten energiezuinige LED lampen; wit licht, wit licht met koele en warme tinten en gekleurd licht. Met alleen dimmen kun je de sfeer in een ruimte al compleet veranderen. Je kunt voorkeursprogramma’s instellen, denk bijvoorbeeld aan gedimd licht bij het kijken naar de televisie of feller licht wanneer je een boek wilt lezen.

Philips Hue kleuren

De witte lamp met instelbare kleurtemperatuur laat je kiezen tussen koeler en warmer, dat scheelt al veel in de beleving. Met gekleurde lampen kun je werkelijk iedere gewenste kleur instellen, wanneer je meerdere gekleurde lampen hebt kun je een ruimte prachtig verlichten. Ook als sfeerverlichting bij een thuisbioscoop zijn gekleurde lampen ideaal. Het is mogelijk om maar liefst vijftig lampen binnen één systeem te koppelen, zo kun je door het hele huis Philips Hue verlichting plaatsen.

Philips Hue Bridge

Om al die prachtige lampen te besturen heb je wel een los kastje nodig, dat noemen we een “bridge”. Dit is de brug tussen de slimme lampen en de app op jouw smartphone of tablet. Als je een starter kit inclusief Bridge aanschaft kun je die later uitbreiden met andere lampen uit de Hue serie. Deze Bridge is enkel en alleen bedoeld om met de Philips Hue serie te communiceren, er zijn overigens wel andere universele Smart Home routers die naast de Hue lampen ook overweg kunnen met andere slimme apparatuur in huis.

Philips Hue App

Naast lampen en een Bridge heb je ook een smartphone of tablet nodig die werkt op basis van Apple iOS of Google Android. Je download de gratis app in de App Store of Play Store en koppelt deze aan jouw systeem. Nu heb je toegang tot al jouw Philips Hue apparaten via internet. Niet alleen in huis, maar ook wanneer je op je werk bent of op vakantie. Met de app heb je meer controle over de lichtschema’s, je kunt gebruik maken van een timer functie en je kunt vanuit de huiskamer de lampen in de kinderkamer bedienen. Voor Apple gebruikers; de laatste versie kan nu ook overweg met Apple HomeKit wat de bediening nog eenvoudiger maakt.

Philips Hue binnen de Smart Home

Door de Philips Hue lampen via een centraal huisautomatiseringssysteem zoals bijvoorbeeld de Somfy TaHoma te koppelen met andere slimme apparaten zijn de mogelijkheden haast onbegrensd. Zo kun je naast de verlichting ook luidsprekers door het hele huis bedienen, denk aan de Sonos speaker lijn. Daarnaast kun je een slimme thermostaat zoals die van Honeywell bedienen zodat het altijd behaaglijk warm is wanneer je thuis komt. Mocht je oudere apparatuur hebben die niet gekoppeld kan worden aan een dergelijk systeem zijn er ook “slimme” stekkers en stopcontacten. Zo maak je van ieder apparaat een onderdeel van de Smart Home.

Alles…of iets?

Een groot voordeel van het Philips Hue systeem is de wijze waarop je eenvoudig kunt beginnen met een basispakket en die later uit kunt breiden. Zo kun je in de huiskamer een losse lamp met dimmer installeren, later koop je een nieuwe lamp voor de slaapkamer en ga zo maar door. Laat je informeren door de specialist over alle mogelijkheden, en de koppeling die je met een volledig huisautomatiseringssysteem kunt maken.

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts