BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  Griekenland: 4 dagen in Athene – citytrip en reistips

Athene, de hoofdstad van Griekenland, is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en veel culturele bezienswaardigheden. Een bezoek aan Athene is een absolute must tijdens een reis door Griekenland en deze stad biedt genoeg te zien en te doen voor een verblijf van vier dagen. In dit artikel geven we tips voor een citytrip naar Athene en bespreken we de must-sees tijdens een verblijf van vier dagen.

Wat moet je gezien hebben?
Athene staat natuurlijk vooral bekend om haar historische monumenten en bezienswaardigheden, zoals het Parthenon op de Akropolis. Dit icoon van Athene is een van de bekendste monumenten ter wereld en mag je niet missen tijdens een bezoek aan de stad. Bij het Parthenon kun je niet alleen het iconische bouwwerk bewonderen, maar ook de prachtige uitzichten over de stad.

Musea in Athene
Een andere niet te missen bezienswaardigheid in Athene is het Akropolismuseum. Hier vind je tal van archeologische vondsten uit de antieke tijd en kun je meer leren over de geschiedenis van Athene en de Akropolis. Het museum is zeer informatief en een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de antieke geschiedenis van Griekenland.

Naast de historische bezienswaardigheden, vind je in Athene dus ook heel veel verschillende soorten musea. Een bezoek aan het Nationaal Archaeologisch Museum is bijvoorbeeld een aanrader voor liefhebbers van de geschiedenis van de stad. Hier vind je talloze kunstvoorwerpen en archeologische vondsten die de rijke geschiedenis van Athene weergeven.

Plaka en winkelstraten
Athene is ook een geweldige stad om te winkelen en te eten. De stad heeft veel leuke winkelstraten, zoals het Monastirakiplein en de Ermou Street, waar je allerlei souvenirs, kleding en andere producten kunt kopen. Verder zijn er tal van leuke restaurants en tavernes waar je kunt genieten van authentieke Griekse gerechten.

Een bezoek aan Athene is ook niet compleet zonder een wandeling door het historische Plaka-district. Dit is het oudste deel van de stad en het is een charmant en rustig gebied met smalle straatjes, leuke winkeltjes en gezellige restaurants. Je kunt hier heerlijk eten ’s avonds of tussen de middag.

Als je op zoek bent naar een veelzijdige vakantie, is Athene zeker de moeite waard. In vier dagen heb je genoeg tijd om de hoogtepunten van de stad te bekijken, met nog tijd over om te winkelen, een drankje te doen en heerlijke te dineren.

Bron afbeelding: Viacheslav Lopatin / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts