BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  Grote voordelen van gezond afvallen

Ben je bezig met afvallen? Het kan soms behoorlijk zwaar zijn om op de langere termijn gemotiveerd te blijven. Wat daarbij kan helpen? Probeer te denken aan de leuke dingen die op je te wachten staan als het je is gelukt om die overtollige kilo’s kwijt te raken. Zo kun je je steeds weer voor de geest halen waar je het eigenlijk voor doet. Dat zetten we natuurlijk graag even voor je op een rij.

Betere gezondheid
Als je overgewicht hebt, is een belangrijke motivator voor het afvallen dat je een betere gezondheid krijgt. Overgewicht vergroot het risico op verschillende ziektes, waaronder diabetes en hart- en vaatziektes. Wees je ervan bewust dat een goede gezondheid absoluut belangrijk is in je leven: dit is niet iets om te onderschatten. Met afvallen kun je weer een gezond gewicht bereiken, waar je lichaam je dankbaar voor is.

Voel je goed in mooie kleding
Ondanks dat we sterk geloven dat iedereen zich goed hoort te voelen in mooie kledij, kunnen mensen met overgewicht zich (wel eens) onzeker voelen over hun lichaam. Een groot voordeel na een periode van afvallen is dan ook dat deze onzekerheid kan afnemen. Zo kun je je weer mooier voelen en de kleding aantrekken die je graag draagt. Denk aan zwierige zomerjurken die je mooi kunt combineren met een elegante tas. Waar je nog meer aan kunt denken? Trakteer jezelf op een leuke nieuwe bikini die goed blijft zitten. Met nieuwe outfits kun je je overwinning vieren – dat voelt zo goed!

Gemakkelijker kunnen bewegen
Als je moeite hebt met bewegen, is het ook verstandig om beter aan je conditie te werken en wat af te vallen. Het kost je lichaam minder energie om de dagelijkse dingen te doen als je minder weegt. Traplopen, een zware boodschappentas dragen of een stuk fietsen: dit kan eenvoudiger worden als je afvalt. Zo ervaar je dus minder obstakels gedurende de dag, wat eraan kan bijdragen dat het comfort van je leven toeneemt. Zo is het ineens een leuke bezigheid om nog een extra ommetje te wandelen, in plaats van dat je liever op de bank blijft hangen. Ga voor die actieve levensstijl!

Meer energie hebben
Na het afvallen kun je je niet alleen eenvoudiger bewegen, maar heb je ook meer energie. Dat merk je tevens terug in bijvoorbeeld je werk: je concentratie kan verbeteren, evenals je zin om aan de slag te gaan. Hier liggen verschillende zaken aan ten grondslag, zoals een beter gevoel over jezelf en een actiever leven. Verder kan je slaap verbeteren als je bent afgevallen, wat er natuurlijk ook weer aan bijdraagt om meer energie te voelen. Tel de verschillende positieve effecten bij elkaar op: je kiest hiermee voor meer voldoening en een gelukkiger gevoel over je leven.

Bron afbeelding: Shutterstock / Zalena Photo

Comments:

  • 20 mei 2021

    Dat klopt helemaal! Dat zijn allemaal voordelen waarnaar elk persoon streeft. Meer energie die heb je zeker, en dit gaat ook gepaard met een beter gezondheid. Bedankt voor de motivatie!

    Beantwoorden...
  • 23 mei 2021

    Letten op je voeding speelt ook een grote rol natuurlijk. En het is waar dat je je makkelijker kunt bewegen als je een gezond gewicht hebt. Elk persoon zou de gezondheid als hoogste prioriteit moeten zien.

    Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts