BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  Haal meer uit je iPhone 13 met deze tips en trucs

Heb je een iPhone 13 of iPhone 13 Mini aangekocht? Dan beschik je over een geweldige smartphone boordevol met handige en innovatieve features. Standaard valt er reeds heel wat plezier te beleven met dit toestel, zeker in combinatie met een goed iPhone 13 Mini abonnement. Toch kan je nog meer uit dit geweldige toestel halen. Hoe? Door rekening te houden met de vijf interessante tips en trucs die we in dit blogartikel voor jou op een rijtje hebben gezet!

1.) Schakel (tijdelijk) terug over op 4G
Heb je geen iPhone 13 Mini abonnement met 5G of wil je het gewoon even wat rustiger aan doen met je mobiel dataverbruik? Dan beschik je over de mogelijkheid om even terug te schakelen op 4G. Dit kan je zeer eenvoudig doen door naar Instellingen te surfen en vervolgens naar Instellingen > Mobiel Netwerk > Opties mobiele data > Gesprekken en Data te gaan. Hier selecteer je dan vervolgens gewoon 4G. Wanneer je dit hebt gedaan zal je toestel standaard verbinding maken met 4G. Wil je terug overschakelen naar 5G? Dan kan je hiervoor dezelfde werkwijze hanteren.

2.) Verbeter de Face ID van je iPhone 13
Face ID is een knap stukje technologie welke doorgaans uitstekend werkt. Dit ook in de iPhone 13. Toch is het mogelijk dat je soms eens tegen problemen aanloopt met de herkenning. Is dat een probleem waar jij vaker tegenaan loopt? Dan bestaat er een vrij eenvoudige manier om dit op te lossen. Je kan hiervoor namelijk de functie “Configureer een ander uiterlijk” uitproberen. Deze is terug te vinden onder “Instellingen” en vervolgens “Face ID en toegangscode”. Vervolgens selecteer je hier de optie “Configureer een ander uiterlijk” om je gezicht opnieuw vast te laten leggen.

3.) Pas de stem van Siri aan
Voor verschillende smartphones waaronder ook zeker de iPhone 12 en de iPhone 13 geldt dat ze uitstekend kunnen leunen op de ingebouwde slimme assistent. Voor de iPhone van Apple is dat uiteraard Siri. Door de mogelijkheden van deze virtuele assistent te benutten is het mogelijk om heel wat handelingen uit te laten voeren of zaken te regelen zonder dat je daarvoor je toestel ook slechts één seconde hoeft aan te raken.

Veel mensen zijn zich hier uiteraard al ten volle van bewust. Weet je echter ook dat het mogelijk is om de stem van je virtuele assistent aan te passen? Dat kan je doen door naar Instellingen > Siri en zoeken > Siri-stem te gaan. Hier kan je een keuze maken uit tal van verschillende stemmen.

4.) HDR-video uitschakelen
Standaard geldt voor de iPhone 13 dat de video opneemt in HDR of in Dolby Vision. Dit bestandsformaat neemt niet alleen veel ruimte in beslag, daarnaast is het ook niet compatibel met veel andere toestellen op de markt. Je kan opnames in HDR-video indien gewenst uitschakelen onder Instellingen > Camera > Video opnemen.

5.) Verwijder eenvoudig zelf vervelende krassen op je iPhone 13 scherm
Stevige, goed zichtbaar aanwezige krassen op het scherm van je iPhone 13 Mini kunnen ontzettend vervelend zijn en het gebruiksgemak van je toestel sterk negatief beïnvloeden. Gelukkig hoef je er in deze situatie niet meteen voor te kiezen om een nieuw, duur scherm te kopen. Er bestaan verschillende handige trucjes die ervoor kunnen zorgen dat je deze krassen op je smartphonescherm vrij eenvoudig zelf kan verhelpen. Enkele producten die je hiervoor zou kunnen gebruiken zijn:

  • Turtle Was of andere oliën;
  • Bak- of babypoeder;
  • Plantaardige olie;
  • Tandpasta;

Het gebruik van bovenstaande producten is uiteraard geen garantie op succes, maar je kan het altijd proberen. Wie weet ziet het scherm van jouw iPhone 13 er dan wel binnenkort weer als nieuw uit!

Bron afbeelding: Ivan_Shenets / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts