Het inpakken van je handbagage om mee te nemen in het vliegtuig is net wat complexer ten opzichte van je ruimbagage. Heel wat zaken die geen probleem vormen in je ruimbagage mogen immers niet mee in de cabine. Blijkt op de luchthaven dat je ruimbagage net wat te zwaar is? Dan zal je graag willen weten wat je zonder problemen nog in je handbagage kan proppen.
Er bestaat echter een complete waslijst aan regels en beperkingen waar je graag rekening mee zal willen houden. Wat er nu precies allemaal wel en niet mee kan in je handbagage kom je te weten in dit artikel!
Vloeistoffen in handbagage? Vaak onduidelijkheid troef!
In het bijzonder rond het meenemen van vloeistoffen in handbagage bestaat tegenwoordig nog steeds heel wat onduidelijkheid. Er kan dan ook nog vaak op de luchthaven worden vastgesteld dat heel wat mensen last-minute nog snel hun vloeistoffen in hersluitbare plastic zakjes moeten stoppen.
Daarnaast gebeurt het nog steeds frequent dat mensen genoodzaakt zijn om bepaalde vloeistoffen achter te laten. Ondanks het feit dat er heel wat onduidelijkheid heerst rond het meenemen van vloeistoffen in je handbagage is de regel eigenlijk zeer eenvoudig.
Wil je vloeistoffen in handbagage meenemen? Hou er dan rekening mee dat dit uitsluitend is toegestaan wanneer het gaat om een verpakking met een capaciteit van maximaal 100 ml. Bovendien geldt er ook een beperking op de totale hoeveelheid aan vloeistoffen welke een persoon in diens handbagage mee kan nemen.
Zo mag elke reiziger slechts 1 liter vloeistoffen meenemen in diens handbagage. Dit komt in de praktijk neer op 10 verpakkingen. Bovendien moeten alle verpakkingen in een hersluitbare, doorzichtige plastic zak worden gestopt.
Losse scheermesjes of een scheerapparaat? Wat mag mee?
Een scheerapparaat is één van de meest populaire toestellen die mensen vaak meenemen in hun handbagage. Het meenemen van een scheerapparaat lijkt op het eerste zicht misschien geen goed idee te zijn omwille van de mesjes die er in zijn terug te vinden, maar deze mesjes worden steeds beschermd door de behuizing.
Daardoor vormt een scheertoestel eigenlijk geen probleem. Het meenemen van losse scheermesjes in je handbagage is echter geen goed idee. Deze ben je op de luchthaven namelijk sowieso kwijt.
Handbagage; wat mag mee van eten?
Veel mensen maken zich zorgen om het meenemen van voeding in hun handbagage. In principe is dit nergens voor nodig en wordt er niet of nauwelijks moeilijk over gedaan. Mits het geen enorme hoeveelheden zijn. Wil je dus met andere woorden een lekkere snack (dat niet vloeibaar is of erg sterk ruikt) meenemen voor op de vlucht? Dan kan je deze zonder probleem in je handbagage stoppen. Ook alles wat je in de zogenaamde ’taxfree’ ruimte koopt op de luchthaven kan gewoon je handbagage in.
Let wel, je doet er wel altijd goed aan om de kassabon te bewaren en je aankopen bovendien in te laten pakken in de verzegelde tas. Op deze manier voorkom je dat je onverhoopt wel erg weinig genot zal ondervinden van de door jouw gedane aankopen.
Medicatie meenemen in je handbagage? Zorg voor een doktersverklaring!
Heb je een lange vlucht voor de boeg en moet je met de nodige regelmaat bepaalde medicatie nemen? Dan is het geen probleem om deze gewoon mee te nemen in je handbagage. Je doet er alleen wel goed aan om altijd een doktersverklaring bij te hebben.
Mocht je op een zeker ogenblik vragen krijgen over de medicatie in je handbagage, dan biedt de verklaring van je dokter doorgaans voldoende antwoorden om zonder probleem verder te kunnen reizen.
Opgelet met batterijen en powerbanks
Powerbanks en (lithium) batterijen lijken op het eerste zicht onschuldig, maar heel wat luchtvaartmaatschappijen zijn het daar absoluut niet mee eens. Verschillende luchtvaartmaatschappijen verbieden het meenemen van lithium batterijen in de handbagage gewoon terwijl anderen vrij strenge beperkingen opleggen.
Bij KLM geldt bijvoorbeeld dat een batterij mag worden meegenomen zolang ze maximaal 160 Wh bevat. Wil je graag een powerbank in je handbagage meenemen? Controleer dan altijd welke regels hier rond gelden bij de luchtvaartmaatschappij waarmee je gaat vliegen!
Hou je rekening met de hierboven aangegeven tips? In dat geval is de kans dat je tegen problemen aanloopt met je handbagage meteen een flink stuk kleiner geworden!
Bron afbeeldingen:
Shutterstock.com – leungchopan / Ngukiaw / Melica
chucky1012
Fijne en handige tips!
Xoxo
Teddy
Fijn artikel! Ik neem altijd meer dan 10 vloeistoffen mee, omdat je vloeistoffen samen niet meer dan 1 liter mogen zijn. Heb je bijvoorbeeld alleen maar flesjes van 50 ml, dan zou je in totaal 20 flesjes mee kunnen nemen.
Pingback: Cosmetica in het vliegtuig: wat mag mee in je handbagage? – Womanistical