BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gadgets   >  Handige tips als je een Samsung Galaxy Note 9 hebt

De Samsung Galaxy Note 9 is één van de krachtigste en meest veelzijdige smartphones van het moment. Op het ogenblik dat je er voor hebt gekozen om dit prachtige toestel te kopen spreekt het voor zich dat je er ook graag het maximale uit zal willen kunnen halen.

Omwille van deze reden hebben we dan ook enkele zeer interessante Samsung Galaxy Note 9 tips voor je uitgezocht en in dit blogartikel op een rijtje gezet. Buiten de indrukwekkende Samsung Note 9 specs is het namelijk zo dat dit toestel ook nog heel wat extra interessante troeven in huis heeft voor haar gebruikers.

Tip 1: Het verwisselen van de navigatietoetsen

Voor Samsung gebruikers is de positionering van de terug- en apps-toetsen niets nieuws onder de zon. Voor andere Android gebruikers ligt dat waarschijnlijk wat moeilijker. Gelukkig beschik je over de mogelijkheid om de weergave van de navigatiebalk aan te passen.

Dit doe je door naar rechts te swipen naar de instellingen. Vervolgens klik je op ‘display’ en ‘navigatiebalk’ om vervolgens bij ‘Knoplay-out’ voor de opstelling ‘Terug-Start-Recent’ te kiezen.

Tip 2: Haal het maximale uit de slimmer geworden ‘S Pen’

Met de lancering van de Galaxy Note 9 is de S Pen nog slimmer geworden dan voorheen. Nu biedt ze namelijk ondersteuning voor de Low Energy-functionaliteit van bluetooth. Dit betekent dat je er voor kan kiezen om gebruik te maken van enkele praktische snelkoppelingen dankzij Samsungs stylus. Hierdoor kan je aanzienlijk sneller verschillende applicaties openen.

Om dit voor mekaar te krijgen haal je even de S Pen uit de telefoon om vervolgens het bijbehorende icoon in de linkerbovenhoek aan te klikken. Daarna zal het S Pen-menu openen waar je de optie ‘Afstandsbediening S Pen’ selecteert. Hier kan je de gewenste snelkoppelingen instellen.

Tip 3: Bedien je Samsung Galaxy Note 9 met één hand

De niet onaanzienlijke afmetingen van je gloednieuwe smartphone zorgen er voor dat het moeilijk lijkt om ze met één hand te bedienen. Toch zullen er in de praktijk ongetwijfeld meerdere situaties voorkomen waarin je geen twee handen vrij hebt. Dat is geen probleem wanneer je er voor kiest om de ‘Bediening met één hand’ optie in te schakelen.

Dit doe je door naar ‘Instellingen’ te gaan, vervolgens naar ‘Geavanceerde Functies’ en ‘Bediening met één hand’. De schakelaar bij deze optie aanzetten volstaat om digitaal vanuit de benedenhoeken naar boven te kunnen vegen. Op deze manier wordt de weergave van je scherm ingeperkt waardoor ze perfect met één hand te bedienen valt.

Tip 4: Het praktische voordeel van FaceWidgets

Op het ogenblik dat je Samsung Note 9 toestel is vergrendeld geeft deze steeds de tijd weer. Dit gebeurt door middel van het energiezuinige AMOLED-scherm. Het is echter mogelijk om nog heel wat meer informatie te tonen.

Zo kan je door middel van de zogenaamde ‘FaceWidgets’ ook je agenda laten weergeven evenals het actuele weer. Het instellen van de FaceWidgets doe je als volgt: Instellingen – Vergrendelscherm – FaceWidgets – Het selecteren van de widgets die je wenst.

Tip 5: Maak gebruik van vingerafdrukscanner gebaren

Een andere functie van de Samsung Note 9 is terug te vinden onder de vorm van de vingerafdrukscanner gebaren. Het is dan ook mogelijk om met behulp van verschillende gebaren de notificatiebalk naar omlaag te laten komen, enkel en alleen door middel van de vingerafdrukscanner. Dat is praktisch interessant, want het zorgt er voor dat je niet telkens weer helemaal vanaf de bovenkant van je scherm naar omlaag moet vegen.

Het instellen van de gebaren vingerafdruksensor gebeurt op de volgende manier: Instellingen – Geavanceerde functies – Gebaren vingerafdruksensor. Hier de schakelaar aanzetten is voldoende om de vingerafdrukscanner gebaren te activeren.

Maak je gebruik van de in dit blogartikel aangehaalde vijf tips? In dat geval zal je ongetwijfeld weer wat nieuwe, praktische voordelen hebben ontdekt van jouw Samsung Note 9. Zo zal je nog meer plezier beleven aan deze veelzijdige krachtpatser!

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts