BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Henna producten voor tijdelijke tattoos op je lichaam

Ik ben dol op henna versieringen! Zo dol dat ik het graag voor mijn bruiloft wil laten zetten. Geen idee waar ik het over heb? Een henna-tattoo is een soort tijdelijke tatoeage die al eeuwen lang traditioneel op de huid van vrouwen wordt aangebracht voor feestelijke gelegenheden. Het is een natuurlijke kleurstof die afkomstig is van de hennaplant, Lawsonia inermis. Ik heb een aantal henna-producten al een tijdje in huis en wil er een paar graag voor jullie reviewen!

Al de onderstaande swatches heb ik op dezelfde tijdstip laten zetten voor ongeveer 40 minuten. Op de foto’s zie je pas aangebrachte henna, henna na 40 minuten en henna wanneer die verwijderd is.

 photo chandni-henna-tube-cone_zpscb888404.png
 photo chandni-henna-paste-pasta-cone_zps7ddfc171.png
 photo chandni-cone-henna-pasta-swatch_zps82bc36d6.png

Naam: Chandni Cone Henna Paste
Ingrediënten:  Henna Base, Henna Oil, White Color, Brown Color, Distilled Water, Preservatives, Ethyl Acetate, Finol, Dimethicone, Allantoin
Prijs: €1,00 in Marokko en €2,50 in Antwerpen (30 gr)
Verkrijgbaar: Marokkaanse toko’s, eBay of M&A mode. Dat is een Marokkaanse kledingwinkel in Antwerpen op de Turnhoutsebaan (bedankt voor de tip Anisa!)
Geur: Het heeft geen sterke geur als henna. Je ruikt heel subtiel een geurtje, ik kan het niet zo goed omschrijven.
Mijn ervaring: Laat ik maar gelijk met mijn favoriete henna-product beginnen! Afgelopen zomer was ik in Marokko op bezoek bij een familielid van mijn oma en zij had een werkster in huis genomen. Toen ik haar begroette was het eerste wat mij opviel de donkere henna op haar handen en nagels. Na wat gekletst te hebben vertelde ze mij over deze geweldige product en tijdens het vertellen versierde ze de hand van mijn tante. Ze had de henna letterlijk enkele minuten in haar huid laten trekken en vervolgens verwijderde ze de henna.

Het resultaat? Prachtige donkere henna alsof ze die uren op haar handen heeft laten zitten. Ideaal! Ik kreeg er eentje mee, maar ik wilde graag nog meer zodat ik ze mee kon nemen naar Nederland. Na een hele zoektocht door Tanger had ik ze eindelijk gevonden bij een straatverkoper. Ik kocht er gelijk tien en had er een paar uitgedeeld aan familieleden. Het enige nadeel (naast dat het niet natuurlijk is) is dat deze henna afdrukken laat. Ik had een keer mijn hand versierd met henna voor een Marokkaanse bruiloft en toen ik het had verwijderd ging ik ermee slapen. De volgende dag zat er gewoon een uberlelijke afdruk op een deel van mijn nek en gezicht van de henna versiering!

Achteraf kwam ik er achter dat het door vocht/zweet kwam omdat ik de hele tijd met mijn hand onder mijn gezicht sliep. Ik heb de hele dag mijn gezicht en nek zitten lopen te schrobben, zodat er niks van te zien was op de bruiloft. Note to self: deze henna tube alleen in de ochtenden gebruiken zodat het genoeg tijd heeft om in mijn huid te trekken.
Intrekken: Op de verpakking staat dertig minuten, maar tien á vijftien minuten kan ook prima.
Deze henna is een aanrader voor vrouwen die… niet houden van de geur van henna, donkere henna versieringen willen, niet zelf henna-pasta willen maken en haast hebben.

 photo henna-sahara-tazarine-review_zpsc7b0237a.png
 photo moroccan-henna-sahara-tazarine-poeder-pasta_zps3ef1a4b1.png
 photo henna-sahara-tazarine-swatch-review_zps55cbe6a0.png

Naam: Henna Sahara Tazarine
Ingrediënten: 100% natuurlijke henna poeder uit Tazarine (een kleine stad in Marokko)
Prijs: Ik weet de exacte prijs niet meer, maar het was denk ik rond de twee á drie euro. (100 gr)
Verkrijgbaar: Marokkaanse toko’s, M&A mode of op Islambazar.nl.
Geur: Eerlijk is eerlijk. Een stank van hier tot Tokio. Ik ben er nu o.a. wel gewend mee, maar als dit je eerste kennismaking met henna is, kan ik begrijpen dat je er een beetje misselijk van kunt worden. Er zijn ook mensen die juist helemaal weg van de geur zijn! Dat kan ik nou weer niet begrijpen…
Mijn mening: Dit is denk ik wel het meest bekendste henna pakje die verkrijgbaar is in Marokko. Als ik dit pakje zie, dan denk ik altijd aan old skool smelly henna. Vrouwen die hun voeten en handen volsmeren met henna en vervolgens hun handen en voeten omwikkelen met plastic of wcpapier. Daarna gaan er nog sokken overheen en laten ze het enkele uren intrekken. Ik vind het wel wat hebben, ook al zou ik het zelf niet snel doen. Mijn oma en moeder daarentegen deden het wel regelmatig. Enfin, terug naar de review. De henna poeder zit in een zakje en is goed gezeefd, waardoor ik het niet meer hoef te zeven. Het scheelt mij wat werkt en daarnaast zorgt het niet voor een klonterige henna pasta.

Don’t let the swatch fool you! Als je zo de swatch bekijkt zou je zeggen dat deze henna het slechtste uit de bus komt, maar dat is zeker niet waar. Ik heb de henna poeder slechts met wat water gemengd en het gelijk aangebracht, maar eigenlijk wordt het met allerlei andere dingen gemengd. Iedereen gebruikt wat anders, maar de meest gebruikte ingrediënten naast water zijn citroensap, thee, koffie en suiker. Daarnaast is het aangeraden om de henna pasta enkele uren of een nachtje in te laten trekken voordat je het op de huid aanbrengt. Zo krijg je een mooie rode kleur net als op deze afbeelding. Ik zal nog een aparte artikel schrijven om te laten zien hoe je zelf de henna pasta kunt maken.
Intrekken: Staat niet op de verpakking. Uit eigen ervaring vind ik dat drie á vier uur wel een mooie kleur kan opleveren, maar laat het liefst zo lang mogelijk. intrekken. Hoe langer je de henna laat zitten, hoe intenser de kleur. Vroeger bedekte ik mijn handen weleens met een plastic zakje en ging ik ermee slapen. ’s Ochtends verwijderde ik dan de henna en was het een prachtige oranje kleur!
Deze henna is een aanrader voor vrouwen die… het liefst natuurlijke producten gebruiken, zelf henna pasta willen maken en geen haast hebben.

 photo hemani-henna-tube_zps175aba06.png
 photo hemani-tube-henna-versiering_zpsb8ce9d65.png
 photo hemani-tube-henna-swatch_zps92dea292.png

Naam: Hemani Red Henna
Ingrediënten: Red Henna Paste, Herbal Oil, Terebinth Tree Oil, Aqua
Prijs: €1,00 (33 gr)
Verkrijgbaarheid: Marokkaanse toko’s of op eBay.
Geur: Een beetje chemisch. Ik ruik geen typische henna geur.
Mijn mening: Bij de straatverkoper waar ik de Chandni Henna kocht, verkocht hij ook deze Hemani Red Henna. Ik had er nooit eerder van gehoord dus nam ik ook hiervan een tube mee naar Nederland. Op de verpakking staat nergens dat het rode henna is. Pas toen ik de ingrediëntenlijst las en de dop van de tube eraf had gehaald zag ik het pas. Apart!

De tube zit in een doosje met kant en klare rode henna. Er is een dopje in de vorm van een naald bijgeleverd die je zelf op de tube kunt draaien. Handig om leuke figuurtjes op de huid aan te brengen. Tijdens het googlen zag ik dat er ook een variant was met zwarte henna, maar die zou ik beter niet uitproberen omdat zwarte henna erg gevaarlijk kan zijn.
Intrekken: Staat niet op de verpakking. Ik denk zelf dat een á twee uur genoeg is. Uiteraard geldt hier ook: hoe langer je het laat zitten, hoe intenser de kleur.
Deze henna is een aanrader voor vrouwen die… de twee bovenstaande henna niet kunnen vinden. Deze is opzicht prima hoor, maar mijn persoonlijke voorkeur gaan naar de Chandni Henna en de natuurlijke henna poeder uit Tazarine omdat die toch wat beter zijn.

Alle drie de henna producten blijven goed zitten. Het hangt eigenlijk ook af van je huid en hoe lang je de henna hebt laten zitten. Als je henna heel donker is kan je natuurlijk ook langer van je henna-tattoo genieten. Bij mij vervaagt de henna over het algemeen na één of twee weken en uiteindelijk verdwijnt het. Als je vaak in aanraking bent gekomen met water zal dit ook effect hebben op de langdurigheid van de henna op je huid.

Wat vind jij van henna? Heb jij weleens een henna tattoo laten zetten?

Bron afbeelding: 1

Comments:

 • 30 januari 2013

  Ik smeer Henna in mijn haar om het te verven, haha! Maar tattoo’s nee niet van henna.

  Beantwoorden...
 • 30 januari 2013

  Ik heb volgens mij een pot vol van de tweede variant, het natuurlijke poeder! Een keer van een collegaatje gekregen 🙂 zijn er misschien nog andere dingen wat je met henna kan doen naast tattoos zetten en je haar verven? (Ik denk bijvoorbeeld aan scrubben omdat het van dat fijne poeder is, ideaal voor je gezicht of word je dan oranje, haha) Misschien zeg ik wel iets heel raars hoor, ben benieuwd! Leuke review! xoxo

  Beantwoorden...
  • Bo

   30 januari 2013

   Als je een lichte huid hebt dan word je zeker oranje haha! Ik ken wel iemand die getint is en henna gewoon op haar gezicht smeert om een mooi kleurtje te krijgen. Ik heb het nooit geprobeerd met mijn bleke huid en ga het ook niet doen. Straks loop ik er nog als een wortel bij! Wat je nog meer met henna kunt doen zal ik een keer uitgebreid uitleggen in een artikel ^^

   Beantwoorden...
 • Linda

  30 januari 2013

  Die eerste foto met de henna versiering vind ik echt prachtig!

  Beantwoorden...
 • 30 januari 2013

  Ik heb ooit wel een henna tattoo laten zetten en ik vond dit toen echt fijn!

  Beantwoorden...
 • 30 januari 2013

  Henna is zo geweldig! Leuke post!
  xoxo

  Beantwoorden...
 • 30 januari 2013

  Ik heb het nog nooit gehad, maar ik vind het ook niet zo heel erg mooi om eerlijk te zijn :$. Ik vind het wel heel knap hoe ze het doen maar verder is het niks voor mij.

  Beantwoorden...
 • 30 januari 2013

  Gaaf! Je kan daar zulke mooie versieringen mee maken 🙂

  Beantwoorden...
 • 31 januari 2013

  Ik heb zelf nog nooit henna gebruikt, ik vind het ook niet zo mooi
  xx

  Beantwoorden...
 • 31 januari 2013

  Ik vind dit altijd zó mooi! Heb het alleen een keer laten doen op vakantie, veder maak ik eigenlijk niet van die bruiloften mee waar dit voor gedaan wordt ^^ Hele mooie review! Zijn er ook andere dingen mogelijk met henna? Bijvoorbeeld voor je haar, ik heb dan wel bruin haar, maar je kan het vast ook voor andere dingen gebruiken? 🙂

  Beantwoorden...
  • Bo

   1 februari 2013

   Ik heb zelf ook donkerbruin haar en gebruik zo nu en dan henna voor mijn haar. Zal er een keer een uitgebreid artikel over maken!

   Beantwoorden...
  • naoufal

   26 oktober 2013

   Klopt de kaarsen kan het ook!

   Beantwoorden...
 • 31 januari 2013

  Ik zet alleen een henna tattoo op mijn benen of handen ’s zomers of wanneer er een trouwfeest is.. Ik vind het ook prachtig xx

  Beantwoorden...
  • 6 februari 2013

   hallo kent u iemand die henna zet op de handen ? mijn zus trouwt en ben op zoek naar zo iemand ??kent u iemand graag en antwoord ,dank u alvast Nora

   Beantwoorden...
 • 31 januari 2013

  Zelf heb ik nog nooit Henna geprobeerd. Bij anderen vind ik het er altijd wel heel sierlijk uitzien, maar voor mezelf is het niet echt wat.

  Beantwoorden...
 • 31 januari 2013

  Ik vind het echt heel erg mooi en wat een pracht artikel!

  Beantwoorden...
 • 31 januari 2013

  Ik ben echt helemaal weg van jouw layout :)! Super mooi en professioneel. Ik zoek al een tijdje zoiets maar krijg het zelf niet voor elkaar. Gebruik jij een speciaal programmatje of?
  x

  Beantwoorden...
  • Bo

   1 februari 2013

   Dank je wel, leuk om te lezen! Ik gebruik geen speciale programma, samen met een webdesigner heb ik de layout gemaakt.

   Beantwoorden...
 • 31 januari 2013

  Wat een goed artikel! Ik smeer henne alleen mijn haar tot nu toe, want ik wil het zeker een keertje proberen op mijn handen! Het ziet er lekker vrolijk en sierlijk uit, mits het mooi en goed is aangebracht natuurlijk.

  Beantwoorden...
 • 31 januari 2013

  Ik heb welleens henna laten zetten maar dat was van die zwarte henna. Oranje henna vind ik iets minder mooi.x

  Beantwoorden...
  • Bo

   1 februari 2013

   Oehhh. Daar wel erg voorzichtig mee zijn. Ik vind zwarte henna ook prachtig, maar ik heb het zelf nooit op mijn huid aangebracht. Je weet maar nooit wat er gaat gebeuren.

   Beantwoorden...
 • 31 januari 2013

  Ik hou van henna, ik heb Marokkaanse rots, dus het zit er echt ingebakken :p Ik doe het in mijn haar, op trouwfeesten op mijn hand als tattoeage! LOVE IT! BTW heb je ook Marokkaanse roots of ben je een halfbloedje, ik dacht eerder dat je gewoon Hollander was, maar nu twijfel ik wel 😀 Gewoon curieus …

  Beantwoorden...
  • Bo

   1 februari 2013

   Nee, ik ben geen halfbloedje of een Nederlandse, maar zoals jij een Marokkaanse. Bij mij zit het dus ook echt ingebakken haha! ^^

   Beantwoorden...
 • 31 januari 2013

  Ik vind hanna altijd wel erg mooi. Maar ik zal het zelf denk ik nooit dragen,

  Beantwoorden...
 • 31 januari 2013

  Nog nooit, heb ik henna geprobeerd, zelfs niet in mijn haar.

  Beantwoorden...
 • 1 februari 2013

  Ik het ooit laten doen en wil het nog eens zelfproberen!

  Beantwoorden...
 • 1 februari 2013

  Nog nooit gedaan of laten doen (vroeger wel henna gebruikt om mijn haar te kleuren) maar zou het wel eens willen.

  Beantwoorden...
 • 1 februari 2013

  Ben niet zo van de tatoo’s..

  Liefs

  Beantwoorden...
 • 1 februari 2013

  Henna kan echt prachtig zijn. Vooral op de huwelijken van Indische vrouwen vind ik het zo mooi gedaan, maar zelf ben ik er allergisch voor.

  Beantwoorden...
 • 1 februari 2013

  Wel een heel leuk idee! Zelf ben ik niet zo van de tatoo’s waardoor ik het niet zo snel zal doen.

  Beantwoorden...
 • 1 februari 2013

  Heb het eens gehad en vond het erg leuk!

  Beantwoorden...
 • 2 februari 2013

  Oh wat ziet dat er toch gaaf uit! Denk alleen niet dat ik t ooit zelf zou doen ..

  Beantwoorden...
 • 2 februari 2013

  Nog nooit gedaan maar het ziet er superleuk uit!

  Beantwoorden...
 • 2 februari 2013

  Wat mooi zeg! Jammer dat ze niet echt zwart worden, maar ze zijn wel leuk:)

  Beantwoorden...
 • 2 februari 2013

  Jij weet jezelf met zulke artikelen echt van alle duizenden beautyblogs te onderscheiden! Ik vind henna prachtig, maar het past niet bij mij, ik zou dus ook nooit henna laten zetten 🙂

  Beantwoorden...
  • Bo

   3 februari 2013

   Ahww jouw comment maakt mijn dag echt goed! Echt leuk om te lezen!!

   Beantwoorden...
 • 3 februari 2013

  lijkt mij wel leuk om een keer een henna tattoo te hebben 🙂

  Beantwoorden...
 • 22 maart 2013

  Misschien als ik volgende maand in Turkije ben dat ik het wel een keer laat zetten. Het ziet er altijd zo mooi en sierlijk uit. Ook altijd bij de action zie ik vrouwen die het mooie henna hebben! Leuk artikel X

  Beantwoorden...
 • 22 april 2013

  Het ziet er erg mooi uit maar zelf heb ik nog nooit een henna tattoo gehad.

  Beantwoorden...
 • havva

  5 juli 2013

  Hoi, zelf doe ik ook aan henna versieringen maar als amateur, en gebruik dus chandni henna paste (eerste foto) heb het ooit van iemand gekregen maar is helaas op ik was er zeer tevreden mee. en die derde henna lijkt me ook wel goed dus wil weten waar je ze heb aangeschaft, ik hoop dat ik antwoord van je krijg.
  Mvg,
  Havva.

  Beantwoorden...
  • Bo

   5 juli 2013

   De Hemani Red Henna heb ik in Marokko gekocht bij een straatverkoper. Ik weet niet of ze hem hier in Nederland of België ook verkopen.

   Beantwoorden...
 • Ilham

  30 juli 2013

  Hey meid, heb je al een artikel geschreven over het henna poeder. Ik zocht ernaar maar kon niets vinden.
  xo

  Beantwoorden...
  • Bo

   30 juli 2013

   Daar heb ik nog geen artikel over geschreven, wil ik nog wel doen! Wat zou je er precies over willen lezen? Dan kan ik daar misschien wat meer over vertellen.

   Beantwoorden...
 • naoufal

  26 oktober 2013

  Het kan ook op kaarsen!!!!!!!!!!!

  Beantwoorden...
 • Naomi

  3 augustus 2014

  Waar kon je het 1e product in Antwerpen kopen? :O
  Ik wil het zelf ook graag proberen, ziet er echt leuk uit!

  Beantwoorden...
 • Fenna

  15 juni 2015

  Wat een mooi artikel en zeker erg leerzaam! Ik heb pas voor de eerste keer henna bij mijzelf laten doen, hierdoor is er bij mij een vonkje gekomen en wil ik zelf ook erg graag henna’s gaan zetten. Ik weet alleen niet welke soort het best is en waar deze te koop is. Als iemand een idee heeft, hoor ik het graag!

  Beantwoorden...
 • Nora

  22 januari 2020

  Hoi, ik wil voor mijn verjaardag met vriendinnen zelf henna-tattoos gaan zetten, maar ik heb geen idee hoeveel pasta ik nodig heb. Ik wil henna pasta gaan gebruiken, gewoon omdat dat makkelijker is. Weet jij misschien hoeveel gram pasta je nodig hebt voor een tatoeage?

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts