BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  Accessoires   >  Het laten zetten van een oor piercing

De tijd dat wij een oor piercing lieten zetten kunnen we niet meer herinneren. Deed het pijn? Geen idee. Er zijn nog genoeg meiden (of moeders voor hun dochtertje) die dolgraag een oor piercing zouden willen laten zetten, maar het niet durven of niet weten wat ze kunnen verwachten.

In dit artikel kun je wat meer te weten te komen over de werkwijze, genezing en verzorging van een oor piercing!

Het piercen

Voordat je een piercing wilt gaan laten zetten, is het uiteraard verstandig om op te zoek te gaan naar een erkende piercing zaak. Zodra je deze hebt gevonden zal de werkwijze ongeveer als volgt gaan: een piercer zal eerst alle instrumenten steriliseren zodat alle bacteriën worden gedood.

Dit doen ze niet met kokend water of alcohol, maar met een autoclaaf. De piercer kan ook gebruik maken van voorverpakte materialen die al gesteriliseerd zijn. Als een zaak een van deze handelingen niet doet, kies dan beter voor een andere propere studio.

Dan zal de piercer je oor ontsmetten met een ontsmettingsmiddel en wordt je al pratende gerust gesteld. Op de plaats waar de oor piercing komt wordt deze gemarkeerd met een speciale stift, je kan dan even meekijken in een spiegeltje.

Als je de plek goed vind, zal de piercer er een staaf/naald door je oor duwen. Dit kan even vreemd aanvoelen, maar dit kan per persoon verschillen. Iedereen ervaart pijn anders en reageert daar dan ook anders op. Vervolgens plaats de piercer de oorpiercing en trekt hij of zij de staaf/naald er weer uit.

Genezing en verzorging

Zodra je oor is gepierced moet je goed opletten voor bacteriën en infecties aangezien het nu eigenlijk een wond is. Het is rood en gevoelig en kan een beetje bloeden. Tot de wond is genezen dien je erg voorzichtig te zijn met je oor piercing, raak hem dus nooit aan met vieze handen.

De optimale manier om je nieuwe sieraad te verzorgen is om hem twee keer per dag schoon te maken en zorg er dan voor dat je handen schoon zijn. Vooraf kun je dus het beste je handen wassen met desinfecterende zeep. Voor ieder lichaam is het verschillend hoe snel een wond kan genezen. Voor een oor piercing kan dit circa 6 á 9 weken duren.

Tips voor na het piercen

 • Probeer niet te spelen met je piercing. Dus niet te veel gaan zitten draaien of bewegen, het kan er weer voor zorgen dat het gaat irriteren.
 • Draag geen pleisters of verbrand over de oor piercing.
 • Houd de piercing na het wassen zoveel mogelijk droog.
 • Smeer geen zalf, vaseline of andere vettige crème op je wond. Dit houdt namelijk vet en stof vast en laat geen zuurstof door.
 • En als laatst: geniet van je nieuwe oor piercing! Voor leuke oor piercings/oorbellen kun je o.a. kijken bij Swarovski, Onlinepiercingskopen.nl of Lucardi.

Heb jij een oorpiercing of wil jij hem nog gaan laten zetten

Comments:

 • 15 september 2014

  Ik denk dat ik zo’n drie maanden was toen ik mijn oorpiercing kreeg haha.

  Beantwoorden...
 • 15 september 2014

  Ik wist niet dat dit een oorpiercing genoemd wordt.
  Oorbellen draag ik al sinds een paar maanden oud was.
  Maar een piercing nee daar begin ik niet aan.

  Mooie dag Xoxo

  Beantwoorden...
  • Bo

   15 september 2014

   Veel mensen zien oorbellen niet als piercing, maar dat is het eigenlijk wel gewoon!

   Beantwoorden...
 • 15 september 2014

  Zelf was ik pas een paar weekjes. Bij mijn dochter heb ik het laten doen toen zij een jaar werd. Ze huilde niet, niks. En ze is onwijs trots op haar oorbelletjes 🙂

  Beantwoorden...
 • 15 september 2014

  Ik heb zelf heel jong al twee gaatjes laten zetten. Ik kan me niet herinneren dat het pijn deed. En ik liet het gewoon bij een juwelier zetten. Wel een handig artikel voor iedereen die nog aan het twijfelen is.

  Beantwoorden...
 • 15 september 2014

  Mijn oren waren zo’n hel dat ik meteen afgekickt was. Echt maanden last van gehouden en nu ben ik 10 jaar verder en is het nog steeds gevoelig als ik oorbellen draag.

  Beantwoorden...
 • 15 september 2014

  ik heb er heel wat gehad XD vond het nooit pijn doen :3

  Beantwoorden...
 • 15 september 2014

  ooh ik dacht eerst dat het echt over een piercing ging, maar het gaat over oorbellen blijkbaar! Ik heb aan 1 kant 2 gaatjes en aan de andere kant 3 gaatjes.. plus ik heb ook nog een piercing bovenin mijn oor! Ik vind de pijn van het schieten(oorbellen) of piercen echt wel meevallen, maar daarna voel je het wel…

  Beantwoorden...
 • 15 september 2014

  Ik heb er twee in elk oor haha.

  Beantwoorden...
 • 15 september 2014

  Ik heb ze zelf ook oorbellen gehad toen ik klein was!

  Beantwoorden...
 • 15 september 2014

  Ik heb mijn oorbellen echt al super lang!

  Beantwoorden...
 • 15 september 2014

  Ik was heel klein toen ik gaatjes in mijn oren kreeg, gelukkig maar want nu ben ik te schijterig om nog zoiets te durven 😀 x

  Beantwoorden...
 • 15 september 2014

  Ik heb zelf in beide oren 2 gaatjes. Bij het eerste paar was ik denk ik een jaar of 2 a 3 en nadat die man de eerste erin had zitten vond ik het wel prima en draaide mijn hoofd weg toen de tweede erin gezet werd haha. Bij het tweede paar was ik volgens mij 8 jaar.

  Beantwoorden...
 • 15 september 2014

  Ik heb zelf in elk oor een gaatje, die heb ik gekregen voor mijn 7e verjaardag. Ik weet nog goed dat er voor mij een meisje was dat zo hard moest huilen nadat het eerste oor gedaan was dat ze met haar moeder later terug gingen komen. Mijn moeder zei toen tegen mij van: als je het echt wil doe je het maar beter meteen goed, want anders ga ik echt niet terug en loop je lekker met 1 gat 😛 Gelukkig deed het eigenlijk nauwelijks pijn en was ik er alleen maar heel blij mee! 🙂

  Beantwoorden...
 • 16 september 2014

  Ik wilde laatste oor piercing laten zetten maar uiteindelijk ben ik toch van mening veranderd. Ik weet niet hoe dat komt maar als klein kind ben ik zeker iets van 4 keer naar het ziekenhuis (in Kaapverdië) om gaatjes te maken en steeds na korte tijd was het weer dicht. In Nederland heb ik het 3 keer geprobeerd en pas bij de laatste keer was het echt gelukt. Om die reden had ik zo iets van ja, laat hem maar (ik moet dan toch steeds weer terug).

  Beantwoorden...
 • Sas

  16 september 2014

  Ik heb heel laat pas gaatjes in mijn oren genomen. Heb er nu aan beide kanten 2, en heb ze allemaal gevoeld. Mijn pijngrens is erg laag

  Beantwoorden...
 • 17 september 2014

  Ik zelf heb mijn eerste oorpiercings laten zetten toen ik een jaar of 6 was en mijn tweede gaatjes toen ik een jaar of 8 was, maar ik vond mijn oorpiercings laten zetten meer pijn doen dan toen ik mijn navelpiercing liet zetten 6 jaar geleden. Ik had echt verwacht dat het veel meer pijn zou doen haha!

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts