BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Het toilet verbouwen: kosten en tips

Het toilet mag dan vaak worden bestempeld als ‘de kleinste ruimte in je huis’, dat neemt niet weg dat ze erg belangrijk is. Een toiletbezoek moet dan ook altijd op een comfortabele en bovendien ook hygiënisch verantwoorde manier kunnen gebeuren. Is jouw toilet toe aan een renovatie? In dat geval is het de moeite waard om even bij een aantal factoren stil te blijven staan.

Daarnaast spreekt het voor zich dat je ook graag zal willen weten welke kosten een toilet verbouwen nu precies met zich meebrengt. Wel, we hebben speciaal voor jou enkele interessante tips evenals de nodige informatie over de kosten van een toilet verbouwing op deze pagina op een rijtje gezet!

De keuze van het nieuwe toilet

Er is door de jaren heen heel wat veranderd. Tegenwoordig kan je dan ook een keuze maken uit tal van verschillende toiletten om in je nieuwe toiletruimte te integreren. Wat dit betreft kan je bijvoorbeeld de voorkeur geven aan een hangend toilet, maar daarnaast kan je ook opteren voor een staand toilet en zijn er uiteraard ook de speciale toiletpotten met ingebouwde bidet.

De uiteindelijke keuze die je zal maken op vlak van je toilet is altijd zeer persoonlijk. Ze is dan ook in grote mate afhankelijk van je eigen voorkeur evenals van de mate aan comfort die je wenst te ervaren en de uitstraling die je voor jouw toiletruimte wil creëren.

Aandachtspunten bij toiletruimte verbouwen

Ga je jouw toiletruimte verbouwen? In dat geval zal je altijd rekening willen houden met de uitstraling die je voor de ruimte in kwestie wenst te creëren. Bij een toiletruimte verbouwen kan je er namelijk voor kiezen om een klassieke uitstraling te behouden, maar daarnaast is het ook mogelijk om het moderne pad op te gaan.

In het laatste geval kan het een aanrader zijn om op vlak van toilet te kijken in de richting van een wandcloset. Het betreft hier een hangend toilet welke beschikt over een moderne uitstraling. Hou er bij het kopen van een dergelijk toilet vooral rekening mee of deze over een vlakspoel of diepspoel beschikt.

Verder is het assortiment met wandclosetten voldoende gevarieerd om te voldoen aan ieders verwachtingen. Wil jij ook graag een hangend toilet in jouw toiletruimte integreren? Dan is het mogelijks de moeite waard om even te kijken in de richting van een hangtoilet van Douche Concurrent.

Wat verder voorzien in je toiletruimte?

Buiten het daadwerkelijke toilet spreekt het voor zich dat je in de toiletruimte nog enkele andere onderdelen moet voorzien. Denk op dit vlak niet alleen aan een kraantje, maar ook aan een fontein evenals een toiletrolhouder.

Van deze laatste zijn tegenwoordig de meest uiteenlopende exemplaren verkrijgbaar. Een stevige toiletrolhouder waar je bovenaan je tablet kan bevestigen? Het behoort tegenwoordig zomaar tot de mogelijkheden!

Hoeveel kost een toilet renoveren?

Ondertussen mag het duidelijk zijn met welke belangrijke aandachtspunten je maar beter rekening kunt houden bij het uitvoeren van een toilet renovatie. Dit gezegd zijnde is het echter ook zo dat je, je zal afvragen welk budget je nu precies hoeft te voorzien. Dit is sterk afhankelijk van de omvang evenals de indeling van je toiletruimte.

In het geval van een kleine toilet renovatie kan je doorgaans denken aan een prijskaartje welke gemiddeld tussen de 1.250 & 1.500 euro is gelegen. In dit geval omvat de renovatie niet alleen een staand toilet, maar ook een fontein, een kraan, een wand en nieuwe vloertegels.

Beschik je over een middelgrote toiletruimte? In dat geval kan de kostprijs voor je toilet verbouwen oplopen tot tussen de 2.250 & 2.500 euro. In dit geval is er sprake van een staand of een hangend toilet, ene fontein, een kraan evenals wand- en vloertegels. Bovendien is ook het toepassen van stucwerk en/of schilderwerk inbegrepen.

Is er sprake van een grootschalige toilet renovatie? In dat geval lopen de kosten al snel op tot rond de 3.500 euro of meer. Het spreekt voor zich dat je eigenlijk zo ver kan gaan bij het renoveren van een toilet als je zelf wil. Daarnaast speelt ook het merk waarvoor je kiest een niet onbelangrijke rol.

Een toilet van een absoluut topmerk zal dan ook altijd zwaarder doorwegen in het uiteindelijke prijskaartje dan wanneer je kiest voor een toilet van een voordeliger merk.

In samenwerking met Douche Concurrent

Bron afbeelding: Africa Studio/Wivoca/Shutterstock.com

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts