BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Beauty   >  Hoe je krullend haar het beste verzorgt: check deze tips

Een deel van de vrouwen in ons land is gezegend met krullend haar. Dat terwijl er eigenlijk nog helemaal niet veel over bekend is. Toch zal niet iedere vrouw blij reageren als je ze naar hun kapsel vraagt. Krullen kunnen namelijk uitdagend zijn om te verzorgen. Althans: wanneer je niet weet welke producten je moet gebruiken en hoe je je haar moet voeden.

Daardoor ervaren veel vrouwen met een dergelijk kapsel frustraties met kroeshaar en/of het behouden van de juiste vorm. Beschik jij over krullend haar en ben je benieuwd naar de beste tips en tricks om je krullen te verzorgen? In dit artikel vertellen we je alles wat je wilt weten over het verzorgen van krullend haar en geven we je tips over een haarmasker voor krullen en meer.

Weet welk krultype je bent: verschillende soorten krullen

Voordat je begint met het aanpakken van je bos krullen is het goed om te weten dat er verschillende soorten krullen zijn. Dat betekent dus ook dat er diverse soorten producten zijn om die krullen te verzorgen. Het is dus van belang om te weten welk krultype je bent. Krullend haar wordt over het algemeen gecategoriseerd in wavy, curly en coily. Binnen die categorieën zijn er nog enkele subtypes die worden onderverdeeld in a tot en met c. Deze classificaties zijn gebaseerd op hoe breed je krullen zijn.

Hierbij heeft type a de meest brede krullen, is type b medium en hebben vrouwen met type c krullen de kleinste krullen. Logischerwijs moet een vrouw met meer kroezend haar haar krullen anders verzorgen dan een vrouw met hele grote krullen. Het leren kennen van je specifieke krultype is dus van belang om de juiste producten en verzorging te kiezen die het beste bij je haar passen.

Hydratatie is de sleutel tot succes bij vrouwen met krullen

Weet je eenmaal welke type je bent, dan kun je verder gaan kijken. Feit is dat krullen van nature iets droger zijn dan steil haar. Dat is ergens heel logisch, omdat de natuurlijke oliën van je hoofdhuid minder eenvoudig door de krullen heen kunnen gaan. Het is op die manier dus lastig om je krullen echt goed gehydrateerd te houden. Gelukkig bestaan er speciale curly girl producten die gemaakt zijn voor vrouwen met krullen. Deze producten zijn onmisbaar in je collectie met verzorgingsproducten.

Wat je hierbij moet weten, is dat het sowieso raadzaam is om voor een shampoo zonder sulfaten te gaan. Sulfaten zorgen er namelijk voor dat je haar de natuurlijke oliën verwijdert, waardoor je haar alleen maar droger wordt. Sulfaatvrije shampoo is daarnaast sowieso een stuk zachter voor je krullen. Investeer daarnaast in een goede conditioner die speciaal gemaakt is voor krullen en laat deze minstens 15 tot 30 minuten intrekken. Een haarmasker voor krullen doet natuurlijk ook altijd wonderen.

Was je krullen niet te vaak om ze mooi te houden

Ook interessant: wist jij dat je krullen minder vaak hoeft te wassen dan steil haar? Dat heeft ook weer te maken met het feit dat krullen van nature droger zijn. Kies je ervoor om je krullen iedere dag of om de dag te wassen, dan zal je zien dat ze uiteindelijk alleen maar droger worden. De natuurlijke oliën zullen ook dan verwijderd worden, wat geen goed effect heeft op hoe je bos krullen eruitziet. Een goede richtlijn is om je haar een tot twee keer per week te wassen.

Natuurlijk verschilt dit enorm per persoon en per krultype. Kijk dus goed wat voor jou het beste werkt om zo de optimale wasfrequentie voor jouw krullen te bepalen. Nu we het toch over het wassen van krullen hebben: de beste manier om je krullen te wassen is door te beginnen met het nat maken van je haar. Doe dit het liefst met lauw water. Masseer vervolgens de krullenshampoo zachtjes in de hoofdhuid en spoel het vervolgens grondig uit. Daarna kun je nog eventueel een haarmasker of conditioner gebruiken.

Vermijd het verhitten van je mooie bos krullen

Wat je tot slot moet weten, is dat hitte een van de grootste vijanden is van krullend haar. Logisch, als je kijkt naar hoe droog de basis van krullen kan zijn. Door de hitte, bijvoorbeeld van een steiltang, kan je haar afbreken, nog droger worden of minder elastisch worden. Het wordt dus zeker niet aangeraden om je mooie krullen te steilen met zo’n tang. Dat geldt overigens ook voor het gebruik van een föhn. Na het douchen je haren laten drogen, kun je beter aan de lucht doen voor het behoud van je krullen.

Wil je toch graag een stylingtool op basis van hitte gebruiken, bijvoorbeeld om je krullen wat beter in model te brengen? Zorg er dan voor dat je altijd een tool gebruikt in combinatie met een hittebeschermend product. Daarmee kun je je krullen beschermen tegen schade. Maar: het is beter om het überhaupt niet te doen, dus houd dit zeker in je achterhoofd. Met de juiste zorg en aandacht zullen je krullen hun natuurlijke schoonheid behouden, dus ga voor een mooie bos krullen absoluut met deze tips aan de slag.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts