BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Hoe kun je een serre mooi inrichten?

Heb je een geweldig fijne serre en wil je deze op een sfeervolle manier inrichten? Dit is vaak niet zo makkelijk als je denkt. Het is een grote, open ruimte waarbij het wat lastig kan zijn om een warme, gezellige sfeer neer te zetten.

Daarnaast is het niet direct een verlenging van je woning (en dus van je keuken of woonkamer) maar een geheel aparte ruimte: en dit vraagt natuurlijk om een geheel aparte inrichting. Hoe je jouw serre het meest sfeervol inricht, ontdek je met deze handige tips!

 

1. De juiste verlichting

Zoals in iedere ruimte in huis begint het maken van sfeer allemaal bij de juiste verlichting. Installeer bijvoorbeeld verschillende kleine gloeilampjes in je serre om een magische sfeer neer te zetten, of ga op zoek naar sfeervolle ledstrips om wat kleur in de ruimte te brengen.

Vergeet natuurlijk ook de functionele verlichting niet. Zoals iedere ruimte in huis heeft ook de serre een bron van functionele verlichting nodig, die je op een later moment uit kunt schakelen om de sfeerverlichting hun werk te laten doen.

2. Less is more

Met al dat prachtige zonlicht dat door het glas valt heb je natuurlijk een geweldig mooie ruimte tot je beschikking. Je wilt deze dan ook niet helemaal vol zetten met allerlei prullaria en ditjes en datjes; less is in dit geval zeker more.

Hoe meer items en meubelstukken je in de serre zet, hoe kleiner de ruimte lijkt. Kies juist voor een aantal opvallende meubelstukken van lichte kleuren, en beperk het aantal accessoires om de ruimte groot en ruimtelijk te laten ogen.

3. Kies een goede vloer

Omdat de serre een apart onderdeel van de woning is kun je wat de vloer betreft alle kanten op. Zo kan een mooie, stenen vloer geweldig sfeervol staan en geeft deze ook nog eens de mogelijkheid tot vloerverwarming: ideaal tijdens de koude maanden.

Is een stenen vloer niets voor jou? Kijk dan naar mogelijkheden zoals hout of beton. Let vooral op het feit dat er veel zonlicht in de ruimte valt, en dat bepaalde materialen (zoals bepaalde soorten hout) makkelijk verkleuren.

4. Haal de natuur naar binnen

Een ruimte vol natuurlijk licht is natuurlijk bij uitstek geschikt voor een flink aantal mooie bloemen en planten. Schaf een paar rustieke, stoere potten aan en haal de natuur naar binnen. Ook exotische planten die het in Nederland minder goed doen (zoals bijvoorbeeld de bananenplant) kunnen in een serre geweldig goed tot hun recht komen.

5. Combineer materialen

Heb je voor een stoere stenen of betonvloer gekozen? Maak je robuuste serre dan warm door bijvoorbeeld een mooi vloerkleed of zacht schapenvel op de vloer te leggen. Het is juist de combinatie van materialen die geweldige contrasten kan leveren en ontzettend veel sfeer kan creëren!

Bron afbeelding: Photographee.eu / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts