BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  Accessoires   >  Hoe maak je zelf een etagere

Ik zat wat rond te kijken op Pinterest en zag veel zelfgemaakte etagères. Zij lijmde allerlei oude borden en glazen op elkaar tot het een mooie etagère werd. Ik ging zelf ook aan de slag maar besloot het iets anders te doen. In plaats van glazen of bekers heb ik een bordhouder (van een andere bord) en een kaarshouder gebruikt die ik nog ergens had liggen. Daarnaast heb ik de etagere bespoten met spuitverf. Ben je benieuwd? Lees dan vooral verder!

Wat heb je nodig?

  • een bord
  • een bordhouder
  • secondelijm
  • spuitverf

Photobucket

Hoe ga je te werk?

Zoek eerst op een rommelmarkt, kringloopwinkel of bij (o)ma in de kast een mooie bord die volgens jou geschikt is. Je moet goed op de maat en de verhoudingen letten, want een te groot bord zal namelijk niet mooi staan op een kleine bordhouder en omgekeerd ook niet. Als bordhouder kan je het zo gek mogelijk maken: een kaarshouder, vaasje, theekopje, champagneglas of een martiniglas werken allemaal goed. Hoe meer variatie in vormen en hoogtes, hoe beter!

Photobucket

Verwijder eventuele prijskaartjes en reinig je bord en bordhouder. Je bord en bordhouder moeten echt schoon en droog zijn. Vooral glas kan, afhankelijk van het weer, gaan afzetten. Dat ziet er minder mooi uit. Daarnaast kan je een droog product een stuk beter verlijmen.

Nadat je ze hebt gereinigd ga je ze zonder lijm op elkaar zetten zodat je de compositie ziet. Je hoort precies in het midden van de bord te werken. Staat alles goed? Leg ze dan op een krant (het liefst in de buitenlucht) en begin met elk onderdeel lichtjes te bespuiten met de spuitverf.

Photobucket

Ik heb de sneldrogende spuitverf van de Action gebruikt. Hij kost rond de €1,99 en hij droogt, zoals ze beloven, snel op. Het is belangrijk om op elk onderdeel een dun laagje te spuiten, zo droogt het sneller op en krijg je een mooie en egale effect. De eerste keer had ik flink zitten spuiten, waardoor het echt lang duurde voordat het opdroogde.

Photobucket

Zorg ervoor dat je de bord en bordhouder NIET aanraakt. De eerste keer had ik veel gespoten waardoor er in bepaalde hoeken van de bord een laagje verf lag. Die heb ik geprobeerd om met keukenpapier ‘op te zuigen’, maar zoals je op de bovenste afbeelding kan zien was dat niet zo slim… Gelukkig had ik nog andere borden en ben ik gewoon opnieuw begonnen.

Als je helemaal klaar bent met spuiten laat het dan goed opdrogen. Ik ben andere dingen gaan doen en heb ze een paar uur goed in de buitenlucht laten opdrogen.

Photobucket

Als alles droog is kan je de bord en de bordhouder aan elkaar lijmen. Ik heb secondelijm gebruikt en voor mij werkte dat prima. Breng wat lijm aan op de bordhouder en zet het precies in het midden van de onderkant van het bord. Je kan ook even meten waar precies het midden zit van het bord, want als je al een paar millimeters naast zit kan je etagère scheef staan.

Photobucket

Druk goed aan en blijf een minuut ongeveer in die houding. Voor de zekerheid heb ik twee boeken erop gelegd zodat de bordhouder goed vast blijft zitten aan het bord.

Na de voorgeschreven droogtijd is je etagère helemaal klaar voor gebruik! Als je de etagère voor voedsel wilt gebruiken zorg er dan voor dat je papieren onderleggers (of iets anders waarmee je het bord kunt bedekken) eerst op het bord legt. Direct contact tussen voedsel en verf, zelfs droge verf, raad ik sterk af.

Photobucket

Photobucket

En nu heb je een leuke zelfgemaakte etagère waarop je sandwiches, cupcakes, scones, macarons en andere heerlijkheden op een high-tea kunt presenteren! Ook supergaaf om make-up producten of maskers erop te leggen voor bijvoorbeeld een meidenavond. Ik heb hem zelf gebruikt voor mij sieraden, maar ik denk dat ik voortaan de etagère ga gebruiken om cupcakes of taarten erop te presenteren.

Happy D.I.Y.ing!

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts