BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  Hoe ontstaat migraine en hoe verminder je je klachten?

Het hebben van migraine is erg vervelend en heeft een grote invloed op mensen hun leven. Migraines zijn herhaalde aanvallen van plotselinge hoofdpijn. De hoofdpijn kan erg intens zijn waardoor sommige mensen niet eens meer hun normale dagelijkse leven kunnen lijden. Maar hoe ontstaat migraine eigenlijk? En hoe kun je deze klachten verminderen? Wij vertellen je er meer over!

Waar ontstaat migraine?
Nu vragen we ons af, hoe ontstaat migraine? Migraine ontstaat in je hersenen en is een vorm van chronische hoofdpijn. Er bestaan twee hoofdvormen van migraine, namelijk migraine met aura en migraine zonder aura. Als je migraine met aura hebt, ervaar je hevige lichtflitsen of zwarte vlekken voor je ogen. Bij migraine zonder aura ervaar je geen auraverschijnselen, wel kun je heel misselijk en gevoelig zijn voor licht en geluid.

De oorzaak van migraine
Maar wat is nou de oorzaak van migraine? Vroeger dachten we dat het kwam doordat de bloedvaten gingen uitzetten. In de loop van de tijd zijn we erachter gekomen dat het veel ingewikkelder is dan dat. Wel weten we dat er problemen worden ondervonden in het zenuwstelsel. Tot nu toe lijkt het erop dat de migraineaanval wordt geactiveerd door een specifiek systeem in ons hoofd, ook wel bekend als het trigeminovasculaire systeem.

Wanneer dit systeem wordt geactiveerd, vinden er verschillende processen in onze hersenen plaats. Als deze delen worden geactiveerd, leidt dit tot prikkelingen van de zenuwuiteinden rond de bloedvaten, die zich bevinden in de hersenvliezen. De onderdrukking van pijngeleiding vermindert rondom delen zoals de thalamus, hierdoor ervaren we de klachten migraine.

Migraine aanpakken en voorkomen
Er zijn verschillende behandelingen tegen migraine. Je kunt verschillende soorten medicijnen gebruiken, namelijk paracetamol en als de hoofdpijn heftiger is, ibuprofen. Ook kun je triptanen gebruiken, dit medicijn werkt op de bloedvaten in het hoofd. Daarnaast kun je ook verschillende therapieën leren om te leren ontspannen, veel mensen verkrampen tijdens een aanval namelijk hun nek- en schouderspieren.

Ook is chiropractie een goede oplossing. Chiropractie helpt niet alleen tegen de pijn, maar kan ook helpen met het voorkomen van een migraineaanval. Chiropractie brengt het zenuwstelsel weer in balans. Daarnaast helpen factoren als voldoende slaap, regelmatig bewegen, het beperken van het drinken van koffie, stoppen met roken, genoeg water drinken en gezond eten ook!

Hou jezelf in de gaten
Wist jij dat ongeveer een op de tien mensen last heeft van migraine? Een enorm aantal van de bevolking heeft dus last van migraine. Heb jij nou last van migraineaanvallen? Zorg ervoor dat je altijd paracetamol of ibuprofen bij je hebt. Mocht jij last hebben van intensieve, heftige aanvallen. Dan zou ik toch maar eens een bezoekje brengen aan de huisarts.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts