BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Hoe richt jij je eigen werkplek in?

Veel mensen hebben een haat-liefde verhouding met hun werkplek op kantoor. Enerzijds is dat de plek waar men hun geld verdiend, maar anderzijds wordt deze plek vaak getypeerd als saai en eentonig.

Dankzij de opkomst van het thuiswerken, is het reeds een feit dat steeds meer mensen vanuit huis gaan werken. Voor de productiviteit én het welzijn van mensen is het prettig als men zich fijn voelt in hun eigen werkkamer.

Dat geldt overigens ook voor mensen met een eigen bedrijf. Het komt steeds vaker voor dat dergelijke ondernemers een eigen werkkamer in hun huis hebben gemaakt. Maar, hoe kunnen ondernemers en thuiswerkers voor een zo fijn mogelijke werkkamer zorgen? Wij hebben enkele handige tips op een rijtje gezet!

kantoor-leuk-inrichten-kleur

Daglicht
Het staat als een paal boven water dat elk mens daglicht nodig heeft. Daglicht is een belangrijke factor in het dagelijkse leven. Onder andere de productiviteit van mensen wordt verhoogd, zodra men voldoende daglicht in de werkplek heeft.

Wij raden daarom ook aan om een werkkamer te nemen waar minstens één raam zit. Als dit raam ook nog eens open kan, heb je het helemaal goed voor elkaar!

Opgeruimd staat netjes
Het klinkt cliché, maar iedereen werkt fijner en beter in een opgeruimde omgeving. Zorg ervoor dat jouw werkkamer strak is en strak blijft. Mocht je veel papieren gebruiken; berg/bind deze in mappen. Heb je afval? Gooi het direct in een prullenbak.

Waar zet je de prullenbak? Op een plek die je niet snel ziet. Een opgeruimd kantoor werkt zoveel fijner dan een kantoor waarin het een puinhoop is. Je kan bovendien sneller de juiste dingen vinden in een opgeruimd kantoor. Je weet tenslotte exact waar alles ligt.

thuiskantoor-inrichten-tips-ideeen

Infrastructuur
Deze tip doet wellicht wat wenkbrauwen fronzen, maar zorg voor een goede infrastructuur op je werkkamer. Zorg dat je een kamer neemt waar je uitmuntende verbinding met je telefoon hebt, zodat je moeiteloos met collega’s via de telefoon kan communiceren.

Zorg tevens ervoor dat je een perfecte internetverbinding hebt in je werkkamer. Je kan hiervoor nog het beste gebruik maken van een ouderwetse internetkabel die je rechtstreeks op je laptop/computer aansluit.

muuto-e27-hanglamp2

Maak je kamer persoonlijk
Als je een willekeurig groot kantoorpand in loopt, zie je dat elk bureau anders is. De ene medewerker heeft een kalender op zijn/haar bureau staan, terwijl de andere medewerker een foto opgehangen heeft. Dit doet men niet zomaar. Elke medewerker wil zich thuis voelen op zijn/haar werkplek.

Jij kan je eigen werkkamer, bureau of kast erg persoonlijk maken en dat raden wij ook absoluut aan. String is een Scandinavisch merk die bijvoorbeeld wandkasten, (tijdschrift)rekken en dergelijken in haar assortiment heeft die de mogelijkheid bieden om je werkkamer persoonlijk te maken.

Hang mooie foto’s of quotes op die jou inspireren. Op die manier kan je de werkkamer persoonlijker maken. Het is overbodig om te vermelden dat dit voor een betere productiviteit zorgt.

luceplan-fortebraccio-tafellamp-met-dimmer-zwart4

Als jij je eigen werkkamer binnenkort in gaat richten, is het een aanrader om bovenstaande tips op te volgen. Deze tips klinken wellicht simpel, maar ze kunnen zo’n groot aandeel in een hoge productiviteit hebben!

Comments:

 • 23 januari 2018

  Dit zijn zeer goede trips!
  Vooral het licht is heel belangrijk en een goede bureaustoel.

  Xoxo

  Beantwoorden...
 • 25 januari 2018

  Wat een heerlijke plaatjes heb je uitgekozen.. ontzettend mooi! Ik vind daglicht ook erg belangrijk. Ik werk meestal op kantoor, maar zou het niet erg vinden om een plekje in te richten voor een werkplek thuis. Ik wordt in ieder geval al geïnspireerd door alleen al te kijken naar de foto’s. Vooral het groene bureau en stoel vind ik helemaal het einde.

  Beantwoorden...
 • 2 februari 2018

  Ook goede tips voor het kantoor thuis!

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts