BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Fashion   >  Accessoires   >  Hoe verzorg ik mijn gouden sieraden?

Elk sieraad vertelt een verhaal. Jouw verhaal. Met deze sieraden kun je bijvoorbeeld jouw persoonlijkheid laten spreken. Daarom draag je wellicht je gouden sieraden regelmatig of zelfs dagelijks. Hierdoor kan er echter zich vuil aan je sieraad gaan hechten en kleine krasjes ontstaan. In dit artikel delen we enkele tips om hoe je je gouden sieraden kunt verzorgen.

 

Wat voor soorten goud zijn er precies?

Over het algemeen leveren sieradenwinkels drie kleuren gouden sieraden, die je allemaal op dezelfde manier kunt verzorgen.

Geel goud

De meest bekende kleur voor goud is geel. Om het materiaal stevigheid te geven bestaat geelgoud uit goud, koper en zink. Geelgoud gaat lang mee en heeft niet veel onderhoud nodig.

Rosé goud

Door meer koper toe te voegen aan het goud ontstaat rosé goud. Dankzij het koper is het materiaal nog slijtvaster dan gewoon goud.

Wit goud

Toevoegen van nikkel zorgt ervoor dat goud wit kleurt met de duurzame eigenschappen van geel goud. Wit goud is iets sterker dan geel goud.

 

Maar hoe verzorg je jouw sieraden?

Je kunt je gouden ring of gouden oorknopjes naar een juwelier brengen om ze te laten reinigen en poetsen, maar jij kunt zelf veel doen om te voorkomen dat dit noodzakelijk wordt.

De volgende tips garanderen een lange levensduur van je sieraden

1. Doe je sieraden als laatste aan. Pas wanneer je outfit en make-up perfect zijn, is het tijd om je sieraden te kiezen. Zo voorkom je dat parfum of make-up je sieraad kan vervuilen of beschadigen.

2. Wanneer je gaat zwemmen of douchen, doe je sieraden dan af. Zee- en zwembadwater kunnen het goud en de glans aantasten. Douchezeep is veilig, maar ook dan is het beter om je sieraden af te doen.

3. Doe je sieraden af wanneer je gaat slapen. Dit is een goed moment om je sieraden te verzorgen en veilig op te bergen.

4. Poets je sieraden. Poets ze iedere maand met een speciaal doekje voor sieraden tot ze weer glanzen als nieuw. Gebruik geen keukenpapier of tissues, want dat kan krassen veroorzaken.

5. Gebruik warm water en afwasmiddel om sieraden te reinigen. Afwasmiddel is veilig en mild en tast het goud van je sieraden niet aan. Het beste is, ze hierin eerst twee tot drie uur te laten weken.

6. Gebruik een tandenborstel. Je kunt ook een zachte tandenborstel gebruiken om je sieraden schoon te maken. Gebruik geen chemicaliën of tandpasta.

7. Berg je sieraden op in een speciaal juwelendoosje. Een zachte binnenkant en handige opbergvakjes beschermen tegen krassen en houden je collectie overzichtelijk.

 

Veel gestelde vragen?

Kan ik mijn sieraden aanhouden tijdens het sporten?

Zweet heeft geen effect op goud, maar kan wel reageren met de andere metalen in je sieraad. Ook kunnen sierraden je belemmeren bij het bewegen of onverwachts bekneld raken. Doe je sieraden dan ook af wanneer je gaat sporten.

Welk soort goud blijft altijd mooi?

Alleen puur goud, 24 karaat, reageert niet met andere stoffen, maar is gevoeliger voor krassen en deukjes.

Hoe lang gaan mijn gouden sieraden mee?

Dat is natuurlijk afhankelijk van hoe vaak je ze draagt en hoe goed jij je sieraden verzorgt. Massief gouden sieraden gaan vele jaren mee. Onthoud: hoe hoger het karaat, hoe langer de levensduur.

Bron afbeelding: Veja / Shutterstock

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts