BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Hoeveel moet je sparen voor het inrichten van je eerste huisje?

sparen_inrichten_voor_huis

Hoeveel je exact moet sparen voor het inrichten van je eerste huisje is van een heleboel factoren afhankelijk en dus erg lastig te zeggen. Je weet vooraf niet hoe je huisje er uitziet, hoe groot het is, of er nog veel gedaan moet worden en wat je daar allemaal voor nodig hebt. Maar eigenlijk kun je wel zeggen dat het altijd meer kost dan je denkt. Flink sparen is dan ook aan te bevelen, maar hoeveel exact en wat voor spullen heb je allemaal nodig?

Muren, plafond en vloeren

Je eerste huisje inrichten begint altijd bij de muren, plafond en vloeren. Met wat geluk hoef je hier weinig geld voor te reserveren en met wat pech is dit meteen een flink gat in je budget. Houd hier rekening mee en oriënteer je bij de doe het zelf zaak wat dit ongeveer kost. Ben je echter niet zo handig en moet je iemand inhuren voor deze klusjes dan kan de prijs nogal oplopen.

Meubeltjes

Natuurlijk wil je je huisje inrichten met leuke meubeltjes en waarschijnlijk kun je je bed, kast en misschien nog wel andere meubels uit je ouderlijk huis meenemen. De vraag is echter of ze voldoen aan de wensen die jij hebt. Misschien ben je tevreden of volstaat een likje verf. Het kan ook zo zijn dat je alles nieuw wilt hebben. Ook dit kost een boel geld en even oriënteren is dan wel zo slim.

Badkamer, toilet en keuken

Dit zijn de ruimtes die erg veel geld kosten qua inrichting. Denk maar eens aan bijvoorbeeld een gasfornuis, koelkast, vriezer of wasmachine. Dit loopt al snel in de duizenden euro’s als je het allemaal nieuw wilt kopen. Met wat geluk is de keuken op orde en zit er al apparatuur in, maar als ook dit helemaal opnieuw moet dan loopt het bedrag dat je nodig hebt echt op. En dan hebben we het nog niet eens over de spulletjes die je allemaal nodig hebt om te kunnen koken en wassen.

eerste_huis_sparen

Accessoires

Natuurlijk wil je je huisje sfeervol aankleden, gordijnen en rolluiken zijn dan ook de eerste accessoires die je koopt. Maar daarnaast wil je nog meer leuke dingen neer kunnen zetten zodat het echt jouw huisje is. Vaak kun je voor weinig geld wel veel leuke dingen tegenkomen, maar ook dat hakt er stiekem in. Wil je meer weten over het inrichten van je huis? Bekijk dan deze handige checklist.

Hoeveel moet je nou sparen?

Deze vraag is heel lastig om te beantwoorden, omdat dit voor iedereen verschillend is. Wil je een lowbudget inrichting en koop jij je spulletjes via marktplaats, dan kun je soms voor minder dan duizend euro al klaar zijn. Wil jij wat meer luxe? Dan kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Maak eerst eens een lijstje van wat je allemaal zeker nodig hebt. Zoek vervolgens de nieuwprijzen op van deze spullen.

Nu heb je ongeveer een indicatie van hoeveel je moet sparen. Maar het is slim om nog extra geld achter de hand te hebben, want de kans is groot dat je altijd dingen vergeet en alsnog wilt kopen om je huisje helemaal af te maken. Het is verstandig om een spaarrekening te openen en daar iedere maand een klein bedrag op te storten. Zo bouw je in de loop der tijd een potje op voor het inrichten van je huis.

Bron afbeeldingen

Comments:

 • 16 augustus 2016

  Handige tips en die checklist van de andere blogger is zo goed!
  Veel studenten gaan voor het eerst op kamers wonen dus hebben zeker goede tips en advies nodig.

  Xoxo

  Beantwoorden...
 • 17 augustus 2016

  Daar een vast bedrag op plakken is inderdaad moeilijk denk ik. Maar ’t kost natuurlijk allemaal best wat geld.

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts