BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Hot en knus: retro gloeilampen

retro-gloeilampen-van-vroeger

Gloeilampen zijn gezellig, geven warm licht en werden eigenlijk overal gebruikt. Tegenwoordig zijn gewone gloeilampen nergens meer verkrijgbaar. Ze mogen in Nederland niet meer worden verkocht. Veel mensen denken nu al nostalgisch terug aan de ‘goede oude tijd’ waarin gloeilampen nog heel normaal worden.

Gelukkig is er alweer een oplossing gekomen: retro gloeilampen. De gloeilamp van vroeger, met hetzelfde gezellige licht en dezelfde look, maar dan wel energiezuinig en daardoor op verschillende plaatsen te koop.

 

Waarom gloeilampen?

De tijd van de gloeilamp is nog niet eens zo lang geleden. Gloeilampen hadden drie grote nadelen die ervoor zorgden dat ze uit de handel werden genomen: ze konden brand veroorzaken, ze gebruikten relatief veel energie en ze gaan snel kapot. Waarom zou je dan nog kiezen voor gloeilampen? Omdat ze mooi zijn natuurlijk! We zijn zo gewend geraakt aan de peertjes met gloeidraad erin dat we eigenlijk niet meer zonder willen. Zeker in klassieke, industriële en retro woonstijlen passen gloeilampen veel beter dan de moderne LEDs.

Retro gloeilampen

Producenten merkten natuurlijk best dat mensen stiekem nog best graag de ‘ouderwetse’ gloeilampen zouden willen hebben. Gelukkig kunnen LED lampen in veel verschillende vormen worden gemaakt. Zo is de retro gloeilamp ontstaan. Deze retro gloeilampen zien er precies zo uit als de ouderwetse peertjes, inclusief gloeidraad. Ook het licht dat verspreid wordt is hetzelfde. Het zijn echter LED-lampen, ook al zie je dat niet. Geen brandgevaar, bijzonder energiezuinig en ruim 20.000 branduren: deze retro gloeilampen mogen nog steeds verkocht worden!

retro-gloeilamp

Hot en knus

Zeker in de winter is gezellig, warm licht belangrijk. Vooral in ruimten die veel gebruikt worden, zoals de woonkamer, keuken en slaapkamer! En hoewel gewone LEDs dat ook wel kunnen bereiken, wordt het toch niet helemaal zoals vroeger. De retro gloeilampen doen dat echter wel: het licht is exact hetzelfde en ook de look van de lamp is perfect! Ideaal dus om je huis knus en warm te verlichten met deze retro gloeilampen. De voordelen van de gloeilamp en de LED-lamp samen: dat is de retro gloeilamp. De retro gloeilamp zorgt niet alleen voor de perfecte verlichting in retro inrichtingen, maar doet dat ook in klassieke, landelijke en industriële woonstijlen.

Er zijn verschillende merken die retro gloeilampen produceren. Zo zijn ze er van het bekende merk Philips, maar ook van diverse andere merken. Ze zijn er ook in allerlei verschillende vormen, net zoals de gloeilampen vroeger waren. Er zijn ‘gewone’ peertjes, maar ook bolvormige, kaarsvormige of langwerpige retro gloeilampen.

Voor elke lamp vind je de perfecte retro gloeilamp. Zo kun je ook in deze winter genieten van de heerlijke warme sfeer van gloeilampen, terwijl je tegelijkertijd ook nog eens energie bespaart. Ideaal!

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts