BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Huis gekocht? 5 praktische zaken om te regelen

Gefeliciteerd, je hebt een huis gekocht! Een nieuw begin, een nieuwe start. Waarschijnlijk kun je niet wachten totdat je kunt beginnen met schilderen en liggen de verfstalen al klaar.

Maar voordat je aan het (her)inrichten en decoreren kunt beginnen, zijn er een aantal praktische zaken die nog geregeld moeten worden.

  1. De overdracht

De officiële overdracht van de woning is natuurlijk essentieel. Voordat de woning officieel aan je wordt overgedragen volgt er eerst een laatste inspectie.

Zo kun je kijken of de woning inderdaad opgeleverd is zoals afgesproken en vastgelegd in het contract. Een notaris zal aanwezig zijn om de officiële overdracht vast te leggen.

  1. Begin bij het begin
    De woning is nu officieel van jou! Door bij het begin te beginnen, zorg je ervoor dat de basis gelegd is en je goed van start kunt gaan. Want ook de basiszaken moeten natuurlijk geregeld worden.

Een van de eerste stappen is bijvoorbeeld stroom aanvragen. Zonder stroom kom je niet ver, en ook tijdens een verbouwing zal je toch echt stroom nodig hebben. Je zou dit dus het beste al kunnen doen voordat je in de woning trekt. Op die manier heb je alles op tijd geregeld.

  1. Overige standaard zaken

Vervolgens zijn de overige standaard zaken aan de beurt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gas, water en je televisie en internetaansluiting. Dit zijn zaken die je beter kunt regelen wanneer je eenmaal in de woning bent. Mocht er een kastje aangesloten moeten worden, moet je natuurlijk wel op locatie aanwezig kunnen zijn om de deur te openen.

  1. Renoveren of verbouwen

In veel gevallen moet er nog wat verbouwd worden aan de nieuwe woning. Of het nu om een complete renovatie, of het schilderen van de muren gaat. Je kan dit het beste aanpakken voordat je alle meubels gaat verhuizen.

Op deze manier heb je voldoende ruimte om te werken en kun je duidelijk zien wat de mogelijkheden zijn. De plannen voor deze verbouwing of de te klaren klussen heb je natuurlijk allang gemaakt, je zal dus vlot aan het werk kunnen gaan.

  1. Adreswijzigingen

Nu de woning gereed is voor bewoning, is het belangrijk om je adreswijziging door te geven bij de instanties. Denk bijvoorbeeld aan overheidsinstanties en je baan, maar ook andere ondernemingen zoals bijvoorbeeld de sportschool.

Kijk ook meteen even of er bepaalde regelgevingen zijn voor je woning wanneer het gaat om bijvoorbeeld het ophalen van oud vuil.

Veel woonplezier!

Bron afbeelding: Shutterstock.com – Fukomuffin

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts