BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Travel   >  Europa   >  Ierland: 5 leuke dingen om te doen in West Cork

County Cork is ontzettend gevarieerd. Van de drukke straten van Cork City tot aan rustgevende bergachtige landschappen en ruige schiereilanden, er is meer dan genoeg om te zien. Toen wij van Ierland Toerisme een uitnodiging kregen om samen met een paar andere bloggers West Cork te ontdekken stemden wij dan ook toe. Dat willen wij wel graag met onze eigen ogen zien!

Met o.a. foodblogger Daphne van Foodinista en reisblogger Bianca van Food Travel Photography stapten wij het vliegtuig in richting Cork Airport om vervolgens ons reis te starten door West Cork. Maar wat valt er eigenlijk allemaal te doen? In dit artikel kun je 5 tips lezen die je wellicht een handje kunnen helpen als je bezig bent met het plannen van je rondreis door Cork.

1. Dagtrip Bantry

Bantry is een klein stadje in het westen van Cork en ligt aan de kop van de Bantrybaai. De meest historische trekpleister is zonder enige twijfel de Bantry House, één van de oudste landhuizen van Ierland. Bij aankomst heette een lid van de familie White ons welkom en kregen wij een kijkje in het huis en het verleden van de oude adel. Ook de tuinen van de Bantry House die geïnspireerd zijn door de Italiaanse stijl zijn een bezoekje waard.

Opzoek naar een plek waar je kunt overnachten? Dan kan dat ook bij de Bantry House. Wijzelf verbleven in The Maritime Hotel dat aan de Bantrybaai ligt en het hotel biedt meer dan 100 designkamers. Het personeel hebben wij als vriendelijk ervaren en het ontbijt was ook prima.

 

2. Bezoek een visrokerij

Misschien is dit niet het eerste waar je aan denkt als je bezig bent met het plannen van je trip, maar wellicht is het een leuk idee om voor de verandering een visrokerij te bezoeken. Wij bezochten zelf de Ierse Ummera Smokehouse in het dorpje Timoleague.

Hij werkt met producten als zalm, maar ook met kip en vlees. Vanwege de drukke kerstperiode hebben wij geen lange tour gehad, maar het was alsnog interessant om te zien en horen hoe ze te werk gaan.

 

3. Spendeer een dag bij Inish Beg Estate

Niet ver van Skibbereen Farmers’ Market vind je Inish Beg Estate. De eigenaren van dit landgoed zijn Paul en Georgiana Keane en zij waren dan ook degenen die ons met een uitgebreide lunch hadden verwelkomt. Tijdens de lunch vertelde Paul veel over het landgoed en kregen wij ook wat privé verhalen te horen.

Daarna kregen wij een rondleiding door het landgoed dat zeker niet aan de kleine kant is. Zo kwamen wij o.a. enkele accommodaties tegen waar je kunt overnachten, een boothuis, een binnenzwembad en verschillende tuinen. Een mooie plek om te bezoeken als je tot rust wilt komen.

 

4. Panoramisch uitzicht vanaf de Galley Head Lighthouse

Voor ons was het bezoekje aan de Galley Head Lighthouse een van de hoogtepunten van onze trip. Deze 19e-eeuwse vuurtoren bevindt zich bovenop de indrukwekkende kliffen van Dundeady Island. Het uitzicht is onwijs mooi! En tijdens ons bezoek ook heel erg winderig…

Mocht je van plan zijn om in Galley Head te overnachten, dan kan dat ook zeker hier. De gepassioneerde werknemers nodigen je van harte uit om bij ze te overnachten. Jouw slaapplek bevindt zich dan zo’n 50 meter boven de Atlantische oceaan. Iets voor op je bucketlist?

5. Boek een eettour met een lokale gids

Het kustplaatsje Kinsale staat bekend als de ‘Gourmet Capital’ van Ierland. Het wemelt er dan ook van de restaurants en kleine delicatessenwinkels. Waar moet je überhaupt beginnen? Je kunt zelf opzoek gaan naar de leukste plekken, maar je kunt ook een eettour boeken.

Wij wandelden met Suzanne Burns van Kinsale Food Tour door een gedeelte van de stad en zijn bij 3 plekken gestopt om een hapje te doen. En het is niet tegengevallen! Voordat wij de tour begonnen gaf ze ons ook uitleg over de verschillende soorten zeewier en hun werking. Leuk, lekker en leerzaam!

Ben jij wel eens in county Cork geweest?

 

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Ierland Toerisme

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts