BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Overig   >  Mama en Kids   >  In de zomer eropuit met de kinderen: 4 tips

Het mooie weer is eindelijk hier. En de tijd van veel binnenspelen is daarmee ook voorbij. Het is dé periode om met de kids op pad te gaan. Maar wat kun je zoal met je gezin ondernemen? Er zijn talloze kinderuitjes te bedenken. Hieronder enkele tips.

Terug in de tijd
Geschiedenis hoeft niet saai te zijn. Ga met je gezin naar een kasteel en laat je kind een ridder of prinses voor een dag zijn. Niet alleen heel leuk, maar ook nog eens ontzettend leerzaam. Nederland heeft veel kastelen waar er van alles valt te beleven en te doen, denk bijvoorbeeld aan Kasteel het Muiderslot of Museum Slot Zuylen.

Spetter pieter pater…
…lekker in het water. Zijn je kids echte waterratten? Dan is een dagje aan een meertje of bij een plas het ultieme dagje uit. Huur een bootje, neem een opblaasboot mee of ga heerlijk kanoën! Veel eten, drinken en zonnebrand mee en jullie hebben de dag van jullie leven. Geheid dat jullie ook pas een druppel later thuiskomen ;).

Voor de dierenvrienden
Houden je kinderen van dieren, dan mag een bezoekje aan een kinderboerderij of een dierentuin niet ontbreken. Ons landje is misschien niet zo heel groot, maar heeft toch flink wat dierentuinen die je kunt bezoeken. Of misschien zijn je kinderen wel helemaal gek van vogels, ga dan eens naar een roofvogelshow.

Sky is the limit
Fascinatie voor vliegtuigen? Ga dan eens naar Aviodrome Lelystad Airport. Dit is leuk voor zowel jong als oud. Je kan een kijkje nemen in een heus vliegtuig, van de cockpit, tot de keuken en businessclass, niks blijft geheim. Daarnaast hebben ze ook een heuse windtunnel waarin je kunt testen wat de wind met een vliegtuig doet.

Of zijn jullie benieuwd naar wat er zich afspeelt achter de schermen bij één van de grootse en drukste luchthavens van Europa? Plan dan een bezoekje aan Schiphol. Wat moet er gebeuren om een vliegtuig te laten opstijgen en landen? Waar gaan je koffers heen? Wie houdt de vogelwacht? Allemaal leuke dingen om te ontdekken.

Hopelijk hebben de bovenstaande tips je genoeg inspiratie gegeven om met je kinderen eropuit te gaan. Have fun!

In samenwerking met Wegmetdekids.nl

Comments:

 • 20 juni 2017

  Leuke tips om dagjes uit te kunnen gaan met kinderen!

  Xoxo

  Beantwoorden...
 • 20 juni 2017

  Ik weet nog dat ik vroeger kastelen zo leuk vond. Ook spannend, maar ook prachtig door de oude verhalen die ik daar te horen kreeg :). Lijkt me leuk om daar ook eens met mijn kids naar toe te gaan.

  Beantwoorden...
 • 20 juni 2017

  Leuke tips! Ik ging vroeger altijd met mijn opa vliegtuigjes kijken.. Verbazingwekkend hoe fascinerend je dit als kind vindt haha 😉 Heerlijk in het zonnetje met wat te drinken erbij! Liefs, Merel

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts