BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Lifestyle   >  Gezond en Welzijn   >  Incontinentie bij vrouwen: wat is dat?

Zo’n 700.000 vrouwen in Nederland hebben er mee te maken en daarmee is incontinentie een groot probleem in Nederland. Ongetwijfeld zijn er zelfs meer vrouwen die te kampen hebben met deze problemen, want bepaald niet iedereen praat graag over ongewild urineverlies.

Er rust nog steeds (onterecht) een taboe op het onderwerp en dat terwijl er wel degelijk iets aan gedaan kan worden.

Anatomie van de vrouw

Dat vooral vrouwen met incontinentie te maken hebben, heeft een aantal oorzaken. In de eerste plaats is dit de anatomie van de vrouw en bovendien speelt ongewild urineverlies vaak tijdens en na de zwangerschap en tijdens de overgang. Ongewild urineverlies is vervelend en kan voor behoorlijke problemen zorgen, zeker ook op de werkvloer.

Bedenk maar eens wat er gebeurt als je er niet in slaagt tijdig het toilet te bereiken op je werk. Vrouwen die niet over het onderwerp willen of durven te praten durven vanwege incontinentie op een gegeven moment zelfs niet meer naar het werk, bang als ze zijn dat ze wéér niet op tijd bij de wc zijn als ze moeten plassen.

Verzwakte spieren rond bekkenbodem

Vooral bij springen, lachen en hard niezen verliezen vrouwen nogal eens ongewild urine en dat is uiteraard niet wenselijk. In de meeste gevallen heeft het te maken met verzwakte spieren rondom de bekkenbodem. Aan dat probleem is zeker wat te doen, en dat vaak al op korte termijn.

Een aantal bezoeken aan de bekkenfysiotherapeut bijvoorbeeld, verbetert de situatie vaak al heel snel. Van die therapeut krijg je bovendien oefeningen aangereikt die je thuis kunt doen. Ook het regelmatig uitvoeren van deze oefeningen hebben uiteindelijk resultaat.

Incontinentiemateriaal

Een andere optie is te kiezen voor incontinentiemateriaal, dat in grote mate beschikbaar is. Op heel subtiele wijze kun jij je prima beschermen tegen ongewild urineverlies, ook op de werkvloer. Zeker op het gebruik van incontinentiemateriaal lijkt wel een taboe te rusten.

Alsof het een schande is als je met incontinentie te maken hebt en deze producten moet gebruiken. Gezien het groot aantal vrouwen dat te maken heeft met dit probleem, is dat vreemd.

Hoe eerder, hoe beter

Praten over incontinentie kan gewoon, het mag geen taboe meer zijn. Sterker nog; hoe eerder je dit doet, hoe eerder er ook naar een oplossing gekeken kan worden.

Negeer je de problemen of ontken je ze, dan doe jij jezelf ernstig tekort. Zeker vanwege de mogelijkheden die er zijn om goed om te gaan met dit inderdaad vervelende probleem.

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts