BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Overig   >  Interviews en Columns   >  Interview met Laila van Noorelnisa.nl

Photobucket

Womanistical.nl is een site voor allerlei vrouwen. Iedereen kan hier haar verhaal delen, of je nou blank, zwart, jong, oud, christen, boeddhist of iets anders bent. Ik wil graag meer weten over andere religies en culturen en zal dan ook regelmatig een inspirerende vrouw interviewen voor mijn blog. Het eerste interview wat ik heb gehouden is met een moslima genaamd Laila, een ontzettend mooie vrouw die veel moslima’s inspireert op haar blog noorelnisa.nl!

Vertel eens wat over jezelf. 

Mijn naam is Laila en ik ben 23 jaar. Geboren en getogen in Nederland met een Marokkaanse achtergrond. Tussen het wonen in Noord-Brabant en studeren in Rotterdam door, ben ik al bijna meer dan 7 maanden aan het bloggen and I love every minute of it! De meeste kennen mij van Hijaab Infinity, maar nu ga ik sinds 01.12.12 verder door het virtuele (blog)leven als Noor el Nisa.

Waar gaat Noor el Nisa precies over? 

Noor el Nisa gaat over fashion, beauty, culinair en lifestyle. Dit alles bekeken, besproken en geëvalueerd vanuit mijn perspectief. Noor el Nisa betekend ‘het licht van de vrouwen’ in het Arabisch.

Wie of wat heeft jou geïnspireerd om te bloggen? 

Niet zozeer een inspiratie maar meer een duw in de juiste richting door mensen vanuit mijn omgeving. Ik heb altijd iets met de bovenstaande te maken gehad en ben daar altijd geïnteresseerd in geweest. Wat ik zo leuk vind aan bloggen? Tja, what’s not to love about? Bloggen is voor mij de ideale manier om mezelf uit te drukken door middel van foto’s en teksten. Mijn interesses variëren heel erg. Wat ik kan plaatsen blijft dus altijd een verrassing. Ik kom met de meest recente en interessantste topics en breng ze op een verrassende en verfrissende manier naar buiten. Ik hoop dat de dames hierdoor geïnspireerd raken en zullen genieten van de vele tips en artikels die ik post. Dus een blog beginnen was obviously het volgende wat mij te wachten stond in mijn leven.

Op Hijaab Infinity konden we zien dat je veel verschillende kleuren hoofddoeken draagt. Nu zijn wij wel benieuwd hoeveel jij er eigenlijk hebt. 

Niet zoveel. Ik denk ongeveer tussen de 40 á 50 sjaals in totaal. Er komen maandelijks wel twee tot vier bij. Het ligt eraan of ik slaag in de winkels, boetieks of markten. Vooral sjaals met print en patronen zijn mijn favorieten op dit moment.

Photobucket

Wanneer ben je begonnen met het dragen van een hoofddoek? Was het jouw eigen keus? 

Op mijn 16e besloot ik om een hoofddoek te gaan dragen. Het was en is nog steeds mijn eigen keus. Of ik er spijt van mijn beslissing heb? Nee, dat zeker niet. Het hoort bij mijn geloof dus ook bij mij.

Hoe reageerde jouw omgeving? 

Mijn omgeving reageerde positief. Het is nu onderhand 8 jaar geleden maar ik kan me niet herinneren dat er iemand is geweest die er tegen was. Wel opmerkingen hier en daar over dat het zonde was vanwege mijn haar etc.

Krijg jij te maken met negativiteit vanwege je hoofddoek?

Hmm, indirect. Vaak worden er rare starende blikken naar me toegeworpen maar ik reageer er niet tot nauwelijks op. Not worth my time nor attention haha.

Wat zijn jouw wensen of ambities voor de toekomst? 

Eén van mijn wensen die ik had was om een eigen blog te hebben, die is inmiddels vervuld. Een webshop is het volgende waar ik naartoe streef. Ik wil sowieso een eigen lijn hebben, in wat precies weet ik nog niet. Internationaal reizen onder het nom van Noor el Nisa is ook wat er op mijn wishlist staat. Er is nog veel meer te ontdekken en wat ik nog wil meemaken. Het enige wat ik hierop heb te zeggen is het volgende: bring it on, I’m ready! 

Photobucket

Noem 4 random dingen over jezelf. 

* Perfectionist. Dit is zowel een zegen als een vloek voor mij haha.
* In mijn zinnen (verbaal en op papier) spreek ik Nederlands en Engels door elkaar. It’s been like this since my twelfth and I haven’t stopped since haha.
* Liefde voor bladerdeeghapjes, zalm en kip. Niet met elkaar maar afzonderlijk kan ik er geen genoeg van krijgen! Altijd wanneer ik uit eten ga met vriendinnen of familie vraag ik meteen of er kip is haha! Liefde voor broodjes zalm en gerechten waarin dit heerlijkheid in zit…hmm. En bladerdeeghapjes zijn ideaal! Kan je zoveel kanten mee op en qua vullingen ook.
* Gek op accessoires! Serieus, hiervoor kan je me echt wakker maken. Het kenmerkt me ook en details vind ik zó belangrijk als het gaat om outfits. Same goes for shoes, bags and (head)scarfs.

Wie kan jij jouw grote inspiratiebron noemen op het gebied van fashion? 

I would say: Anni van www.fashionhippieloves.com en www.wendyslookbook.com. Anni heeft oog voor details en laat het nou zijn dat ik daar ook heel erg op focus. I love accessoires, tassen en schoenen! De manier hoe zij ze combineert met haar kleding spreekt me heel erg aan. Ook mixmatcht ze met A- en B-merken. Ik heb haar een week geleden per toeval ontdekt op Instagram en sindsdien check ik haar blog elke dag. Wendy is weer heel erg fotogeniek en de poses waarop ze op de foto’s staat, all dressed in nice outfits, is een verrukking om naar te kijken en inspiraties op te wekken.

Wat is de balans tussen fashion en Islam in jouw ogen? 

Het is moeilijk om een balans te vinden omdat trends en fashion gezamenlijk niet herkenbaar zijn bij moslims. Er is echter altijd een manier om zowel modieus als bedekt te kleden voor jouw gevoel wat betreft Islam.

Photobucket

Wat betekent eigenlijk Islam voor jou? 

Wat betekent het niet voor mij? Islam is mijn alles, zit diep in mijn hart en daar zal het ook altijd blijven. Het is een prachtige, vreedzame geloof en ik ben gezegend om mezelf moslima te kunnen noemen.

Wat zijn je favoriete beautyproducten? 

Op het moment zijn dat de volgende: Garnier BB cream, Bio Oil, Tea Tree cleansing gel, Inecto pure coconut body cream, Rosensa body/hand cream en Wuta Kamille handcrème.

Photobucket

Wat zou je nog mee willen geven aan Womanistical-lezeressen? 

Geloof in jezelf en in je dromen!

Nieuwsgierig naar Laila en haar blog? Surf dan snel naar noorelnisa.nl of like haar Facebook-pagina om op de hoogte te blijven van allerlei leuke onderwerpen die haar interesseren!

Comments:

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

117 posts

Culinair

171 posts

Fashion

136 posts

Lifestyle

364 posts

Travel

117 posts