BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Overig   >  Interviews en Columns   >  Interview: Personal shoppper Suzi Vasques Dias

 photo Suzi-Vasques-Dias-2-nw_zps97a13a8b.jpg

Iedere dag shoppen, wie wil dat nu niet? Mensen die echt geen idee hebben wat ze precies aan moeten trekken, kunnen aan de bel trekken bij een personal shopper. Suzi Vasques is personal shopper en helpt mensen met het krijgen van een identiteit door middel van kleding.

Volgens Suzi Vasques raakt mode diep de persoonlijkheid en het zelfvertrouwen van de mensen, dat we mode en kleding wel serieus moeten nemen. En zij kan het weten, want Suzi is dé personal shopper van Nederland die regelmatig te zien is op TV en in andere media!

 photo suzi-vasques_zpsa9920dc4.jpg

Bron: Personalshopper.nl

Hoe kan het eigenlijk dat mensen een personal shopper nodig hebben?

Het heeft niet altijd perse te maken met de kleding zelf, maar ook met hoe iemand erover denkt. Vaak denken de mensen die hulp nodig hebben van tevoren al negatief. Ze proberen vaak een heleboel dingen zelfs niet aan omdat ze bij voorbaat al denken dat het niet goed of mooi zal zitten. Daarbij hebben deze mensen vaak moeite met het kleden van hun figuur of weten ze niet welke kleuren goed zijn en welke juist niet.

Stel dat je een baan krijgt bij een bedrijf waar ze zich heel anders kleden dan jij gewend bent. Blijf je dan jezelf of is het slim om voor een hele nieuwe garderobe te gaan?

Uiteraard kan je er niet voor kiezen om helemaal jezelf te blijven en niet te denken aan waar het bedrijf voor staat. Je wilt natuurlijk niet buiten de boot vallen, en er wordt ook van jou verwacht dat je je net zo kleed als jouw collega’s. Precies hetzelfde hoeft natuurlijk niet! Er wordt dan ook vaak gevraagd hoe je jezelf kunt blijven terwijl je toch een nette, zakelijke outfit draagt.

Sommige mannen vinden het nogal lastig om zich goed te kleden. Worden de mannen die jij ontvangt vaak gestuurd door hun vrouwen? Of komen de mannen uit zichzelf?

Misschien zal het je wel verbazen, maar de mannen komen bijna altijd uit zichzelf. Vrouwen kennen vaak meer schaamte dan mannen, en zij vinden het dan ook heel normaal om een professional hiervoor opdracht te geven. Het is dus niet zo dat mannen zich uit schaamte niet willen melden bij mij, want dat is zeker niet het geval.

 photo Makeover1_zps03192b00.png

Bron: Personalshopper.nl

Hoe reageer je op een klant die toch niet helemaal tevreden is?

Het is als personal shopper enorm belangrijk om echt goed te luisteren naar wat je klant precies wil. Doe je dit niet, dan krijg je enorme fouten en dat moet niet gebeuren. Je moet je inleven in wat jouw klant precies wil. Het is me dan ook gelukkig nog nooit overkomen dat ik allerlei dingen kocht terwijl de klant dit echt afschuwelijk vond. Het is niet zo dat ik kies voor hele extreme dingen.

Ik houd er zeker rekening mee dat veel mensen niet klaar zijn voor een extreem grote verandering. Ik zorg ervoor dat ze iets meer durven qua kleding en de klant is blij dat ik dit voor ze heb gedaan. Het kan ook zo zijn dat ik steeds een stapje verder ga. Dan begin ik erg veilig en dan wordt het steeds wat spannender. Als de klant iets echt niet wil, hoeft dat natuurlijk niet. Dat is het recht van de klant!

Klik hier als je het filmpje niet kunt zien

Bijna iedere vrouw doet wel eens een miskoop, maar wat doe jij hiermee?

Het is sowieso belangrijk om iets weer naar de winkel terug te brengen als het te klein is. Dat gaat alleen maar in de kast blijven hangen. Verder kan een stylist er misschien nog iets leuks van maken. Een stylist kan echt een heleboel betekenen. Misschien denk je toch dat jouw miskoop echt iets te sexy was, terwijl een stylist er iets heel anders van kan maken. Draag op dat sexy jurkje een mooi stoer jasje, en je hebt een outfit die helemaal perfect is. In dat geval kan je de miskoop dus houden.

Hoe vind jij dat ouders om moeten gaan met kleding van hun kinderen die tussen de vier en tien jaar oud zijn? 

Het is belangrijk dat ook kinderen zichzelf goed kunnen ontwikkelen. Laat ze daarom het liefst hun eigen kleding kiezen. Het ligt natuurlijk ook aan de ouders. Sommige ouders willen het niet aanzien dat hun kind met een rare kledingcombinatie over straat gaat, terwijl anderen hier geen probleem mee hebben.

Zorg er voor dat het kind opties heeft om uit te kiezen en leg niet altijd alles voor het kind klaar. Op deze manier heeft het kind ook een kleine verantwoordelijkheid en kan het kind zichzelf uiten door middel van kleding. Dat lijkt misschien niet echt zo, maar een kind heeft natuurlijk ook gevoel bij een bepaald kledingstuk. Net als wij, hebben kinderen voorkeur voor een kledingstuk en voelen ze zich hier fijn in. Dat is ook belangrijk en een van de redenen waarom je kinderen zelf hun kleding zou moeten laten uitkiezen.

Wil je meer te weten willen komen over Suzi Vasques Dias? Neem dan een kijkje op www.personalshopper.nl!

Comments:

 • 29 april 2014

  Wat een leuk interview! Fijne tips 🙂

  Beantwoorden...
 • 29 april 2014

  Wat een handige tips! Leuk interview.

  Beantwoorden...
 • 29 april 2014

  Leuk interview! Lijkt me echt een topbaan, personal shopper 🙂 Juist het luisteren naar je klanten en dat ze tevreden (en niet ongemakkelijk in hun nieuwe garderobe) naar huis gaan!

  Beantwoorden...
 • Kim

  29 april 2014

  Leuk interview. Ben het alleen niet helemaal eens over ouder, kind en kleding. Vind dat ouders hun kinderen tegenwoordig teveel opties geven op jonge leeftijd. Een kind moet lekker zorgeloos zijn.. zolang mogelijk.

  Beantwoorden...
 • 29 april 2014

  Wat een leuk interview! Ik wil stiekem ook wel personal shopper zijn haha! Lijkt me echt tof om iemand te helpen op die manier 🙂

  Beantwoorden...
 • 29 april 2014

  Leuk interview!

  Beantwoorden...
 • 29 april 2014

  Leuke interview! Ik wil ook wel shoppen voor anderen, hoor 🙂 wat een leuke baan! maar bloggen is nog veel leuker 😀

  Beantwoorden...
 • 29 april 2014

  Dit lijkt me zo een tof beroep! Ik zou zelf ook wel altijd bang zijn dat een klant zijn of haar look maar niks vindt 🙂

  Beantwoorden...
 • 29 april 2014

  Ahhh echt heel leuk! Toen ik stage liep in Canada kon je bij de mall aanmelden voor een afspraak met een personal shopper. Dat was echt leuk, maar helaas tegen de tijd dat ik een afspraak kon maken, moest ik alweer weg 🙁 Dat zouden ze hier in NL ook moeten doen elk winkelcentrum een of meerder personal shoppers!

  Beantwoorden...
 • 29 april 2014

  wat een mooie vrouw! lijkt me een leuk beroep:)

  Beantwoorden...
 • 29 april 2014

  Leuk interview en goede tips!

  Beantwoorden...
 • 30 april 2014

  Oh, heel (leerrijk) interview, bedankt voor de tips! Lijkt me heerlijk, mensen helpen met het zoeken van de juiste kleding!

  Beantwoorden...
 • 30 april 2014

  Leuk interview 🙂

  Beantwoorden...
 • 30 april 2014

  Leuk interview! Ik kende dit concept nog niet…

  Beantwoorden...
 • 30 april 2014

  Interessant interview. Ken personal shoppers enkel van de televisie maar deel geheel de mening dat kinderen ook wel eens zelf mogen kiezen. Best grappig om te weten dat mannen makkelijk zelf een personal shopper in de hand nemen.

  Beantwoorden...
 • 1 mei 2014

  Wat gaaf om zo meer te weten te komen over een personal shopper!

  Beantwoorden...
 • 1 mei 2014

  interessant ik kende het inderdaad nog niet! liefs x

  Beantwoorden...

Laat een reactie achter

CATEGORIEËN

Beauty

118 posts

Culinair

171 posts

Fashion

137 posts

Lifestyle

366 posts

Travel

117 posts